Görüş Bildir
Haberler
Çok Lezzetli Yemekler Pişirin Diye: Tencere Çeşitleri ve Aralarındaki Farkları Açıklıyoruz

Çok Lezzetli Yemekler Pişirin Diye: Tencere Çeşitleri ve Aralarındaki Farkları Açıklıyoruz

Özlem Taner
13.02.2023 - 11:04

Tencerenin olmadığı bir mutfak düşünülemez. Mutfakların olmazsa olmazı olan tencerelerin yemeklere etkisi oldukça fazladır. Tencerenizin türü, yemeğin pişme süresinden, lezzetini hapsediyor oluşlarına kadar farklı farklı noktaları etkilemektedir. En iyi yemek hangi tencerede yapılır? diye merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Döküm tencere

Döküm tencere

Hem kullanım açısından hem de ekonomik açıdan kullananları zorlayan döküm tencerenin faydaları saymakla bitmez. Hemen hasar görebiliyor olsalar da döküm tencerede yapılan yemekler oldukça lezzetli olmaktadır. Sulu yemekler ve et yemekleri yapmak istiyorsanız döküm tencereyi tercih edebilirsiniz. Fırına atmak istediğiniz yemekler için döküm tencereler oldukça iyi bir seçim olacaktır. Ağır ağır demlenmesini istediğiniz pilavların, dağılmadan pişmesini istediğiniz sebze yemekleri için de tercihiniz döküm tencerelerden yana olmalıdır. En sağlıklı tencerelerden olan döküm tencereyi mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.

Çelik tencere

Çelik tencere

Çelik tencerenin hiçbir kimyasal kaplama yok. Isıyı güzel bir şekilde tutan ve eşit şekilde ısınan bir tencere türüdür. Çorba için sulu yemekler için çelik tencere çok uygundur. Çelik tencereyi yıllarca kullanabilirsiniz deforme olma olasılığı çok düşüktür. Pilav gibi yemekler yapmak için uygun değildir.

Emaye tencere

Emaye tencere

En eski tencere çeşitlerinden olan emaye tencere, oldukça hassas bir yapıya sahiptir. İçerisine konan yemeğin tadını değiştirmemektedir. Emayelerin içerisinde de çorba, türlü, yoğurtlu yemekler, daha kısa sürede pişmesini istediğiniz ama lezzetlerini korumasını istediğiniz yemekleri pişirme şansına sahipsiniz.

Toprak tencere

Toprak tencere

Toprak tencerenin içerisinde sarma, dolma, pilav ya da et yemekleri enfes şekilde pişer. Toprak tencerelerde pişen yemekler oldukça uzun sürede ve lezzetlerini içlerine hapsederek pişme özelliğine sahiptir. Toprak tencere fırına rahatlıkla da girebilmektedir.

Granit tencere

Granit tencere

Granit tencere, yemekleri ne çok hızlı ne de çok yavaş pişirir. Granit tencere eşit şekilde ısınır ve ısıyı tutar. Ayrıca kolay şekilde aşınabilir ve aşındığı zaman da tehlikeye sebep olabilir. Fakat çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Pilav, makarna, çorba ve sulu yemekler için de uygundur.

Seramik tencere

Seramik tencere

Seramik tencereler, çabuk çizilebiliyor. Ayrıca seramik tencereler çabuk ısınır ve ısıyı iyi derecede tutar. Kullanmaya bağlı olarak aşınabilir. Pilav, makarna ve et yemekleri için de uygundur. Seramik tencereler çizildiğinde sağlık sorunu ortaya çıkarmasa da tencerenin görünümünü kötü etkilediği için dikkat edilmelidir. Bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.

Teflon tencere

Teflon tencere

Yağsız yemeklerde ya da az yağlı yemek pişireceğiniz zamanlarda teflon tencere kullanabilirsiniz. Teflon tencere kullanırken asla metal çatal ve kaşık kullanmamanız gerekiyor. İçi çizilen teflon tencere ya da tavaları kullanmanız önerilmez.

Bakır tencere

Bakır tencere

Bakır tencereleri kalaylamanız ve sık sık bakımının yapılması önemidir. Eğer bakır tencerelerin bakımına dikkat etmezseniz sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Çabuk ısınır ve ısıyı saklar. Bakır tencerelerde pişen yemekler her zaman ayrı bir tada sahip olmuştur. Bakır tavalarda sahanda yumurta veya zeytinyağlı yemekler pişirilebilir.

Düdüklü tencere

Düdüklü tencere

Düdüklü tencere sayesinde yemekler daha hızlı pişmektedir. Kapağı çok sıkı kapalı olduğundan, tüm besin değerleri tencerenin içindeki suda kalır ve buharlaşıp kaybolması engellenir.  Bundan dolayı tencere yemeğine oranla yiyecekler daha fazla besin değerlerini korurlar.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın