Görüş Bildir
Haberler
Çok Kuvvetli ve Aşırı Yağışlara Dikkat!

Çok Kuvvetli ve Aşırı Yağışlara Dikkat!

Onedio Medya
22.10.2015 - 08:20

Ülkemizin dün Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine girdi. Çarşamba günü ülkemizin batı kesimlerinde başlayan yağışlı havanın, önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara ile Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 18

KIRKLARELİ Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 14

SAKARYA  Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

AYDIN Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 24

İZMİR Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

MANİSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 27

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 22

HATAY Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 21

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu 17

KARS Parçalı ve çok bulutlu 16

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 18

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 27

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 25

SİİRT  Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 26

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 28

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısı, Kuzey Ege'nin kuzeyi, Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, orta ve batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), öğleden sonra batısı 5 ila 7 (40-60km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, sabah kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) doğusu ile öğleden sonra batısı 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), güneyi güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (20-40km/s) akşam güneyi 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m kuzeyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) gece 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğlen doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) gece batısı 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m gece orta ve batısı 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
1
0
0