Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Çin'in Gizlediği İddia Edilen Beyaz Piramitler Gerçekten Türk Tarihinin Ürünü mü?
Beyaz Piramit veya Çin'deki Türk Piramitleri söylemine mutlaka geniş internet mecrasının bir yerinde denk gelmişsinizdir. Biz burada, tarihi bir husus olarak iddia edilen bu piramitleri, çeşitli görüşler üzerinden ele alacağız.
Efsane mi Gerçek mi?
Ortaya Atılan İddialar
Nasıl Keşfedildiler?
Uygurlar Tarafından mı İnşa Edildi?
Akıl Almaz İddialar
Gizlenen Türk piramitleri nazariyesini savunanların en büyük müracaat kaynağı Profesör Kazım Mirşan'dır. Geçtiğimiz temmuz ayında hayatını kaybeden Kazım Mirşan, Türk tarihinin M.Ö. 15.000'lere dayandığı, yazıyı Türklerin bulduğu, Sümer - Hitit - Frig - Etrüks gibi uygarlıkların kökeninin Türklere dayandığı, Çin'deki bu piramitlerin Türkler tarafından inşa edildiği gibi çeşitli görüşlere sahipti. Fakat müteveffa Kazım Mirşan'ın mesleği inşaat mühendisliğiydi. İTÜ'de eğitim görmüştü, sosyal ve beşeri bilimler alanında yüksek eğitim almamıştı, hobi olarak tarih araştırmacılığı yapıyordu.
Mısır Piramitleri Hakkında
Çin'de gizlenen piramitler iddiasını savunanların ortaya attığı iddiaların sınırları çok geniştir. Hatta bu piramitlerin Mısır'daki örneklerinden daha evvel yapıldığı ve Mısır piramitlerinin bu Türk piramitlerinden esinlendiği görüşü de ortaya atılmaktadır. Fakat M.Ö. 2000'li yıllardan evvel Mısır coğrafyası ile nasıl iletişime geçildiği sorusu cevapsızdır.
Bir Uzman Görüşü: Profesör Ahmet Taşağıl
Bu konu hakkında ortaya atılan temel iddiaları belirttik. Eski Türk Tarihi alanındaki önemli çalışmalarıyla tanınan Profesör Ahmet Taşağıl'ın konu hakkındaki görüşleri ise, Türk piramitleri olarak tanıtılan yapıların, eski Çin imparator mezarları olduğu yönündedir. Bölgede bilinen eski Türk uygarlıklarının bu denli devasa yapılar inşa etmeye gereksinim duymayacaklarını, bunun yanı sıra inşaat için gereken ağır insan gücü ve maddi imkanları da karşılanamayacağını belirten Ahmet Taşağıl, bu yapıların doğrudan Çin tarihiyle ilişkili olduğu görüşündedir.
Bu tip hiçbir bilimsel kanıt ve gerekçeye dayanmayan iddiaların, bilhassa eski Türk tarihi alanında yoğun bir bilgi kirliliğine sebebiyet verdiğini söyleyen Ahmet Taşağıl, bu ve benzeri tarihi hususlara daha şüpheci bir şekilde yaklaşılması gerektiğini savunmaktadır.
Yorum Yazın
Madem bu piramitler Çin tarihine ait neden Çin seddini turizme açtığı gibi Bu piramitleride insanların istifadesine açmaz korkusu nedir? Piramitlerin kendile... Devamını Gör
sn. Ahmet taşağıl sbelirtmek isterim ki, 1700 lerde danimarkalı dil bilimcinin bulduğu orhun kitabelerine gidip fotoğraf çektirmekle olmuyor bu işler. gerçek... Devamını Gör
saçmalıklarını dünyada kabul eden ciddi bir otorite var mı?
Bende fizik okudum, yani tarih okumadım, ama tarih araştırmayı severim. abd gazetesinin birinde okumuştum Kanada'da kızıldereliler liderlerine 'Ataman' diyo... Devamını Gör