Çankırı'da Bulunan 8,7 Milyon Yıllık Fosil, İnsanlığın Kökenine Dair Olan Teorileri Çürütüyor!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Çankırı'da Bulunan 8,7 Milyon Yıllık Fosil, İnsanlığın Kökenine Dair Olan Teorileri Çürütüyor!
Geçtiğimi haftalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Çorakyerler fosil alanında bulunan bazı eski canlı analizleri, bilim ve paleontoloji dünyasını şoka uğrattı. Kuyruksuz maymunlara ve ilk insanlara ait olduğu bilinen fosiller, insanlığın tüm dünyanın inanışının aksine Afrika'dan Avrupa'ya değil, Avrupa'dan Afrika'ya göç ettiğini gösteriyor. Detaylar haberde.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Geçtiğimiz haftalarda Çankırı Çorakyerler alanında bulunan ve yaklaşık 8,7 milyon yıl öncesine dayanan bir kuyruksuz maymun fosili, insanlığın kökenine dair olan hakim düşüncülere meydan okudu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
"Anadoluvius turkae" isimli bir canlı türüne ait olan fosil ile yapılan analizler sonucu, kuyruksuz maymunların ve ilk insanların aslında milyonlarca yıl önce Anadolu'da bulunduğunu gösterdi.
Uzmanlar, yeni fosilin erken insansı adı verilen canlılara ait ilk örnek olduğunu söylüyor. Bu durum, insanların Afrika kıtasında evrimleştiği teorisini çürütebilecek nitelikte, çünkü Çankırı'da bulunan örnekler, daha öncesinde Afrika bölgesinde çıkarılanlara göre çok daha eski.
Communications Biology Dergisinde 23 Ağustos'ta yayımlanan araştırma makalesine göre, söz konusu yeni fosil Afrika'da bulunan ilk insanların atalarının Afrika'dan önce Avrupa'da bulunduğuna dair kanıtlar sağlıyor. Başka bir deyişle Çankırı'da bulunan örnekler, insanlığın Afrika'da değil, Avrupa bölgesinde evrimleştiğinin bir göstergesi.
Araştırmadan sorumlu Toronto Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nden Profesör David Begun ise, ilk insanların yalnızca Avrupa'da değil, Doğu Akdeniz ve Anadolu'da zaman geçirdiğini söylüyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Hala evrimleşiyor Anadolu da