Görüş Bildir
Haberler
Çamaşır Deyip Geçmeyin: Kadınların Külotlarla İlgili Yaptığı 12 Yanlış Davranış

Çamaşır Deyip Geçmeyin: Kadınların Külotlarla İlgili Yaptığı 12 Yanlış Davranış

Fulin
23.06.2018 - 10:16

Pek çok kadın akıntılardan, mantardan, kaşıntıdan, kötü kokudan şikayetçi ve bunun için farklı farklı ürünler kullanıyor. Oysa genital bölgenin sağlığı kullanılan çamaşırla da doğrudan ilintili. Kadınların külot seçimi ve kullanımıyla ilgili yaptığı hataları derledik.

1. Yanlış beden seçimi.

1. Yanlış beden seçimi.

Külot deneyerek alınabilen bir giysi değil. Bu da yanlış beden seçimlerine sebep oluyor. Dar çamaşırların ter ve bel simidi sorununu ön plana çıkardığı biliniyor. Her markada ve her modelde beden kalıbı aynı olmadığı için vücudu iyi tanımak ve ideal çamaşırı bulunca ondan stoklamak gerek.

2. Sık sık değiştirmemek.

2. Sık sık değiştirmemek.

Külot, en çabuk kirlenen giysimiz. Ona bir tişört muamelesi yapmak yerine sıkça değiştirmek tavsiye ediliyor. Günde birkaç kez bile değiştirerek rahat hissedebilirsiniz, ancak buna vaktiniz yoksa yatağa giderken değiştirmeniz tavsiye ediliyor.

3. Spor, seks gibi terli bir aktivite sonrası aynı çamaşırı giymeye devam etmek.

3. Spor, seks gibi terli bir aktivite sonrası aynı çamaşırı giymeye devam etmek.

Bakterilere 'gelin, çoğalın' demenin eş anlamlısı olan bu davranışları yapmamak için çantanızda daima küçük paketlenmiş çamaşırlardan bulundurabilirsiniz.

4. Dantel, sentetik çamaşırlar giymek.

4. Dantel, sentetik çamaşırlar giymek.

Biliyoruz pamuklular hiç seksi değil, ama en azından çamaşırın özel bölge kısmı nefes alan pamuklu kumaştan olmalı. Detaylar size kalmış. Tamamen sentetik, dantelli çamaşırların kısa süre giyilip bir an önce değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

5. Tangayla uyumak.

5. Tangayla uyumak.

Tanga da sentetik çamaşırlar gibi kısa süre giyileceklerden. Hatta daha tehlikeli, çünkü tanganın anüsten vajinaya mikrop taşıdığı kanıtlanmış durumda. Jinekologlar tanga giyseniz bile onunla uyumamanız gerektiğini belirtiyor.

6. Daima çamaşır ve pijamayla uyumak.

6. Daima çamaşır ve pijamayla uyumak.

Arada bir çıplak uyumanın bu bölgenin sağlığı açısından yararlı olduğu biliniyor. Tüm gün dar kıyafetler giydiyseniz gece çıplak uyumanızda bir sakınca yok.

7. Yeni bir çamaşırı hemen giymek.

Yeni alınmış bir çamaşırı giymek kadar iyi hissettiren kaç şey var? Annelerimiz satın aldıkları çamaşırları giymeden önce mutlaka bir kez yıkardı, biz bazen bu yanlışa düşüyoruz ama özel bölgemizle direkt temas eden bu kumaşın hijyeninden emin olmak için mutlaka bir kez yıkamakta fayda var.

8. Külotları normal çamaşırlarla birlikte yıkamak.

Şimdi kim uğraşacak diyerek kirli sepetine salladığımız külotlar hem giysilerimize dışkı kalıntıları bulaştırabilir, hem de deterjan kimyasalları cildimize zarar verebilir. Aslında en güzeli bunun için bir kap alıp külotları beyaz sabunlu sıcak suya basarak elde yıkamak. Ancak uğraşamıyorsanız da kirliye atmadan elde hafifçe yıkayabilir ve hassas ciltler için olan deterjanlar tercih edebilirsiniz.

9. Arada bir bile olsa ütülememek.

9. Arada bir bile olsa ütülememek.

Annelerimiz, anneannelerimiz iç çamaşırlarını katlayıp yerlerine koymadan önce güzelce ütülerdi. Bu işlem kırışıklar için değil, hijyen için yapılırdı. Temiz, pamuklu çamaşırları arada bir de olsa ütülemek tüm bakterilerin öldüğünden emin olmanızı sağlar.

10. Sürekli toparlayıcı çamaşırlar giymek.

10. Sürekli toparlayıcı çamaşırlar giymek.

Toparlayıcılar bazı kıyafetler için çok ideal ama onları sürekli giymek hem kan dolaşımınıza, hem vagina sağlığınıza zararlı. Özel günlerde birkaç saat evet, ancak sürekli bu çamaşırları giymek yerine spor ve diyeti düşünmeye başlamalısınız.

11. Kıyafete uygun seçimler yapmamak.

11. Kıyafete uygun seçimler yapmamak.

Dar bir kotla kalın dikişli modeller, şortun içine boxer modeli giymek gibi hatalar sadece görsel bir soruna yol açmıyor. Ne kadar rahatsız çamaşırlar giyerseniz, genital bölgenizi ve kasıklarınızı o kadar tahriş edersiniz.

12. Hiç çamaşır giymemek.

Bazen çok dar taylar ve pantolonlarda iz olmasın diye bu yapılıyor. Oysa iç çamaşırı mükemmel bir koruyucudur ve cildinizi kıyafetlerle direkt temasa sokmamalısınız. Dikişsiz çamaşırlar bunun için var.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
286
75
35
31
27
19
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?