onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Burçak Yüce Yazio: Yeni Burcunu Öğrenmek İster misin?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Burçak Yüce Yazio: Yeni Burcunu Öğrenmek İster misin?

Burçak Yüce
16.02.2022 - 10:46 Son Güncelleme: 22.02.2022 - 22:01

Bilim köşesinde burçların ne işi var demeyin.

Astrolojinin astronomi gibi bir bilim dalı olmadığı doğru. Astronomi uzaydaki her türlü gök cisminin hareketini, konumunu inceleyen bir disiplindir ve evet, astroloji ise gök cisimlerinin konumlarından yola çıkarak insanoğlunun günlük hayat pratikleri ile ilgili öngörülerde bulunur.

Burada vurgulamak istediğim asıl mesele şu;

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Astroloji her ne kadar günlük burç yorumlarına indirgense ve suiistimale açık bir alan haline gelse de gökyüzündeki çok büyük kütleli cisimlerin üzerimizdeki etkilerini yadsıyamayız.

Burada kütle çekimini kısaca izah etmekte fayda var.

Newton’dan Einstein’a kadar yüzyıllardır birçok bilim insanın kafa yorduğu bu kuvvet kütleye sahip tüm cisimler üzerinde etkilidir. Aslında şu an elimizde tuttuğunuz cep telefonunuzdan, masamızın üzerinde duran bilgisayarımıza kadar sürekli kütle çekimine maruz kalırız.

“Peki, biz bu çekimi neden hissetmiyoruz?”

Diyebilirsiniz. Nedeni bu kütlelerin çekiminin hissedilemeyecek ölçüde olmasıdır. Bir sivrisineğin ağırlığı kadar bir kuvveti hissetmemiz pek mümkün değildir ama her an hissettiğimiz, sayesinde hızla uzaya saçılmadığımız bir kuvvet var.

Yer çekimi kuvveti!

Bu kuvveti her saniye hissediyoruz değil mi…

Çünkü dünyamızın kütlesi öyle büyük ki bizi merkezine doğru bir mıknatıs gibi çekmekte. Daha büyük bir gezegende yaşıyor olsaydık daha çok kendine çekecek ve yürümemiz dahi zorlaşacaktı. (Bu konuyu şölene çevirmek için “yıldızlar arası” filmini şiddetle tavsiye ediyorum.) Veyahut tam tersi dünyadan daha küçük kütleli bir gezegen ya da uydu üzerinde bulunuyor olsaydık bizi kendine doğru daha az çekecekti. 1969 yılında uydumuz Ay’a ilk kez ayak basan Neil Armstrong’u hatırlayalım. Burada yine tavsiyede bulunarak Ay’da ilk insan filmini salık veriyorum.) Uydumuzun çekimi mavi gezegenimize oranla hayli küçük olduğundan astronotlar ay üstünde uçar adımlarla ilerliyorlardı.

Hülasa gökyüzündeki kocaman kütleler bizim üzerimizde etkilidir. Gel-git olayı da buna en somut örneklerdendir.

Bu noktada ben şahsen gök cisimlerinin konumlarının karakterimiz üzerinde de etkili olduğunu düşünüyor ve doğum anımızdaki konumlarının da kişiliğimizde fark yarattığına inanıyorum. Buna inanmayan bilim insanlarının itiraz ettiği hususlardan birinin mesafenin çok olması ve bahsedilen takımyıldızlarının bu mesafeden bir etkilerinin olmayacağı düşüncesi. Çünkü kütle çekimi kütle ile doğru orantılı artarken uzaklığın karesiyle de ters orantılı olarak azalır.

Sadede gelirsek ben bir fizikçi olarak Zodyak takımyıldızındaki gök cisimlerinin üzerimizdeki etkisine ve burçlara inanıyorum ve yapılan anketler neticesinde çoğumuzun burçlara ilgisini görüyorum. Mesela anketlerin birine göre insanların yüzde 90’ı doğum tarihine göre burcunun hangisi olduğunu biliyormuş.

Ama sanıyorum çoğumuz yanlış biliyoruz.

Ben de bu yazımda, günümüzde burçlarımızın neden güncellenmesi gerektiğini sizlere bilimsel olarak anlatmak istiyorum.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki gökyüzü stabil yani durağan değil hareketlidir. Aklınıza gelen tüm gök cisimleri uzayda durmaksızın çok yüksek hızlarla hareket halindedir.

Dünyamız bile!

Evet, dünyamız da yüksek hızla uzayda yol alır ama biz bunu hissetmeyiz. İşte bu hareketlilik neticesinde artık Babiller tarafından 3000 yıl önce tespit edildiği gibi 12 tane değil 13 burç var. Zodyak’ın 36 derece batıya kayması sonucunda burçlarımızın tarih aralığı da değişti. Mesela yön bulmada bize kolaylık sağlayan Kutupyıldız’ı yerine Vega yıldızı kuzey yıldızımız olacak.

Neyse biz konumuza dönelim,

Yörüngesel salınım sonucunda artık Zodyak da gökyüzünde 36 derecelik bir açıyla batıya kaydı. Bunun neticesinde demin de belirttiğim gibi Zodyak 12 yerine 13 takımyıldızı içeriyor. Bu da şu demek, yeni bir burç daha var.

İsmi ise Yılancı!

Ve artık aşağıdaki tablodan yeni burcunuzu öğrenebilirsiniz.

Ve artık aşağıdaki tablodan yeni burcunuzu öğrenebilirsiniz.

Belki de sizin burcunuz da benim gibi değişmemiştir.

Şükür ki hala Boğa’yım :)

Sevgiler…

Facebook

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
5
5
5
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bu aşağı yukarı 10 senedir bilinen fakat kimsenin dikkate almadığı bir konudur. Gerçi ben burçların hiçbirini dikkate almam.

Merve turan

Yılancı olduk iyi mi😂