Bu Gerçekler Rahatsız Edebilir: Bizim Neslimizin Adeta Bir Tümörü Olan 14 Saçmalık
Sınırlı bir zaman dilimine sığan yaşamımız olduğu için 2017 yılını her konuda gelişmiş bir medeniyetin hüküm sürdüğü bir yıl sanıyoruz, oysa pek de öyle değil. Bundan bin yıl önceki insanlar da tıpkı bizim gibi yaşadığı dönemi aşırı gelişmiş bir medeniyet olarak düşünüyorlardı. Henüz o kadar kusursuz bir medeniyet değiliz, çünkü aradan bin yıllar da geçse hâlâ pek çok saçma olgu içerisinde yaşamımıza devam ediyoruz. Bu saçma konular nedir derseniz, işte yanıtı:
1. Yazı M.Ö. 3000 civarlarında bulundu ama gelin görün ki aradan koca bir 5 binyıl geçmesine rağmen dünyada okuma-yazma bilmeyen milyonlarca insan bulunuyor.
2. En akla yatkın yönetim sistemlerinde bile aydın olmayan, cahil, saygısız siyasiler başa gelebiliyor.
3. Aynı türden canlılarız ama milletler halinde bölünerek aramıza duvarlar çekiyoruz.
4. En yeni, en iyi teknolojilerden sadece parası olanların yararlanabiliyor olması.
5. Dünya üzerinde koskoca bir alan bulunuyor ancak kendimize ait bir alanımız(ev, arsa) olması için yıllarca çalışmamız gerekiyor.
6. Ünlü bir insan öldüğünde bütün dünya hüzne boğulurken, batan bir botta 500 mülteci öldüğünde kimsenin kılı kıpırdamıyor.
7. Sanki evren sadece biz insanlar için varmışçasına diğer türdeki canlıları acımasızca istismar ediyor olmamız.
8. "Bugün, evet sadece bugün 30 bin çocuk açlıktan ölecek. Yarın diğer bir 30 bin. Bu ilginç değil; ancak futbol ilginç..."
9. İran, Kuzey Kore ve daha pek çok ülkede insanlar özgürlükten mahrum bırakılmış şekilde yaşamasına rağmen onlara yardım edemiyor oluşumuz.
10. Gücü elinde bulunduran az sayıdaki insanın savaşlar çıkarıp, elindeki kahveleri yudumlayarak yoksulları piyon gibi kullanmaları.
11. Boş beleş insanlara duyulan hayranlığın bilim insanlarına duyulan hayranlıktan onlarca kat fazla olması.
12. Ölümcül bir hastalığa yakalanan birinin, tedavi masraflarını karşılayamazsa ölüme terk edilmesi.
13. Bir kere geldiğimiz şu hayatta sabah 8'den akşam 5'e çalışmamız.
14. Kıt kanaat geçinen insanların gereksiz yere mobilya, araba, TV, telefon değiştirmesi; ancak dünyayı gezmeye, kitaplara, kurslara para ayırmaması.
Ne yazık ki kendini geliştirme olayı yok, varsa yoksa yeni eşyalar. 'Yeni bir sen' çok daha iyi olacak oysa.
Yüzyıllardır süregelen böyle bir sistem olduğu için alışmışız bu gidişata, kimsenin de sesi çıkmıyor tabii.
Böyle olduğu için de mükemmelin yakalanabileceği yıllar çok ama çok uzakta.
İşte biz şimdi yüzyıllar önce yaşayan insanların Dünya'yı düz sanmalarıyla nasıl dalga geçiyorsak yüzyıllar sonraki insanlar da böyle bir sistemle kendimize eziyet etmemizle epey dalga geçecekler. Gelecek nesiller cidden şanslı.
Şimdi harıl harıl çalışıp, kiramızı ödeyip, yoksulları umursamayıp, şiddet dolu sokaklarda gezip, hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Çünkü biz bu yüzyılların çocuklarıyız.
Yorum Yazın
9. maddenin görseli çok yanlış. Atatürk'ün modernleşme düşüncesi altında çarşafı/baş örtüsünü kaldırma yoktu. Modernleşmek kafada başlar. İnsanların özgür ir... Devamını Gör
Dünyanın en absürt dönemlerinden birindeyiz. Kurtuluş çaresini İslam'da görüyorum. Müslümanlar geride kalmasaydı ve komşu açken tok yatırmayan İslam'ın değer... Devamını Gör
Çok güzel galeri olmuş, keşke magazin vs. gibi saçma sapan galeriler yerine böyleleri çoğalsa