Bizim Gündemimiz Erken Seçimle Dolup Taşarken Teknoloji Dünyasında Geçtiğimiz Ay Neler Oldu?
Malumunuz her coğrafyanın farklı dertleri var. Bizim kafamıza taktıklarımızla teknoloji dünyasını şekillendiren ülkelerin dertleri de bir olacak değil, bakalım geçtiğimiz ay hangi gelişmeler binlerce kilometre öteden bizleri şaşkınlık denizine sürükledi?
Şekli kolay değişebilir maddeler çoğu zaman dayanıksızmış gibi düşündürür.
3 boyutlu yazıcı yardımıyla üretilen kalıplar ısıtıldığında daha önce belirlenmiş şekli alabilecek şekilde tasarlandı.
İsterseniz sandalye, isterseniz bir gül, seçenek sizin. Neredeyse hiç yer kaplamayan dümdüz bir plastiğin dilediğiniz şekli alabileceği bu tasarım mobilya özelinde taşınabilirlikte öncülük edecek gibi görünüyor.
VR sadece gözlük olarak mı hayatımızda yer alacak sandınız?
Hem de sadece eğlenceyle değil, gerçek anlamıyla hayata temas eden bir VR eldiven üretildi.
VR eldivenler ve tasarlanan ortamla görme engelli kişiler dünya mirasını zenginleştiren sanat eserlerini dokunarak keşfedebilecek.
Hedef tüm dünyaya, herkese sanatı hissettirebilmek!
Washington Üniversitesi hastalıkların erken teşhisi için olabilecek en etkin yöntem arayışında.
Bu minvalde tasarladıkları elektronik diş, ağızda bulunduğu süre boyunca tükürük analizini yaparak ağız kaynaklı ortaya çıkacak enfeksiyonları teşhis edecek ve tanımlanan cep telefonuna yahut bilgisayara analizleri aktaracak.
Uzun vadede stres seviyesini ve hatta diyabet riskini bile ölçerek kullanıcısına bildirecek biçimde geliştirmesi planlanıyor.
Erken teşhisi bir alışkanlık haline getirmemizi sağlayacak doktorumuzu yanımızda taşıdığımız günler çok yakın!
Üzerindeki sensörlerle kullanıcısının vurma hızın, açısını tespit ederek bu verilerle bir program oluşturan bu yeni dijital eğitmen kick boksta devrim yaratmayı planlıyor.
Yumrukları, tekmeleri her detayıyla analiz ederek belki de rakibi olacak insan eğitmenlerden bile daha iyi sonuçlar verecek!
İçecekleri karıştırmak için kullanılan hemen her maddenin çevre için zararlı olduğunu düşünen tasarımcı Scott Amron alternatifini getirmiş.
Stircle adını verdiği bu tasarım içine koyulan bardağı herhangi bir aparattan daha iyi karıştırıp içime hazır hale getiriyor. Hem doğayı koruyor hem de daha hızlı!
Akıllı saatlerin sportif görüntüsü ilginizi çekmiyorsa 'akıllı bilezik' denemeye değer.
Adeta bir ajan ekipmanı gibi yaşamsal değerlerinizi ölçüyor, spor asistanı olarak çalışıyor ve aramalarda sizi uyarıyor. Modayla teknolojik zekâ birleştiğinde ortaya insanı şaşırtan bir ürün çıkıyor.
Singapur'da araştırmacılar demonte oluşlarıyla amacını gerçekleştiren mobilyaları monte ederken yorulmayalım diye düşündüler...
Ve geliştirdikleri robotik kollarla mobilyaları monte eden ve bunu herhangi bir ölçüm hatası olmadan gerçekleştiren bir sistem ortaya çıkardılar.
Bir sandalyeyi 20 dakikada monte ediyorlar, şimdilik.
Herhangi bir kodlama bilgisi de gerekmiyor kullanım için, 3 boyutlu kameralarıyla neredeyse 3 saniyede hangi parçanın hangi noktada bulunması gerektiğini analiz ederek montaja başlıyorlar.
Ayrıca 20 dakika uzun değil mi diye soruyorsanız haklısınız, bu 20 dakikanın büyük kısmı çalışmaya başlamadan önce işlemlerin tasarlanmasıyla geçiyor.
Elektrikli araçlar güzel ama şehirlerarası seyahatlerde bataryalar nasıl dolacak?
Kamyonun alt kısmındaki kırmızı 'şey' bir şarj adaptörü. İsveç'te bir karayolunda oluşturulan düzeneğin üzerinde seyahat ettiğiniz sürece aracınızın bataryası şarj oluyor.
İsveç'in 2030'a dek fosil yakıtların kullanımını sonlandırma projesiyle ortaya çıkan fikir tüm ülkeye yayılabilir.
Ülkenin bir noktasında uygulanan bu hareketli şarj istasyonunun etkinliği kanıtlandığında yoğun kullanılan karayollarında bu sisteme geçiş gerçekleşecek.
Sorunları vurgulamak yerine çözümlerin peşinden koşmak böyle bir şey olmalı, ne dersiniz?
Tasarlanan bu yeni protez parmaklar basit fakat yaşamsal hareketleri uzuv kaybı sonrasında mümkün kılıyor.
Kavrama becerisi isteyen ve gündelik hayatın büyük kısmını kaplayan işler için özel olarak tasarlanan protez parmaklar kişiye özel üretiliyor.
Sadece gündelik aktivitelerle de sınırlı değil protezin katkısı, kas gücüne bağlı profesyonel işlerin de gerçekleştirilmesine imkan veriyor.
Bu farklı özellikler sunması sebebiyle 3 ayrı iş için farklı mekanizmalarla tasarlanmış, hayat kolaylaştıran icatlar listesinin ilk sıralarında kendine yer buluyor.
Giyilebilir kablosuz kontrol aygıtı adeta Güç'ü kullanan bir Jedi gibi bilgisayarınızı kontrol etmenin yolunu açıyor.
Ses açıp kısmaktan oyun oynamayan dek programlanabilen yapısıyla elimizi bir fare gibi kullanmamıza imkân veriyor. Hatta bazı kullanıcılar profesyonel işlerini bile hareket izlerini kodlayarak bu cihazda gerçekleştirmenin yolunu bulmuş. Ne diyelim!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
organik hoşaf projesi yanında fasa fiso hepsi
kızlar karşı komşu ne giymiş ? kocası hangi arabaya biniyormuş ? aaa o ünlünün üzerindeki elbise mahalle ekonomisi taşıyan elbise değil mi ? çanta ve topuklu... Devamını Gör
Kank ne diyon sen asfdgsfgdh
Yapılan onca yol, köprü ne bileyim efendim hava alanı falan gözünüze dizinize dursun. Ayıptır. Kalkıp milletin lüzumsuz icatlarını övmüşsünüz bir de. Şarjlı ... Devamını Gör