Görüş Bildir
Haberler
Bir İşin Size Uygun Olup Olmadığına Nasıl Karar Verebileceğinizi Tüm Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz

Bir İşin Size Uygun Olup Olmadığına Nasıl Karar Verebileceğinizi Tüm Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz

luna
19.03.2021 - 08:30 Son Güncelleme: 19.03.2021 - 11:14

Kafanız karışıksa doğru yerdesiniz...

Kaynak: https://www.thebalancecareers.com/how...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İş ararken sadece işe değil size uygun olup olmadığına da odaklanmanız gerekir.

İş ararken sadece işe değil size uygun olup olmadığına da odaklanmanız gerekir.

İşte verilecek maaş ve sorumluluklar önemli olsa da bu işi yaparken mutlu olup olmayacağınızı da düşünmeniz gereklidir. Kariyerinizde sizi ileri taşıyacağını ve görevleri yaparken geliştiğinizi hissettiğiniz işleri seçmelisiniz. Bir işin size tam olarak uygun olup olmadığını anlamanız için göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler vardır. Gelin bu faktörlere birlikte bakalım...

1. İş tanımı:

İşinizden memnun olmanızı sağlayacak en önemli faktörlerden biri günlük işlerinizin ne kadar sevdiğinizle ilgilidir. Yüksek maaşlı ve prestijli işlerde bile görevlerinizden zevk almazsanız işe gitmek gitgide zorlaşabilir. Bir iş teklifini kabul etmeden önce işte yapmanız gereken görevlerde yeteneklerinizi kullanıp kullanamayacağınızı düşünmelisiniz. Bunun için yeteneklerinizin bir listesini yapın ve geçmişteki işlerinizde hangi görevleri yapmayı sevdiğinizi düşünün. İş tanımını okurken işin yetenek listenizle ne kadar uyuştuğuna dikkat etmelisiniz.

2. Maaş:

2. Maaş:

Teklif edilen maaş istediğiniz seviyede değilse bu o işin size uygun olmadığını gösterebilir. İstediğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek maaşı hesaplayarak görüşmelere gitmelisiniz. Ayrıca başvuracağınız işler için ortalama maaş miktarını araştırmak da işinize yarayacaktır.

3. İşveren:

3. İşveren:

İşveren veya müdürünüz önemli faktörlerden biridir. Sizin için ideal yöneticiyi düşünmeli ve birlikte çalışacağınız kişiyi dikkatlice değerlendirmelisiniz. Yapacağınız tüm görevleri size söyleyen bir işverenle mi yoksa daha bağımsız çalışmanıza olanak sağlayan bir işverenle mi çalışmak istediğinizi düşünmelisiniz.

4. Terfi fırsatı:

4. Terfi fırsatı:

Tek bir alandan ilerlemeyi istiyorsanız belirli bir süre sonra terfi almak istersiniz. Başvurduğunuz işlerde yükselme şansının olup olmadığını ve ne kadar süre sonrasında zam ve terfi alabileceğinizi araştırmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Konum:

5. Konum:

Birçok kişi için iş yerinin konumu büyük önem taşır. Evinize uzak bir iş yerinde çalışmanız sabah çok erken saatlerde yola çıkmanızı gerektirebilir ve bu çalışırken veriminizin düşmesine neden olabilir.

6. Şirketin misyonu:

6. Şirketin misyonu:

Başvurduğunuz iş yerinin hedeflerinin size uygun olduğundan ve sundukları hizmet ve ürünlere yabancı olmadığınızdan emin olmalısınız. Sizin misyonunuza uygun olan bir şirkette çalışmak işinizden memnun olmanızı sağlayacaktır.

7. Şirket kültürü:

7. Şirket kültürü:

Şirketin giyim kuralları, çalışma saatleri ve size sağladığı olanaklar işinizde mutlu olmanızı sağlayacak faktörlerdir. İş yerinin çalışma saatleri size uygun değilse bir iş günü sizin için zor geçebilir. İstediğiniz miktarı izin olacağı yoksa motivasyonunuz düşebilir.

8. Sektörün geleceği:

8. Sektörün geleceği:

Başvuracağınız sektörlerin zaman içindeki gelişimini ve geleceğini araştırmalısınız. Uzun süre aynı sektörde çalışmak istiyorsanız sektördeki iniş çıkışları ve gelişimi iyice anlamanız gerekir.

Başvurduğunuz işlerin analizini yapmalısınız.

Başvurduğunuz işlerin analizini yapmalısınız.

Size uygun bir iş için hangi kriterlerin gerektiğine karar verdikten sonra başvurduğunuz işlerdeki olanaklarla kriterlerinizi karşılaştırmalısınız. Her işteki olanakların size ne kadar uyduğunu 10 üzerinden değerlendirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin başvurduğunuz pozisyonun iş tanımı sizin kriterlerinize 10 üzerinden 8 uyuyor olabilir. Tüm özellikleri bu şekilde puanladıktan sonra her işi karşılaştırıp size en uygun olanını bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşi reddetmekten çekinmeyin.

İşi reddetmekten çekinmeyin.

Tam olarak rahat hissedeceğinizi düşünmediğiniz iş tekliflerini reddetmekten çekinmemelisiniz. Örneğin, bir iş teklifinin maaşı çok iyi olduğu halde verilecek görevler size uygun değilse ve bu işte motivasyonunuzun düşük olacağını düşünüyorsanız o işi reddedebilirsiniz. Karşınıza size daha uygun ve daha mutlu olacağınız iş teklifleri çıkacaktır. Size uygun olmayan bir işte çalışmak uzun vadede sizi mutsuz edebilir. Bu yüzden bir iş teklifi aldığınızda işin pozitif ve negatif yönlerini dikkatlice düşünmeniz gerekir.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tongue fu

moderatörün de madde kullananı hiç çekilmiyor aq. işsizlik tarihi zirve yapmış moderatörün derdine bak. acilen derdini sikeyim butonu eklensin onedio ya.