Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bir İşin Size Uygun Olup Olmadığına Nasıl Karar Verebileceğinizi Tüm Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz
Kafanız karışıksa doğru yerdesiniz...
İş ararken sadece işe değil size uygun olup olmadığına da odaklanmanız gerekir.
1. İş tanımı:
2. Maaş:
Teklif edilen maaş istediğiniz seviyede değilse bu o işin size uygun olmadığını gösterebilir. İstediğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek maaşı hesaplayarak görüşmelere gitmelisiniz. Ayrıca başvuracağınız işler için ortalama maaş miktarını araştırmak da işinize yarayacaktır.
3. İşveren:
İşveren veya müdürünüz önemli faktörlerden biridir. Sizin için ideal yöneticiyi düşünmeli ve birlikte çalışacağınız kişiyi dikkatlice değerlendirmelisiniz. Yapacağınız tüm görevleri size söyleyen bir işverenle mi yoksa daha bağımsız çalışmanıza olanak sağlayan bir işverenle mi çalışmak istediğinizi düşünmelisiniz.
4. Terfi fırsatı:
Tek bir alandan ilerlemeyi istiyorsanız belirli bir süre sonra terfi almak istersiniz. Başvurduğunuz işlerde yükselme şansının olup olmadığını ve ne kadar süre sonrasında zam ve terfi alabileceğinizi araştırmalısınız.
5. Konum:
Birçok kişi için iş yerinin konumu büyük önem taşır. Evinize uzak bir iş yerinde çalışmanız sabah çok erken saatlerde yola çıkmanızı gerektirebilir ve bu çalışırken veriminizin düşmesine neden olabilir.
6. Şirketin misyonu:
Başvurduğunuz iş yerinin hedeflerinin size uygun olduğundan ve sundukları hizmet ve ürünlere yabancı olmadığınızdan emin olmalısınız. Sizin misyonunuza uygun olan bir şirkette çalışmak işinizden memnun olmanızı sağlayacaktır.
7. Şirket kültürü:
Şirketin giyim kuralları, çalışma saatleri ve size sağladığı olanaklar işinizde mutlu olmanızı sağlayacak faktörlerdir. İş yerinin çalışma saatleri size uygun değilse bir iş günü sizin için zor geçebilir. İstediğiniz miktarı izin olacağı yoksa motivasyonunuz düşebilir.
8. Sektörün geleceği:
Başvuracağınız sektörlerin zaman içindeki gelişimini ve geleceğini araştırmalısınız. Uzun süre aynı sektörde çalışmak istiyorsanız sektördeki iniş çıkışları ve gelişimi iyice anlamanız gerekir.
Başvurduğunuz işlerin analizini yapmalısınız.
Size uygun bir iş için hangi kriterlerin gerektiğine karar verdikten sonra başvurduğunuz işlerdeki olanaklarla kriterlerinizi karşılaştırmalısınız. Her işteki olanakların size ne kadar uyduğunu 10 üzerinden değerlendirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin başvurduğunuz pozisyonun iş tanımı sizin kriterlerinize 10 üzerinden 8 uyuyor olabilir. Tüm özellikleri bu şekilde puanladıktan sonra her işi karşılaştırıp size en uygun olanını bulabilirsiniz.
İşi reddetmekten çekinmeyin.
Tam olarak rahat hissedeceğinizi düşünmediğiniz iş tekliflerini reddetmekten çekinmemelisiniz. Örneğin, bir iş teklifinin maaşı çok iyi olduğu halde verilecek görevler size uygun değilse ve bu işte motivasyonunuzun düşük olacağını düşünüyorsanız o işi reddedebilirsiniz. Karşınıza size daha uygun ve daha mutlu olacağınız iş teklifleri çıkacaktır. Size uygun olmayan bir işte çalışmak uzun vadede sizi mutsuz edebilir. Bu yüzden bir iş teklifi aldığınızda işin pozitif ve negatif yönlerini dikkatlice düşünmeniz gerekir.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın
moderatörün de madde kullananı hiç çekilmiyor aq. işsizlik tarihi zirve yapmış moderatörün derdine bak. acilen derdini sikeyim butonu eklensin onedio ya.