Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım: 'Kimlik Bilgileri Çalınmadı, Geçmişte Yaşanmış Bir Hadise'

Binali Yıldırım: 'Kimlik Bilgileri Çalınmadı, Geçmişte Yaşanmış Bir Hadise'

ATKN
05.04.2016 - 16:51 Son Güncelleme: 05.04.2016 - 17:08

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasını yalanladı. Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, '50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlıkta,Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Yönetim Kurulu üyelerini kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, '50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı' yönündeki iddiaları yalanladı.

Yıldırım, 'Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir' diye konuştu.

Kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemenin TBMM'den çıktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına gönderildiğini de söyleyen Yıldırım, söz konusu kanun yürürlüğe girdikten sonra kişisel veriler konusundaki tedbirlerin çok daha sıkı olacağını kaydetti.

İddialar neydi?

İddialar neydi?

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti.

Veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait bilgilerin de olduğu öne sürülmüştü.

Toplam 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını inceleyen Amerikan Associated Press (AP) ajansı, haberinde, 'Sorguladığımız 10 TC kimlik numarasının 8'i listede doğru detaylarla birlikte yer alıyordu' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Kamuya ait en büyük bilgi sızıntısı’

‘Kamuya ait en büyük bilgi sızıntısı’

AP'ye göre internete yüklenen veri tabanı, 'Bugüne kadarki kamuya ait en büyük bilgi sızıntısı'ydı.

Ajans, veri tabanını ele geçiren bilgisayar korsanlarının kullandığı bilgisayarların sunucularının Romanya'da gözüktüğünü, verilerin yüklendiği internet sitesinin web alanının ise İzlanda'dan alındığını bildirmişti.

AP, AA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
20
15
10
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Bu böyle dediyse kesin çalınmıştır.Geçmiş Olsun

kartacali

bence biz verdik demişte olabilir :)

Sek...

Böyle bir olay var ama biz ''VAR diyemiyoruz'' demek istiyor...

Aleyn

İnsanlar her yıl tc kimlik numarasını değiştirdiği için sorun yok. 6 yıl önceki olay, kapatalım bitsin