Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bilimsel Olarak Senin İletişim Şeklini Ortaya Çıkarıyoruz!
Bu sorulara verdiğin cevaplara göre senin hangi tarz iletişim şekline sahip olduğunu ortaya çıkaracağız.
Hazırsan başlayalım!
1. Öncelikle söyle bakalım, bir konuşmayı heyecan verici ve ilginç kılan şey bunlardan hangisidir?
2. Konuşma yapan kişi kendi hakkında hiçbir kişisel bilgiye yer vermemişse konuşmasında bunlardan hangisini düşünürsün?
3. Profesyonel bir konuşmacı duygularını asla belli etmeden konuşur. Buna katılıyor musun?
4. "Rakiplerimizi geçmeyi başardık." Bu cümlede sence bunlardan hangisi eksik?
5. Konuşma yapan birini analiz ederken bunlardan hangisine öncelikle dikkat edersin?
6. Peki kendini duygusal bir insan olarak görür müsün?
7. İletişimin temel unsuru sence bunlardan hangisidir diye sorsak?
8. Son olarak diyelim ki konuşmacı çok gergin olduğu için konuşma biraz ertelendi. Ne düşünürsün?
İletişim Tarzın: Kişisel!
Duygulara ve ilişkilere sade kelimelerden daha çok değer veriyorsun. Elbette bu, sözlü iletişime önem vermediğin anlamına gelmez. Ama kelimelerin ardındaki duyguları anlamayı daha uygun buluyorsun. Böyle bir tarz, problem çözme, çatışma yönetimi ve ilişki kurma için mükemmeldir. Ayrıca, mükemmel dinleyiciler oldukları için romantik ilişkiler genellikle Kişisel İletişimcilerin işidir. Ancak, bu tarza güvenmenin dezavantajı, sert ve hatta profesyonel bir ortam için fazla duygusal veya alıngan görünebilmendir. Ancak insanların birkaç iletişim tarzı olabileceğini unutma. Böylece, tarzını geliştirmek için belirli durumlarda nasıl davranacağını veya duygusal olarak nasıl tepki vereceğini öğrenebilirsin.
İletişim Tarzın: İşlevsel!
Detaylar senin için önemli. İşlevsel İletişim Tarzı, büyük resme odaklanmayı zor bulanlar içindir. Ancak konunun daha küçük parçalarını görmeleri, analiz etmeleri ve temsil etmeleri nispeten kolaydır. Böyle bir stile sahip olmanın iyi yanı, seni mükemmel bir açıklayıcı yapmasıdır. İşlevsel Stil, bir şey öğretmek veya boşluklara rağmen mesajını iletmek zorunda olduğunda güvenilir bir araçtır. Ancak dezavantajı, dinleyicilerin dikkatini azaltabilmesidir. Ayrıntılara çok fazla odaklanmak genellikle iletişimi hantal ve sıkıcı hale getirir. Bu nedenle, paylaştığın veri miktarını ve büyük resmin önemini dengelemen gerekir.
İletişim Tarzın: Sezgisel!
Küçük ayrıntılardan çok büyük resmi görmeyi tercih edersin. Tarzın, bir ekibi yönetmek için seni mükemmel bir seçim haline getiriyor. Ayrıca, Sezgisel Tarz genellikle profesyonel ortamlarda arzu edilir. Bir konuyu bir bütün olarak görebilmek bir avantajdır. Ve doğru kullanıldığında, durumun güvenilir bir analizini sunmana yardımcı olur. Ancak, böyle bir stile sahip olmanın dezavantajı, ayrıntıların kaçırılmasıdır. Büyük resim her zaman en net resim olmayabilir. Bu nedenle, diğer önemli kısımlar kadar önemli ayrıntılara da dikkat etmek isteyebilirsin.
İletişim Tarzın: Analitik!
Her şeyden çok verilere, istatistiklere ve gerçeklere güveniyorsun. Analitik iletişimciler genellikle bilimsel bilgilerle desteklenmeyen herhangi bir fikre güvenmeyi zor bulurlar. Böyle bir yaklaşım, profesyonel ortamlar ve bilimsel alanlar söz konusu olduğunda faydalıdır. Ancak romantik bir ilişkide analitik iletişim kurmak sağlıklı diyaloglar oluşturmayı zorlaştırabilir. Bu nedenle, Kişisel ve İşlevsel gibi diğer stillerini toksik olmayan ilişkilere sahip olmak için geliştirmek isteyebilirsin.
Yorum Yazın
İşlevsel
Kişisel çıktı ve doğru
İletişim tarzın kişisel