Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Kulak İltihabı Ve Tedavisi

Bebeklerde Kulak İltihabı Ve Tedavisi

Bebeklerde Kulak İltihabı Ve Tedavisi

Günümüzde bebeklerde en çok rastlanılan hastalıklardan biri olan bebeklerde kulak iltihabı hastalığıdır, genellikle geçirilen bir soğuk algılığından dolayı oluşmaktadır. Kulak iltihabında kulak ile burun arasındaki yolda tıkanma meydana gelir ve hava alamaz hale gelir. Bu durumda o yolda bakteri ve mikroplar oluşmaya başlar bu duruma da kulak iltihabı adı verilir. Bu rahatsızlığa genel olarak kış aylarında rastlamaktayız. Bebeklerde kulak iltihabını anlamak zor olabilir eğer bebeğiniz saatlerce hiçbir sıkıntı olmadığı halde ağlıyor ise muhtemelen ağrısı vardır. Böyle durumlarda doktora gitmek sizin için en iyisi olacaktır.

Kulak İltihabı Belirtileri Nedir?

Bebeklerde oluşan kulak iltihabı belirtileri şu şekildedir: kulakta meydana gelen şiddetli ağrılar, kulakta zonklama, kendini rahat hissedememe, mide bulantıları, kusma, işitme kaybı ve ateş tarzında belirtiler ile kendini belli etmektedir. Bebeklerde kulak iltihabı belirtileri mutlaka ciddiye alınmalıdır aksi takdirde tedavi edilmez ise kulak zarı patlayabilir.

Kulak İltihabı Neden Oluşur?

Bebekler oldukça hassas bir yapıya sahiptir, kulaklarına kaçan en küçük şey bile iltihaba yol açabilmektedir. Bebekler yıkanırken kulaklarına kaçan su bile iltihaba neden olmaktadır bize basit gibi gelen şeyler bu hastalığa neden olur çünkü bebeklerin yapısı çok hassastır ve bir şey kaçmasına çok müsaittir. Emerken süt kaçması ya da küçük bir soğuk algınlığı kulak iltihabı neden olmaktadır. Bunun dışında kulak temizlemek için kullanılan kulak çubukları da kulak iltihabına yol açmaktadır. Bebeklerde oluşan kulak iltihapları iki çeşitte gerçekleştirmek bunlar dış kulak iltihabı ile orta kulak iltihabıdır. Bebeklik döneminde en çok rastlanan hastalıklardan olup %85 ile 90 arasında gerçekleşme oranı vardır. İltihabın başlangıç nedenleri ise dış kulak ve orta kulak üzere ikiye ayrılır bunlar şöyledir: Dış kulakta olan iltihaplar: dış kulak iltihabı, kıl kökü iltihabı, mantar enfeksiyonu, mirinjit, kulak kiri nedenli enfeksiyonlar ve kulağa kaçan cisimlerin oluşturduğu enfeksiyonlardır. Orta kulakta: akut orta kulak iltihabı, orta kulakta sıvı birikmesi ve masoit kemiğinde oluşan iltihaplanmadır. Bebeklerde kulak iltihabı nedenleri muhakkak bilinmeli ve buna göre davranılmalıdır.

Bebeklerde Kulak İltihabı Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde görülen bu kulak iltihaplanması ilaçsız kullanım ile bazı durumlarda 3 ya da 4 günde kendinden iyileşmektedir, fakat mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Doktora gidildiği takdirde uygulanan tedavi süreci bir hafta ile iki hafta arasında değişmektedir. Genel olarak aniden ortaya çıkan bir hastalıktır. Bakterili enfeksiyon türü bir hastalık olduğu için antibiyotik yardımı ile tedavi edilmektedir buna ek olarak kulak damlası gibi ilaçlarda kullanılmaktadır. Doktorlar tarafından ağrı kesici ilaçlarda takviye olarak verilmektedir. Eğer çocuğunuzda sık sık bu hastalık yaşanıyor ise alerji tedavisininde uygulanması söz konusu olabilir. Bebeklerde kulak iltihabı tedavisi oldukça kolaydır fakat ciddiye de alınmalıdır.

Kaynak: http://www.saglikveyasam.com/bebekler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın