Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Gaz Sancısı Nedenleri...

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Gaz Sancısı Nedenleri...

Sunay Korkmaz
06.05.2021 - 11:54

Bebeklerin büyük bir kısmında görülen gaz sancısı bir hastalık değil, bebeğin dış dünyaya uyum sürecinde yaşadığı fizyolojik bir olaydır ve birçok bebeği etkileyen bir durumdur. Peki, bebeklerde gaz sancısı belirtileri nelerdir? Bebeklerde gaz oluşumunun nedenleri nelerdir? İşte merak edilenlerle ilgili haberimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaz sadece midede veya bağırsaklarda bulunan havadır. Bebeğinizin ara sıra gazı olması da tamamen normaldir. Ancak, bazı bebekler için çok acı verici olan gazın en yaygın iki nedeni: hava yutma ve gelişmemiş sindirim sistemidir. Şimdi, bebeklerde gaz sancısı belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenlere bir göz atalım...

Bebeklerde Fazla Gaz Oluşumunun Nedenleri

Bebeklerde Fazla Gaz Oluşumunun Nedenleri

Bebeklerde gaz sancısı birçok bebeği etkileyen bir durumdur. Bebeklerde gaz sorunları genellikle doğumdan 2-3 hafta sonra başlamaktadır. 

Ağlama nöbetleri ile başlayan gaz sancısı sıklıkla akşamları olmaktadır. Bu sancı nöbetleri bebek 4-6 haftalıkken en yoğun seviyeye çıkar ve bebek genelde üç aylıkken kaybolur.

Bebeklerde gaz oluşumunun birkaç olası nedeni vardır:

- Yeni bebekler arasında çok yaygın ve normal olan, emzirirken veya ağlarken hava yutmak.

- Gıdaların çok hızlı geçmesine izin veren ve böylece tamamen parçalanmayan, gelişmemiş bir sindirim sistemi

- Annenin diyetindeki belirli mama veya yiyecek türlerine aşırı duyarlılık veya muhtemelen gıda alerjileri (bunlar çok daha nadir olsa da)

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri Nelerdir?

Gaz ağrısı sırasında bebekler bacaklarını karnına doğru çeker, yüzü kızarmış bir şekilde, ellerini yumruk yaparlar. Yüzünde acılı bir ifade vardır. Karınları şiş ve serttir. Bu sırada bebek rahatlamak için emmek ister. Ancak emmeye başladıktan kısa bir süre sonra çığlık atarak memeden ayrılır. Bu sırada bebek sürekli meme ile savaş hâlindedir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın