Bebeklerde Çok Sık Görülen Cilt Sorunlarından Olan Konak Neden Olur?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Bebeklerde Çok Sık Görülen Cilt Sorunlarından Olan Konak Neden Olur?
Ciltte görülen konak sorununa özellikle yenidoğan bebeklerde çok sık rastlanıyor. Konak sorununun belirtilerini ve bebeği rahatlatmak için ne yapabileceğinizi merak ediyorsanız içeriğe buyurun!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İnfantil seboreik dermatit, bebeklerde sıklıkla görülen bir cilt sorunu. Halk arasında konak, beşik kapağı veya kızak başlığı adıyla bilinen bu hastalık bebekler için oldukça rahatsız edici bir durum.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Konak hastalığı daha çok saçlı deride görülüyor. Yenidoğan bebeklerde doğumdan sonra saçlar dökülerek yeni saçlar çıkıyor. Bu saç değişimi sırasında da saç derisinde cilt problemleri görülebiliyor.
Bebeklerde çok sık görülen konak cilt rahatsızlığının nedenleri şunlar:
Bebeklerde konak sorunu genellikle baş bölgesinde olsa da bazı durumlarda vücuda yayılabiliyor.
Konağın en bilinen belirtisi bebeğin saç derisinde veya vücudunda görülen kızarıklık ve pullanma.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Konak sorunu bebekten bebeğe değişebiliyor. Ama çoğu bebekte yukarıdaki belirtiler görülüyor.
Bebeklerde çok sık rastlanılan konak sorunu düzenli bir bakımla kısa sürede geçebiliyor. Ama ebeveynler müdahale etmediği takdirde bu cilt problemi devam ediyor.
Konak problemi yaşayan bebeklerin saç derisinde pullanma görülebiliyor. Bu pullanmanın nedeni bebeğin saç derisinin kuruluğu.
Konak rahatsızlığı genellikle geçici bir durum. Ebeveynler bu sorunu ciddiye alarak müdahale ettiklerinde bu rahatsızlığı kolayca çözmek mümkün.
Konak cilt rahatsızlığı genellikle bebekler 6 aylık olduktan sonra kendiliğinden kayboluyor. Ama bazı durumlar 1 yaşına kadar da sürebiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bebeklerde konak temizliğinin düzenli yapılması gerekiyor. Düzenli yapılmazsa bu sorun tekrar edebilir.
Bu yöntemlere rağmen konak sorunu devam ediyorsa mutlaka doktorunuza danışmanız gerek. Bebeğinizde görülen belirtiler artıyorsa ve iyileşme belirtisi de yoksa yine doktorunuzla mutlaka görüşmelisiniz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın