Auschwitz Toplama Kampı'nda Yaşanan Barbarlığı Gözler Önüne Seren Bu Fotoğraflar Yüreğinizi Ağrıtacak
Uluslararası Holokost Anma Günü olan 27 Ocak, Auschwitz-Birkenau toplama kampının İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet güçlerince özgürleştirilmesini anıyor.
1940'tan 1945'e kadar Nazilerin en büyük ölüm kampı olan Auschwitz-Birkenau, üç ana aktarma merkezinden ve düzinelerce küçük kamptan oluşuyordu. 1945'te kurtarılana kadar %90'ı Yahudi olmak üzere yaklaşık 1.1 milyon kişi buranın duvarları içinde öldürüldü.
BuzzFeed kaynaklı içeriğimizde sizlerle buluşturduğumuz bu fotoğraflar, bir Auschwitz mahkumunun insanlık dışı ve vahşi gerçekliğini ve yıllar sonra bu eski toplama kampına dönüp, asla tekrarlamaması gereken bu tarihi anan, kamptan kurtulmuş insanların cesaretini gözler önüne seriyor.
Uyarı: Bu görüntüler bazı kullanıcılarımız için rahatsızlık verici olabilir.
Ocak 1945'te kurtuluşunun ardından Auschwitz'in girişi.
Macaristanlı Yahudiler'in Almanlar'ın işgali altındaki Polonya'daki Auschwitz-Birkenau'ya gelişi, Haziran 1944.
Macaristan'lı Yahudileri Auschwitz'e getiren tehcir treninin gelişi, 1942 sıraları.
Auschwitz'in dikenli telleri, 1945 sıraları.
Auschwitz'te bir grup SS subayı. Soldan sağa; Karl Hoecker, Dr. Josef Mengele, Karl-Friedrich Hoecker ve 1944 Mayıs'ından Aralık'ına kadar Auschwitz'in komutanı olan Richard Baer.
Çalışmaya uygun görülen bir grup kadın, Mayıs 1944.
Auschwitz barakalarındaki kadınlar, Ocak 1945.
Sovyet ordusunun özgürleştirmesinden önce Auschwitz mahkumları, Ocak 1945.
Auschwitz-Birkenau'daki ölü yakma ocakları, Şubat 1945.
Öldürülen mahkumların atılmış gözlükleri, 1939 sıraları.
Çocuklar ve ikizler üzerinde deneyler yürüten kamp doktoru Josef Mengele'nin emri üzerine 1940'larda çekilmiş çocuk mahkumların fotoğrafı.
1945'te Auschwitz'in özgürleştirilmesinin ardından öldürülen mahkumlara ait 7 ton saç bulunmuştur.
15 yaşındaki Rus çocuk Ivan Dudnik 1945'te kurtarılırken.
Auschwitz Nazi Toplama Kampı'ndan kurtarılan gençler 15 Temmuz 1945'te mülteci gemisinde kampta yapılan dövmelerini gösteriyorlar.
Romanya'da doğup 14 yaşındayken Auschwitz ve diğer toplama kamplarında hapsedilen Jack Rosenthal, 26 Ocak 2015'te Auschwitz I'in dışında duruyor.
28 Aralık 2018'de insanlar Auschwitz-II-Birkenau'yu ziyaret ediyorlar.
Polonya'nın Sosnowiec şehrinden 93 yaşındaki Miroslaw Celka, 27 Ocak 2017'de Auschwitz'i ziyaret ediyor.
27 Ocak 2018'de Holokost'tan kurtulanlar Auschwitz'i ziyaret ediyor.
Holokost'tan kurtulan Moshe Aelion, 18 Mart 2018'de buradan Auschwitz'e gitmek üzere kalkan ilk trenin anıldığı bir tören için Thessaloniki, Yunanistan'daki eski tren istasyonunda.
Auschwitz Kampı sağ kalanları, 27 Ocak 2016'da aileleriyle birlikte Oswiecim, Polonya'daki Kurbanlar Anıtı'na mum bırakıyor.
16 Ocak 2019 tarihinde eski Nazi ölüm kampının ana girişi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Bizzat bu toplama kampını gezmişliğim var. İnanılmaz ürkütücü. Özellikle çocuklara ait eşyaların sergilendiği oda vardı. Orası zaten bitiriyor insanı. Dini, ... Devamını Gör
filistin'e git bakiyim yine yahudileri böyle savunacakmısın bi topluluk geliyor senin ülkeni topraklarını alıyor ülke kuruyor müslümanlara zulmediyor sessiz ... Devamını Gör
Steven Spielberg'ün 'Schindler'in Listesi' filmi adamı resmen o yılların Auschwitz'inin içine sokuyor. Kahredici bir filmdi..
Saraj Jio nun "paristen çiçeklerle" isimli romanı da yahudi soykırımından bir tanesi anlatılıyor ve bir insan olarak gerçekten o yaşanan acıları içimde hisse... Devamını Gör