Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Anksiyete Problemi Olan İnsanlara Karşı Uygulayabileceğiniz 11 Davranış

etiket Anksiyete Problemi Olan İnsanlara Karşı Uygulayabileceğiniz 11 Davranış

Anksiyete bozukluğu oldukça ciddiye alınması ve dikkatli yaklaşılması gereken bir durum. Yakın çevrenizden birinin böyle bir probleme sahip olması da oldukça olası. Hal böyle olunca herkesin bu konuda bilinçlenmesi, neyin yanlış neyin doğru olduğunu az çok öğrenmesi gerekiyor. Aksi takdirde yanlış davranışlar sonucu anksiyete sahibi kişinin durumunu daha kötü hale getirebilirsiniz ki, bu hiç de hoş bir durum olmaz.

Kaynak: https://www.adavic.org.au/PG-health-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anksiyete ataklarının belirtilerini iyice öğrenin ve başlayacakları zamanları fark etmeye çalışın.

Bu belirtiler her insan için farklılıklar gösterebilir, bu nedenle kendisine sormanız daha faydalı olacaktır. Genel olarak belirtiler arasında konuşma, duyma veya nefes alma güçlükleri, huzursuzluk, tedirginlik, terleme ve halsizlik bulunmakta.

2. Karşınızdaki kişi anksiyete atağı geçirirken nasıl yaklaşabileceğinizi öğrenin.

Bunu pek ala kendisine sorarak yapabilirsiniz, böylece nasıl yardımcı olabileceğinizi birinci ağızdan duymuş olursunuz. Bazı kişiler için bu basit bir sarılma da olabilir, yalnız kalma isteği de.

3. Sık sık güzel anılarını hatırlatıp eğlenceli konular açmaya çalışın.

Özellikle ruh halinde olumsuz yönde bir değişim fark etmeye başladıysanız hemen o anda güzel bir anıyı hatırlatmanız büyük fayda sağlayabilir.

4. Kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak aktiviteler önerin.

Bazen tüm yapılması gereken iyi zaman geçirmesini sağlayacak basit aktiviteler önermek olabilir. Özellikle yapmaktan zevk aldığı bir aktivite varsa sık sık birlikte onu yapmayı önerebilirsiniz.

5. "Eskiden böyle değildin", "Senle baş edemiyorum", "Çok zor bir insansın" gibi ifadeleri sakın ama sakın kurmayın.

Tabii işleri berbat etmek istemiyorsanız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sık sık hissettiklerinin anormal olmadığını hatırlatmaya çalışın.

Zor bir durum karşısında telaşa düştüğünde 'Böyle hissetmen çok normal, herkesin başına gelir.' gibi cümleler kurun. Ancak bunu yaparken 'Abartma, herkes yaşıyor bunları' tarzında konuşmamaya özen gösterin.

7. Özellikle hangi konularda veya durumlarda huzursuz olduklarını sorun ve öğrenin.

'Hiç konuyu açmasam mı' acaba gibisinden bir düşünceye kapılmayın, çoğu zaman sevilen ve güvenilen bir insanla bu konular üzerinde konuşmak rahatlatıcı etkilere sahip olabiliyor.

8. Plan yaparken net bir zaman belirlemeye çalışın.

'Haftaya buluşalım', 'Akşama çıkarız' gibi ifadeler belirsizlik içerdiği için karşıdaki kişi için rahatsız edici olabilir. Bunun yerine 'Saat 8'de buluşalım' gibi daha net planlar yapmaya çalışmanız çok daha iyi olacaktır.

9. Sizin için oldukça basit olan bir eylemin onun için çok zor olabileceğini unutmayın.

Toplum karşısında konuşma ve yeni biriyle tanışma gibi sizin için normal olan konular anksiyete sahibi kişi için kabus gibi olabilir, sizin kadar rahat olamamasını anlayışla karşılayın.

10. Gereksiz yere gerilim veya şüphe yaratmayın.

'Seninle sonra bir şey hakkında konuşmam gerek' gibisinden bir cümle, olumsuz bir durum yoksa bile anksiyete sahibi insanda büyük bir gerilim yaratabilir. Bunun yerine ne konuda konuşacağınızı da söyleyin ve buna benzer belirsizlikler yaratmaktan da kaçınmaya çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Onu sevdiğinizi ve önemsediğinizi her fırsatta gösterin.

Sık sık birlikte bir şeyler yapmaya davet edin, mesaj atarak gününün nasıl geçtiğini sorun, önemsendiğini hissettirin.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
419
94
31
12
12
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cüneyt Arslan

12) "Kafada bitircen hacı" tarzı müthiş çözüm önerilerinizi, "oğlum bunlar hep kendini dinlemekten oluyo" gibi psikanalizlerini kendinize saklayın

Hoshimi hanaya

Keske her insan nasil davranacagini bilse yerinde zamanina gore. Kendini bilmeyenler kisiler yuzunden bir cok kez agir krizler gecirdim. Onlar icin cok ufak ... Devamını Gör

Hestia

Anlayabiliyorum seni chungnim

hz muhalefet

bu olanların sadece zihinsel bir oyun olduğunu ve sürekli olmayacağını, iyi şeyler gibi kötü şeylerin de geçeceğini ve bunların tamamen normal şeyler olduğun... Devamını Gör