Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Çakar Kimdir? Ahmet Çakar'ın Asıl İsmi Ne, Kaç Yaşındadır?

Ahmet Çakar Kimdir? Ahmet Çakar'ın Asıl İsmi Ne, Kaç Yaşındadır?

Taha Çiftçi
09.05.2022 - 08:53

Türk televizyonlarının en çok izlenen yapımları arasında futbol yorum programları bulunuyor. Son yıllarda bu programlar şekil değiştirerek daha şova ve eğlenceye dönük yapımlar olmaya başladılar. Bu dönüşümde eğlence yönü baskın insanlar daha fazla ön plana çıktılar. İşte bu kişilerden biri de eski hakem Ahmet Çakar. Yıllardır televizyonda şov sektörünü adeta domine eden Ahmet Çakar'ın hayatı ve yaşı ile ilgili sorular mevcut. Gündemden düşmeyen bir isim olan Ahmet Hoca mercek altında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Çakar Kimdir? Asıl İsmi Ne?

Ahmet Çakar Kimdir? Asıl İsmi Ne?

Kamuoyunun Ahmet Çakar olarak tanıdığı eskinin hakemi, şimdinin futbol yorumcusu Ahmet Murat Çakar, 3 Ağustos 1962 doğumludur. Çankırı doğumlu olan Çakar eğitim hayatının büyük kısmını İstanbul'da geçirmiştir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve asıl mesleği doktorluk olan Ahmet Çakar, mezuniyetinin ardından pratisyen hekim olarak mesleğinin başına geçti.

1993 yılında Arzu Çakar ile evlenen Ahmet Hoca, bir süre doktorluk görevinin yanında hakem olarak da çalışmaya başladı. Zamanla hakemlik kariyerinde yükseliş gösteren Ahmet Çakar, doktorluk mesleğini de bırakmadan çok uzun süre hakemlik kariyeri yapmıştır.

1997 yılına kadar hakemliği bırakmayan Ahmet Çakar, üçüncü lig maçlarından Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye 1.Lig maçlarından uluslararası müsabakalara kadar bir çok maç yönetmiştir ve dönemin FİFA kokartlı hakemi olmuştur.

Hakemlik Sonrası Yorumculuğa Hızlı Bir Geçiş

Hakemlik Sonrası Yorumculuğa Hızlı Bir Geçiş

97'de hakemliği bıraktıktan sonra Türkiye'de özel televizyon sayısının da artması ile birlikte yavaş yavaş futbol programları yaygınlaşmaya başladı. Bu furyada da yer alan Ahmet Hoca, 2001-2004 yılları arasında dönemin efsane futbol programı 'Telegol' bünyesinde yorumculuk yapmaya başladı. Bu kamuoyunun Ahmet Çakar ve onun şov yönü ile ilk tanışması oldu.

Program devam ederken, 25 Şubat 2004 tarihinde çalıştığı sağlık ocağının çıkışında silahlı saldırıya uğrayan Ahmet Çakar, vücuduna 5 kurşun isabet etmiş olmasına rağmen bu olaydan sağ kurtulmayı başardı.

Spor yorumculuğu kariyerinde sürekli tehditler almasına rağmen bu işi bırakmayan Ahmet Çakar, eğlenceli ve farklı mizacı ile sadece futbolda değil, çeşitli yarışma programları ve şovlarda da kendisini gösterdi. Bir dönem 'Şansa Bak' isimli bir yarışmayı sunan Ahmet Hoca, ATV ekranlarında 'Ahmet Çakar'la Zor Karar' adlı bir yarışma programı da sunmuştur.

Beyaz Futbol Efsanesi

Beyaz Futbol Efsanesi

Futbol programlarının en çok aranan siması haline gelen Ahmet Çakar bir süre sonra Derin Futbol adlı bir televizyon programı ile anlaştı. 2011 yılında başlayan bu programın yorumcularından biri olan Ahmet Çakar, o tarihten sonra ekibe Rasim Ozan Kütahyalı, Sinan Engin ve en son olarak Abdülkerim Durmaz'ın da dahil olması ile efsane haline gelecek ve hem Derin Futbol, hem de Beyaz Futbol adı ile yayınlanacak iki bölümü de reyting rekortmeni olacak bir yapımın parçası olacaktı. Özellikle programın sunuculuğunu Ertem Şener'in yaptığı dönemde futboldan çok bir güldürü programı haline gelen Beyaz Futbol bir efsane haline gelmiştir.

2011 yılından günümüze kadar Beyaz Futbol'daki yorumculuk kariyeri süren Ahmet Hoca, renkli kişiliği, sivri dili, cesur tavrı ve eleştirel yaklaşımı ile dikkatleri üzerinden asla eksiltmiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

Kimdir...doktor ve eski hakem di!!! keske oyle kalsaydi simdi tam bir medya maymunu!!!!!!!!!!!!!!