7 Maddede Yılda 8 Ton Hava Kirliliğini Tutacak Avrupa’nın En Büyük Yeşil Duvarını Anlatıyoruz
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
7 Maddede Yılda 8 Ton Hava Kirliliğini Tutacak Avrupa’nın En Büyük Yeşil Duvarını Anlatıyoruz
2019 yılında, Londra'da yerel hava kalitesinin iyileştirilmesini artırmak amacıyla Avrupa'nın en büyük yeşil duvarının inşa edileceği açıklanmıştı.
Sheppard Robson mimarlık şirketinin inşa edeceği 'Citicape House' adı verilen bu bina hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Citicape House, yılda "sekiz tondan fazla karbon tutması ve altı ton oksijen üretmesi" umuduyla 400.000 bitkiden oluşan bir cepheyle kaplanacak.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Bina, İngiltere başkenti Londra’da Farringdon ve Moorgate arasında trafik yoğunluğu olan Culture Mile'da yer alacak.
3. Bu yapı, Holborn Viyadüğü'nün köşesindeki mevcut bir ofis binasının yerini alırken, yapılı çevrenin iklim değişikliği ve hava kirliliği gibi sorunları nasıl ele alabileceğini gösterecek şekilde tasarlandı.
4. Tamamlandığında 11 katlı olacak olan Citicape House, beş yıldızlı bir otelin yanı sıra ofisler, ortak çalışma ve etkinlik alanları, seyir terası, spa ve bir restorana da sahip olacak.
5. Bu yaşam duvarı, tehdit altındaki yerli kır çiçeği türlerinin gelişmesine yardımcı olmak için bu türleri içeren çatı bahçelerine de ev sahipliği yapacak.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Binada bulunan bitkilerin genel sulaması ve sahanın mevcut altyapısı üzerindeki stresi azaltmak için yağmur suyu toplama ve kullanma sistemini de içermesi bekleniyor.
7. Citicape House'un çevre sıcaklığını 3 ila 5 santigrat derece düşürmesi de yine öngörüler arasında.
Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Uğraştıkları işe bak... az ileriye bi millet bahçesi yapın, oranın yeşilliği alır hava kirliliğini. İnsanlar yatıp yuvarlanır, mangal falan da yaparlar üstelik
ağaçları kesip milyarlar harcayarak bina yapıp sonra binaların yüzeylerine milyarlar harcayarak ağaç yapmak