onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
10 Aralık'ta Başlayacak 11. AB İnsan Hakları Film Günleri'nde Gösterilecek 28 Film

10 Aralık'ta Başlayacak 11. AB İnsan Hakları Film Günleri'nde Gösterilecek 28 Film

Avrupa sineması ücretsiz olarak evlerinize geliyor!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 11. AB İnsan Hakları Film Günleri'nde Türkiye'ye özel gösterimli uluslararası ödüllü 28 farklı Avrupa filmi çevrimiçi seyredilebilecek.

festivalscope.com'da ücretsiz erişilebilen filmler Türkçe ve İngilizce altyazı ve Türkçe ayrıntılı altyazı seçenekleriyle gösterime giriyor. Avrupa'nın dört bir yanından seçilen filmler ile temel insan hakları değerleri sanatsal bir bakışla ele alınıyor. İşte o harika filmler:

1. 70/30

1. 70/30

Filmin özeti: 2019 baharında sokaklara dökülen binlerce genç Danimarkalı ebeveynlerinden, büyükannelerinden ve büyükbabalarından iklim krizi için ŞİMDİ harekete geçmelerini istediler. O yıl seçimlere gidilirken iklim politikasının önemli bir gündem maddesi olduğu ortadaydı. Peki seçim sonrasında yeni hükümet vaatlerini yerine getirebilecek, politikacılar, vatandaşlar ve endüstri birlikte Danimarka’yı öncü bir yeşil ülke yapabilecek mi?

Yönetmenin biyografisi: 1973 doğumlu Phie Ambo Danimarka Ulusal Film Okulu’nda öğrenim gördü ve 2003 yılında belgesel film yönetmeni olarak mezun oldu. Şiirsel, kişisel ve sinema dili geleneğine sadık uzun metrajlı belgesel filmleriyle bilinen Ambo, aile ilişkileri, aşk, yaratıcı süreçler ve yapay zeka, sürdürülebilirlik, duygular, düşünceler ve bilinç gibi temel konularla ilgilenir.

2. Acasă, Benim Yuvam

2. Acasă, Benim Yuvam

Filmin özeti: Enache ailesi, kalabalık metropolün hemen dışındaki terk edilmiş bir su havzası olan Bükreş Deltası'nın vahşi doğasında, yirmi yıl boyunca doğayla mükemmel bir uyum içinde, göl kıyısında bir kulübede uyuyarak, çıplak elle balık yakalayarak ve mevsimlerin ritmini takip ederek yaşadı. Bu alan halka açık bir milli parka dönüştürüldüğünde, alışılmamış yaşamlarını geride bırakarak oltaların yerini akıllı telefonların aldığı ve boş öğleden sonralarının artık sınıflarda geçtiği şehre taşınmak zorunda kalırlar.

Yönetmenin biyografisi: Radu Ciorniciuc 2012 yılında  Romanya’nın ilk bağımsız medya kuruluşu olan Casa Jurnalistului’nin kurucu ortakları  arasında yer aldı. O zamandan beri yazar, araştırmacı ve muhabir olarak çalışıyor. Araştırma ve haberleri Channel 4 News, The Guardian, Al Jazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarında yayınlandı ve çeşitli ödüller aldı. Acasă, Benim Yuvam yönettiği ilk filmdir.

3. Avukat

3. Avukat

Filmin özeti: Lea Tsemel, feministlerden köktendincilere, şiddete başvurmayan göstericilerden silahlı militanlara kadar Filistinlileri savunuyor. Elli yıldır siyasi mahkumları temsil eden Yahudi-İsrailli bir avukat olan Tsemel, yorulmak bilmeden devam ettiği adalet arayışında, bir insan hakları savunucusunun pratiğini sınırlarına kadar zorluyor. İsraillilerin çoğuna göre savunulamaz olanları savunuyor. Filistinliler için ise o bir avukattan fazlası; bir müttefik.

Yönetmenlerin biyografisi: 

Rachel Leah Jones 1979 yılında Kaliforniya, Berkeley’de doğdu. Berkeley ve Tel Aviv’de büyüdü. İsrail - Filistin meselesine odaklanan bir belgesel sinemacıdır. Irk, Sınıf ve Cinsiyet Çalışmaları alanında lisans, Belgesel Medya Sanatları alanında yüksek lisans öğrenimi görmüştür.

Philippe Bellaiche 1967 yılında Fransa, Paris’te doğdu. Görüntü yönetmeni olan Bellaich, görev aldığı filmlerle önemli film festivallerinde çok sayıda ödül kazandı. Avukat, yönetmenliğini üstlendiği ilk filmdir.

4. Baba

4. Baba

Filmin özeti: Hollanda’da kültür sektöründe çalışan ilk Türk göçmenlerden birinin, hayatından ilham alarak hazırlanan renkli bir moda koleksiyonu eşliğinde kızıyla röportaj yaptığı stilize bir portresi.

Yönetmenlerin biyografileri:

Sarah Blok Utrecht HKU Sanat Üniversitesi’nden 2015 yılında mezun oldu. Baba, Lisa Konno ile başladıkları, göçmen hikayelerini sıra dışı bir üslupla anlatan kısa belgesel üçlemesinin ikinci filmidir.

Lisa Konno Arnhem, Artez’de Moda Tasarımı bölümünden mezun oldu.

5. Benim Güneşli Maad'ım

5. Benim Güneşli Maad'ım

Filmin özeti: Çekyalı bir kadın olan Herra, Nazir ismindeki genç Afgan’a aşık olup ülkesinden ayrıldığında, kendisini Taliban hükmü altındaki Afganistan’da nasıl bir hayatın beklediğinden habersizdir. Kocasının evinde karşısına çıkan özgürlükçü dede, adeta küçük bir dahi olan evlatlık çocuk ve kocasının şiddetinden kaçabilmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olan Freshta, Herra’nın hayatı paylaştığı insanlar olur.

Yönetmenin biyografisi: Michaela Pavlátová, Çekyalı bir animasyon yönetmenidir. Filmleri uluslararası film festivallerinde çok sayıda ödül aldı. Animasyon filmlerinin yanı sıra iki aksiyon film de yönetti. 2016'dan beri Prag'daki Sahne Sanatları Akademisi FAMU'da Animasyon Bölümü başkanıdır.

6. Bir Hayali Vardı

6. Bir Hayali Vardı

Filmin özeti: 25 yaşındaki Ghofrane, siyahi bir genç kadındır. Irk ayrımcılığının kurbanı olan Ghofrane, siyasete atılmaya karar verir. Hem yakın arkadaşlarını hem de tamamen yabancıları kendisine oy vermeye ikna etmeye çalıştığı seçim kampanyası, yeni bir kimlik oluşturmaya çalışan Tunus’un birçok çehresini ortaya koyuyor.

Yönetmenin biyografisi: Raja Amari Tunus'ta doğdu. Tunus I Üniversitesi'nde Fransız Edebiyatı ve Medeniyeti alanında yüksek lisans yaptıktan sonra, La Fémis’te sinema öğrenimi gördü. Yönettiği filmler önemli film  festivallerinde gösterildi ve ödüller kazandı.

7. Bizzat Ben

7. Bizzat Ben

Filmin özeti: Non-binary bireylerin nadiren temsil edildikleri koşullarda, Lou onların toplumsal cinsiyet, kıyafetler ve diğer etiketlerle olan ilişkisinden bahsediyor.

Yönetmenin biyografisi: Géraldine Charpentier yönetmen ve animasyoncudur.

8. Colectív

8. Colectív

Filmin özeti: Bükreş’teki Colectív gece kulübünde 2015’te çıkan bir yangınla başlayan belgesel, yanıkları ölümcül olmasa da neden pek çok hastanın hastanelerde hayatını kaybettiği sorusunun peşine düşüyor. Bir gazetede konuyu araştıran ekiple birlikte izleyici de bu soruya dair kan dondurucu cevaplar buluyor. İşlevselliğini kaybetmiş bir sağlık sisteminin defolu parçalarını keşfeden ekip, araştırmacı gazeteciliğin siyasi bir eylem pratiği için önemini yeniden hatırlamamızı sağlıyor.

Yönetmenin biyografisi: Alexander Nanau Bükreş’te doğdu. Berlin’de Alman Film ve Televizyon Akademisi’nde yönetmenlik öğrenimi gördü. The World According to Ion B ve Toto and His Sisters isimli belgeselleri yönetti. Collective son belgeselidir.

9. Değerli

9. Değerli

Filmin özeti: Julie okuluna uyum sağlayamıyor. Otizmli bir çocuk olan Emile'in gelişi her şeyi değiştirecek...

Yönetmenin biyografisi: Paul Mas, mezuniyet filmi Çocuklar ile Fransa’da Angouleme EMCA animasyon okulundan yardımcı yönetmen olarak mezun  oldu. Paris'te yaşıyor ve stop motion kısa filmler çekiyor.

10. Dünya Bir Portakal Kadar Mavidir

10. Dünya Bir Portakal Kadar Mavidir

Filmin özeti: Şair ve sinemacı Iryna Tsilyk savaşın sürmekte olduğu Ukrayna’nın Krasnohorivka şehrinde yaşayan Trofymchuk-Gladky ailesini ziyaret ettiğinde karşılaştığı durum onu çok şaşırttı: dışarıda bombalar patlar ve keşmekeş hüküm sürerken dört çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan Anna yuvasını yaşam dolu, güvenli bir yer olarak korumayı başarmıştı.

Yönetmenin biyografisi: Iryna Tsilyk Kiev Ulusal Tiyatro, Sinematografi ve Televizyon Üniversitesinden 2005 yılında mezun oldu. Daha önceki kısa kurgu ve belgesel filmleri çeşitli uluslararası festivallerde gösterildi ve ödüller aldı.

11. Et

11. Et

Filmin özeti: Her biri hayatlarının farklı bir evresinde olan beş kadın, bedenleriyle ilişkileri ve başkalarının onları nasıl algıladığıyla ilgili deneyimlerini paylaşıyor.

Yönetmenin biyografisi: Camila Kater, yönetmen, animatör ve senaryo yazarıdır. Yönettiği ikinci  kısa film olan Et, 2021yılında Akademi Ödülleri’ne aday  gösterildi ve GOYA Ödülleri’nde finale kaldı. Film, 2020 yılında Avrupa Film Akademisi Kısa Film Ödülleri’nin de finalistleri arasındaydı.

12. Faili Meçhul: Hammarskjöld

12. Faili Meçhul: Hammarskjöld

Filmin özeti: 1961 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Dag Hammarskjöld'ün uçağı gizemli bir şekilde düştü ve Hammarskjöld ile birlikte mürettebatın çoğu öldü. Üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen dava hâlâ çözülmemişken Danimarkalı gazeteci, film yapımcısı ve provokatör Mads Brügger, İsveçli özel dedektif Göran Björkdahl ile birlikte gerçeğin peşine düştüklerinde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin öldürülmesinden çok daha büyük bir suç keşfettiler.

Yönetmenin biyografisi: Mads Brügger Danimarkalı birgazeteci, televizyon sunucusu, yazar ve film yapımcısıdır. Çeşitli kitaplar yazdı, dergiler ve gazeteler için çalıştı, radyo ve televizyon programları yaptı. Brügger ayrıca hicivli belgesel dizisi Danes for Bush ile birlikte The Red Chapel ve The Ambassador adlı uzun metrajlı belgeselleri yarattı.

13. Gabi, 8-13 Yaş Arası

13. Gabi, 8-13 Yaş Arası

Filmin özeti: Gabi sadece Gabi olmak istiyor. Basit bir istek gibi görünebilir ama değil. Gabi farklı hissediyor ve bu 8 yaşındaki açık sözlü Gabi’ye şimdiye kadar hiç sorun yaratmadı. Fakat ailesi küçük bir kasabaya taşınıp Gabi’nin ergenlik dönemi yaklaşmaya başladığında işler değişiyor. 5 yıl boyunca kelimenin tam anlamıyla Gabi'nin gözlerimizin önünde büyüdüğünü, toplumsal cinsiyet, normlar ve olduğu kişi olabilme hakkı konusundaki önyargılara meydan okuyuşunu izliyoruz.

Yönetmenin biyografisi: Engeli Broberg, yalnızlık, dışlanma ve kimlik gibi temalarla ilgilenir. Happy End filminde bu meseleleri İskandinav yaşlı bakım evlerindeki karakterleri takip ederek araştırıyor. Benzer temaları Son Dans'ta yalnızca eski meslekleriyle özdeşleşen emekli dansçıların bakış açısıyla ve Gabi'de önyargılara hapsedilmeyi reddeden bir çocuğun bakış açısıyla araştırıyor.

14. Jeo-mühendislik

14. Jeo-mühendislik

Filmin özeti: Ne yazık ki çok uzak olmayan bir gelecekte, insanlık Jeo-Mühendisliğin yardımıyla iklimimizi kurtarmaya çalışıyor. Sonuç, dünyaya yayılmış dev makineler. Hiç bitmeyen döngülerde iklim değişikliğinin belirtileriyle savaşıyorlar.

Yönetmenin biyografisi: 1994 yılında doğdu. Kunsthochschule Kassel’de animasyon öğrenimine devam ediyor.

15. Josep

15. Josep

Filmin özeti: Şubat, 1939. İspanyol cumhuriyetçiler, Franco'nun diktatörlüğünden Fransa'ya kaçıyorlar. Fransız hükümeti mültecilerin hijyen, su ve yiyeceğe zar zor erişebildikleri bir toplama kampı inşa ediyor. Dikenli tellerle ayrılmış bu kamplardan birinde iki adam arkadaş olacak. Biri gardiyan, diğeri ise Franco rejimine karşı savaşan bir illustratör olan Josep Bartoli.

Yönetmenin biyografisi: Aurel, 1980 doğumlu bir Fransız illüstratördür. Ulusal gazete Le Monde’de ve haftalık mizah dergisi Le Canard Enchaîné'de çalışmaktadır. İkisi belgesel çizgi roman olmak üzere yayımlanmış yirmiye yakın kitabı bulunuyor. 2011'de Florence Corre ile birlikte ilk kısa animasyon filmi Octobre Noir'in yönetmenliğini yaptı. Josep ilk uzun metrajlı filmidir.

16. Kardeşim Dinozorların Peşinde

16. Kardeşim Dinozorların Peşinde

Filmin özeti: Jack her zaman birlikte oynayabileceği küçük bir erkek kardeş istemiştir ve Gio doğduğunda ailesi ona kardeşinin 'özel' bir çocuk olduğunu söyler. İşte o zaman Gio, abisinin hayal gücünde çizgi romanlardaki gibi inanılmaz güçlere sahip bir süper kahramana dönüşür. Ancak zamanla Jack kardeşinin Down sendromuna sahip olduğu gerçeğini öğrenir ve bunu arkadaşlarından saklamaya karar verir. Fakat bu kadar önemli bir parçanızı saklarsanız başkalarının sizi sevmesini nasıl beklersiniz?

Yönetmenin biyografisi: Salò, Brescia'da doğan Stefano Cipani, bir film yönetmeni ve senaristtir. New York Film Akademisi'nde film yapımcılığı okudu. Çeşitli kısa filmler yönetti. Kardeşim Dinozorların Peşinde, ilk uzun filmidir.

17. Kız Kardeş

17. Kız Kardeş

Filmin Özeti: Bir gece. Bir araba. Tehlikede bir kadın. Bir telefon görüşmesi.

Yönetmenin biyografisi: Delphine Girard Kanada, Québec’te doğdu, Belçika’da büyüdü. Brüksel’de INSAS’ta yönetmenlik öğrenimi gördü. Öğreniminin ardından çeşitli filmlerde yardımcı yönetmen, çocuk oyuncu koçu ve cast yönetmeni olarak çalıştı. Yönettiği kısa filmler uluslararası festivallerde gösterildi ve ödüller kazandı.

18. Kovan

18. Kovan

Film özeti: Fahriye'nin kocası Kosova'daki savaştan bu yana kayıptır. Aile, acılarının yanı sıra maddi sıkıntı içindedir. Fahriye ailenin geçimini sağlamak için küçük bir tarım işletmesi kurar, fakat yaşadığı geleneksel ataerkil köyde, kendisini ve diğer kadınları güçlendirme hırsı ve çabaları olumlu karşılanmaz. O da ailesini ayakta tutma mücadelesinin yanı sıra, onun başarısız olmasını isteyen topluluğa karşı da bir mücadeleye girişir.

Yönetmenin biyografisi: 1983 yılında Kosova'da doğan Blerta Basholli, Priştine Üniversitesi'nde felsefe ve ardından sinema okudu. Eğitimine New York - Tisch Sanat Okulu, Film ve Televizyon bölümünde devam etti. Kovan ilk uzun filmidir.

19. Kuaför Romy

19. Kuaför Romy

Filmin özeti: Romy, her gün okuldan sonra büyükannesi Stine’ye gitmek zorundadır. Kuaför büyükanne Stine ise işine aşık ve işinde çok titizdir. Büyükannesinin yanında sıkılan Romy, büyükannesinin farklı bir yönünü keşfettiğinde her şey değişir.

Yönetmenin biyografisi: Mischa Kamp 1970 yılında doğdu. Önce iletişim bilimleri, ardından Hollanda Film ve Televizyon Akademisi’nde sinema öğrenimi gördü. 2005 yılında yönettiği çocuk filmi Winky's Horse filmi ile tanındı. Yönettiği filmlerle çeşitli film festivallerinde çok sayıda ödül kazandı.

20. Lee Miller'ı Fotoğraflamak

20. Lee Miller'ı Fotoğraflamak

Filmin özeti: İkonik bir model, sanatçıların ilham perisi ve korkusuz bir savaş fotoğrafçısı. Hitler’in küvetindeki oto-portresi ile tanınan Lee Miller, fotoğrafları kadar sıra dışı bir hayat yaşadı. 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’daki tek kadın savaş fotoğrafçısı olan Miller, 20. yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından biri

olarak anılıyor.

Yönetmenin biyografisi: Teresa Griffiths yirmi yıldan uzun bir süredir yönetmenlik yapıyor ve filmleri tüm dünyada gösteriliyor. BBC Televizyonu’nun Sanat Departmanı’nda çalışmaya başladı ve ustalıklı belgeselleriyle tanındı.

21. Lizbon Havası

21. Lizbon Havası

Filmin özeti: Karmaşık kimlik mücadeleleriyle dolu bir şehirde kendilerine yer bulmaya çalışan bir avuç müzisyenin gündelik yaşamları üzerinden Lizbon'un banliyölerinde bir yolculuğa çıkıyoruz. Film Angola’dan, Sao Tome’ye, Cape Verde’den Gine-Bissau’ya kadar birçok farklı ülkeden ve farklı kuşaklardan yapımcı ve müzisyeni bir araya getiriyor.

Yönetmenin biyografisi: Rita Maia, uluslararası üne sahip bir kulüp DJ'i, Gilles Peterson Worldwide FM'de yayıncı, küratör, plak koleksiyoncusu ve yaratıcı yönetmendir.

Vasco Viana sinematografi, ses ve görüntü okudu ve kariyerine görüntü yönetmeni yardımcısı olarak başladı. Arena ve Rafa filmlerindeki görüntü yönetimiyle beğeni topladı.

22. Nosema

22. Nosema

Filmin özeti: Hürmüz ve Şimuni Diril savaş nedeniyle terk ettikleri (Türkiye’nin son Keldani köylerinden biri olan) Şırnak’ın Meer köyündeki bombalanmış, yakılıp yıkılmış evlerini defalarca baştan inşa etmek zorunda kalırlar. 2019’un Ekim ayında bu evde çocuklarıyla bir araya gelirler, ancak bu son görüşmeleri olur, zira birkaç ay sonra ortadan kaybolurlar.

Yönetmenin biyografisi: Etna Özbek 1991 yılında Ankara'da doğdu. 2017 yılında School of Visual Arts, film/video bölümünden mezun oldu. Mezuniyet filmi kısa belgesel Water, water everywhere çeşitli uluslararası film festivallerinde gösterildi.

23. Rüzgârdaki Adımlar

23. Rüzgârdaki Adımlar

Filmin özeti: Rüzgardaki Adımlar, yıkıcı bir depremde yetim kalan Noor ve küçük kardeşi Josef'in evden çok uzaklara yolculuk ederken başlarından geçenleri takip ediyor.

Yönetmenlerin biyografileri:

Maya Sanbar, sanatçı ve  sinemacıdır. Rüzgardaki Adımlar yönetmen olarak ilk hikaye anlatma ve animasyon deneyimidir.

Gustavo Leal, kariyerine reklamcı olarak başladı ve Brezilya’da önemli reklam  ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Faga Melo ile birlikte yapım şirketleri Dirty Work’te çalışmalarını sürdürüyor.

Faga Melo sinemacı ve motion graphic (hareketli grafik) sanatçısıdır. São Paulo ve Los Angeles’ta sinema öğrenimi gördü. Reklam filmleri, sinema, televizyon ve sahne gösterileri için içerik üretti. 2016  yılından beri Gustavo Leal ile birlikte ikili olarak çalışıyorlar.

24. Seyran Ateş: Cinsiyet, Devrim ve İslam

24. Seyran Ateş: Cinsiyet, Devrim ve İslam

Filmin özeti: 1960'larda hippiler cinsel devrim fikrini savunduklarında ölüm fetvaları verilmedi, korumalarla gezmek zorunda kalmadılar. 2020 yılında Türk-Alman bir avukat, feminist ve Avrupa'nın ilk kadın imamlarından biri olan Seyran Ateş, İslam içinde bir cinsel devrim için mücadele ettiğinde; vuruldu, fetvalar ve ölüm tehditleri aldı, şimdi sürekli polis koruması altında yaşamak zorunda. Bu film, İslam'ın modernleşmesi için Seyran'ın verdiği kişisel ve ideolojik mücadelenin hikayesidir.

Yönetmenin biyografisi: Nefise Özkal Lorentzen, Oslo'da yaşayan Türk-Norveçli yazar, yönetmen ve yapımcıdır. Lisans derecesini İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında ve Oslo Üniversitesi'nde Medya ve İletişim alanında yüksek lisans derecesini aldı. Son yirmi yılda İslam ile ilgili birçok tartışmalı belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı. Filmleri dünyada çeşitli festivallerde gösterildi ve ödüller aldı.

25. Şiddet Tekeli

25. Şiddet Tekeli

Filmin özeti: Toplumsal eşitsizlikler karşısında öfke ve hayal kırıklığı büyürken halkın örgütlediği protesto gösterileri sürekli artan bir şiddetle karşılık buluyor. David Dufresne’in Şiddetin Tekeli’nde bir araya getirdiği bir grup vatandaş toplumsal düzenle ve devletin güç kullanımının meşruiyetiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuyor ve bu görüşleri sorguluyor.

Yönetmenin biyografisi: David Dufresne çeşitli ödüller kazanmış bir belgesel senaristi ve yönetmenidir. 2010 yılından bu yana sinema ve gazeteceliğin kesiştiği çeşitli çevrimiçi belgesel projeleri geliştirmiştir. Dufresne aynı zamanda çok övgü toplamış romanlar ve kurgusal olmayan kitaplar yazmıştır.

26. Tam Sana Göreyim

26. Tam Sana Göreyim

Film özeti: Alma, Berlin'deki ünlü Bergama Müzesi'nde çalışan bir bilim insanıdır. Projesine fon elde edebilmek için sıra dışı bir araştırmaya katılmaya ikna edilir. Üç hafta boyunca, kendisi için mükemmel bir hayat arkadaşı olmak üzere tasarlanmış insansı bir robotla yaşayacaktır. Tam Sana Göreyim aşkı, özlemi ve insanı insanyapanın ne olduğunu sorgulayan eğlenceli ve aynı zamanda trajik bir hikaye.

Yönetmenin biyografisi: Maria Schrader, Hannover'de doğdu ve Viyana, Max Reinhardt Seminar’da drama eğitimi aldı. Oynadığı filmler arasında senaristlerinden biri olduğu I Was On Mars, Burning Life, Aimée & Jaguar, yönetmen ve senaristlerinden biri olduğu The Giraffe, Rosenstrasse, In Darkness yer alıyor. Yönetmenliğini üstlendiği filmler arasında ise, aynı zamanda senaryosunu yazdığı Love Life ve Emmy Ödülü kazandığı Unorthodox adlı mini dizi yer alıyor.

27. Termostat 6

27. Termostat 6

Filmin özeti: Diane, aile yemeğinde tavandan gelen sızıntıyı daha fazla görmezden gelemez…

Yönetmenlerin biyografileri: GOBELINS’in eski Fransız-Amerikalı öğrencilerinden olan Maya Av-Ron yönetmenlik de yapan bir 2 boyutlu arkaplan ve konsept sanatçısıdır.

Mylène Cominotti Annecy’de doğdu. 2108 yılında GOBELINS’te, animasyon bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Karakter tasarımı da yapan bir 2 boyutlu animasyon sanatçısıdır.

Marion Coudert Fransız 2 boyutlu animasyon sanatçısıdır. 2018 yılında GOBELINS’te, animasyon bölümünde yüksek lisansını tamamladı.  Aynı zamanda storyboard çizeridir.

Sixtine Dano 2018 yılında GOBELINS’ten mezun oldu. 2 boyutlu animasyon sanatçısıdır. Şu sırada Paris’te yaşıyor. Aynı zamanda yönetmenlik de yapan Dano öykülere resimleme, renklendirme ve arkaplan üretimi yoluyla hayat veriyor.

28. Yaratılış

28. Yaratılış

Filmin Özeti: Genesis, aile kavramıyla ilgilidir. Roman bir yetim, hamile bir genç ve çocuğunu kaybeden bir avukatın iç içe geçmiş hikayelerini izliyoruz. Üç hikaye de günümüzde geçiyor ve gerçek olaylarla bağlantılı: Bir neo-nazi grubu 2008-2009 yıllarında Roman aileleri terörize etti. Bu olaylarda altı ölüm yaşandı ve pek çok kişi bu olaylardan zarar gördü. Film, kişisel trajedilere rağmen normal yaşama bir yol bulmak isteyen karakterlerin yanı sıra Doğu Avrupa'nın günlük yaşamının gerçekçi bir resmini çiziyor.

Yönetmenin biyografisi: Árpád Bogdán 1980 yılında doğdu. Dört yaşından itibaren bir yetimhanede büyüdü. Üniversitede öğrenciyken tiyatrolarda oyuncu ve sahne yönetmeni olarak çalışmaya başladı. Dezavantajlı çocuklar için tiyatro, film ve edebiyatın çeşitli yönlerini kullanarak yaratıcı forumlar düzenledi. İlk yönetmenlik denemesi Happy New Life, Berlinale'de Panorama bölümünde prömiyer yaptı ve Jüri Özel Mansiyonu’na layık görüldü. Genesis yönetmenin ikinci filmidir.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video