Görüş Bildir
Haberler
'Tarihi Severim Ama Kitap Okumak Bana Göre Değil!' Diyenler İçin II. Dünya Savaşını Konu Alan 12 Film

'Tarihi Severim Ama Kitap Okumak Bana Göre Değil!' Diyenler İçin II. Dünya Savaşını Konu Alan 12 Film

II. Dünya Savaşı tarihi birçok insanın merakını uyandıran bir süreç. Bunları isterseniz kitaplardan da öğrenebilirsiniz ancak kitaplarda boğulmak istemeyenler için 12 film önerisi ile karşınızdayız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Hayat Güzeldir/La vita è bella (1997) [IMDb 8,6]

1-Hayat Güzeldir/La vita è bella (1997) [IMDb 8,6]

İtalyan yönetmen Roberto Benigni’in yönettiği ve başrollerinde Roberto Benigni (Baba/Guido), Nicoletta Braschi (Anne/Dora) ve Giorgio Cantarini'in (Çocuk/Giosue) yer aldığı bu 1997 yapımı film romantik, dram ve komedi tarzında bir yapım. Filmin konusu II. Dünya savaşı zamanı Naziler tarafından Yahudi toplama kampına götürülen bir ailenin yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Filmin büyük bir kısmında Guido oğlu Giosue için kampı bir oyun gibi gösterir ve onu bazı tehlikelerden korumaya çalışır. Bu film II. Dünya Savaşında yapılan soykırımı da biz izleyicilere göstermektedir.

2-Schindler'in Listesi/Schindler's List (1993) [IMDb 8,9]

2-Schindler'in Listesi/Schindler's List (1993) [IMDb 8,9]

Amerikalı Yönetmen Steven Spielberg’in yönettiği ve başrollerinde Liam Neeson (Oskar Schindler),  Ralph Fiennes (Amon Goeth) ve Ben Kingsley'in (Itzhak Stern) yer aldığı 1993 yapımı dram, tarih ve biyografi tarzı bir filmdir. Film, Oskar Schindler adlı bir Alman iş insanının II. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu edinmektedir. Bu film, II. Dünya Savaşında yaşanan Yahudi soykırımını çok belirgin göstermektedir.

3-Piyanist/The Pianist (2002) [IMDb 8,5]

3-Piyanist/The Pianist (2002) [IMDb 8,5]

Fransız yönetmen Roman Polanski’in yönettiği ve başrollerinde Adrien Brody (Wladyslaw Szpilman) ve Thomas Kretschmann'ın (Captain Wilm Hosenfeld) yer aldığı 2002 yapımı dram, biyografi ve müzisyen tarihi tarzında olan bir filmdir. Film II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir dramı konu alır. Polonyalı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkânsızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. Varoşlarda tam anlamıyla sefil bir hayat süren müzisyen, diğer halkla birlikte, kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalsa da kahramanca mücadele edecektir. Günü gelip oradan kaçma şansı bulduğundaysa başkentin harabelerine sığınacak, beklemediği bir anda gelen bir yardımla umudunu yeniden kazanacaktır.

4-Er Ryan'ı Kurtarmak/Saving Private Ryan (1998) [IMDb 8,6]

4-Er Ryan'ı Kurtarmak/Saving Private Ryan (1998) [IMDb 8,6]

Amerikalı yönetmen Steven Spielberg’in yönettiği ve başrollerinde Tom Hanks (Captain Miller), Matt Damon (Private Ryan), Tom Sizemore (Sergeant Horvath)  ve birçok ünlünün yer aldığı 1998 yapımı dram ve savaş filmidir. Konusu ise dört çocuk annesi bir kadın İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. Ancak Yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır ve bu serüven bize aktarılacaktır.

5-Savaş Vadisi/Hacksaw Ridge (2016) [IMDb 8,1]

5-Savaş Vadisi/Hacksaw Ridge (2016) [IMDb 8,1]

Eski oyuncu ve yeni yönetmen Mel Gibson’ın yönettiği, başrollerinde Andrew Garfield (Desmond Doss), Sam Worthington (Captain Glover) ve Luke Bracey'in (Smitty Ryker) yer aldığı 2016 yapımı dram, biyografi ve tarih tarzlarını barındıran bir filmdir. Filmde silah kullanmayı reddeden ve bununla yargılanan Desmond Doss’un sıhhiye olarak savaşa dahil olmasını ve 75 kişiyi kurtarmasını konu almaktadır. Bu filmde II. Dünya savaşında Japonya ve Amerika arasında geçen bir muharebeye değinmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-En Karanlık Saat/Darkest Hour (2017) [IMDb 7,4]

6-En Karanlık Saat/Darkest Hour (2017) [IMDb 7,4]

İngiliz yönetmen Joe Wright tarafından yönetilen başrollerinde bu film ile en iyi erkek oyuncu ödülünü almış Gary Oldman ( Winston Churchill), onun sekreteri rolünde Lily James (Elizabeth Layton) ve Churcill’ın eşi rolünde Kristin Scott Thomas'ın (Clemmie) yer aldığı 2017 yapımı biyografi, dram ve tarihsel tarzda olan bir filmdir. Filmin konusu II. Dünya Savaşında İngiltere Başkanı Olan Churchill’in Dunkirk’te olan askerleri kurtarma ve savaşa yön verme mücadelesine değinmektedir.

7-Dunkirk [IMDb 7,9]

7-Dunkirk [IMDb 7,9]

İngiliz yönetmen Christopher Nolan’ın yönetmenliğini yaptırdığı ve başrollerinde Fionn Whitehead (Tommy), Barry Keoghan (George) ve Mark Rylance'ın (Mr. Dawson) yer aldığı 2017 yapımı aksiyon, dram ve tarihsel tarzda bir filmdir. Filmin konusu II. Dünya Savaşında Almanya’ya karşı savaşan askerlerin Fransa’nın Dunkirk kıyısında sıkışması ve buradan kurtuluşlarını ele almaktadır ki bu kurtarma operasyonununda kurtulan askerler Normandiya çıkarmasında yer alacak ve savaşın seyrini değiştirecektir.

8-Fury [IMDb 7,6]

8-Fury [IMDb 7,6]

Amerikalı Dadiv Ayer’în yönettiği ve başrollerinde Brad Pitt (Don 'Wardaddy' Collier), Shia LaBeouf (Boyd 'Bible' Swan) ve Logan Lerman’ın (Norman Ellison) yer aldığı 2014 yapımı aksiyon, dram ve savaş tarzında bir filmdir. Gerçek bir Tiger tankının kullanıldığı bu filmde Fury adlı bir tankın içinde geçen mürettebatın savaş anısını anlatmaktadır. Birçok II. Dünya Savaşı filminden farklı olarak balistik konusu çok ele alınmış bunun içinde balistik uzmanlarından yardım alınmıştır.

9-Operasyon Valkyrie/Valkyrie [IMDb 7,1]

9-Operasyon Valkyrie/Valkyrie [IMDb 7,1]

Amerikalı yönetmen Bryan Singer’ın yönettiği ve başrollerini Tom Cruise (Colonel Claus von Stauffenberg), Bill Nighy (General Friedrich Olbricht) vd Carice van Houten’ın (Nina von Stauffenberg) yer aldığı 2008 yapımı dram, tarihsel ve gerilim tarzında bir filmdir. Filmde Hitler'e yapılan birçok suikasttan biri olan Valkyrie Harekatı işlenmektedir. Bu harekat suikastı destekleyen bir darbe yasası olarak da bilinmektedir.

10-Churchill (2017) [IMDb 6,3]

10-Churchill (2017) [IMDb 6,3]

Avustralyalı yönetmen Jonathan Teplitzky’ın yönettiği başrollerinde Brian Cox (Winston Churchill), Miranda Richardson (Clemmie Churchill) ve John Slattery’ın (Dwight Eisenhower) yer aldığı 2017 yapımı biyografi, dram ve tarihsel tarzda olan bir filmdir. Filmde Normandiya çıkarmasının yapılma dönemi işlenmekte ve bu çıkarmada İngiliz Başkanı Churchill’ın düşünceleri planları ile Batı Avrupa müttefik kuvvetlerin komutanı olan Dwight Eisenhower’ın bu çıkarmadaki yerini konu almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- İmparator/Emperor (2012) [IMDb 6,5]

11- İmparator/Emperor (2012) [IMDb 6,5]

İngiliz yönetmen Peter Webber’ın yönettiği başrollerinde Matthew Fox (General Bonner Fellers), Colin Moy (General Richter) ve Tommy Lee Jones’un (General Douglas MacArthur) yer aldığı 2012 yapımı dram savaş ve tarihsel tarzda bir filmdir. Filmde II. Dünya Savaşı döneminde Japonya’nın savaştan çekilmesinde sonraki süreci ele almaktadır. Bonner Fellers adında bir General Japon İmparatorunu savaş suçlarını yargılama görevi ele alınmaktadır. Bu filmde II. Dünya Savaşı sonrası Japonya hakkında ve Japonya’nın imparatorlarına bağlılıkları hakkında bilgiler yer almaktadır.

12-The Imitation Game/Enigma (2014) [IMDb 8,0]

12-The Imitation Game/Enigma (2014) [IMDb 8,0]

Başrollerinde Benedict Cumberbatch (Alan Turing), Keira Knightley (Joan Clarke) ve Matthew Goode’un (Hugh Alexander) yer aldığı 2014 yapımı dram ve biyografi tarzında olan bu film, Alan Turing’in tarih sahnesine girişini ve II. Dünya Savaşındaki sürecini ele almaktadır. Hikâyede, Alan Turing ve ekibi II. Dünya Savaşında Almanların haberleşmede kullandığı “Enigma” adlı makinenin çözülmesi yönündeki çalışmalarını anlatmaktadır.

*Alan Turing yapay zekâ çalışmalarının adımını atan ilk bilim insanlarındandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın