Görüş Bildir
Haberler
'Che Denen Eşkıya Benim Gencimin Göğsünde Olamaz' Diyen İsmail Kahraman Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket 'Che Denen Eşkıya Benim Gencimin Göğsünde Olamaz' Diyen İsmail Kahraman Sosyal Medyanın Gündeminde

ATKN
28.08.2016 - 23:04 Son Güncelleme: 29.08.2016 - 11:18

Rize’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Fetih kutlama programında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Che Guevara'nın fotoğrafının Türk gençlerinin giysilerinde olmaması gerektiğini ifade ederek, 'Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Başkanı İsmail KahramanRize'nin fethinin 555. yıl dönümü nedeniyle Yenişehir Kapalı Spor Salonu'na düzenlenen etkinliğe katıldı.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Kahraman, 2 Mart 1918 tarihinin Rize'nin kurtuluş günü olarak anıldığını hatırlattı, kurtuluş tabirinin yanlış olduğunu belirterek, yerine fetihlerin anılması gerektiğini savundu. 

Tarihte büyük bir cihan devleti olduklarını ve yine güçleneceklerini kaydeden Kahraman, 'Bütün çelme takmalara, kullandıkları ajanlara ve teröristlere, Pensilvanya'da besledikleri nankör, hain, zalim ve satılmışlara, asker elbisesi giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere rağmen, bütün dünyaya rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz. Geniş bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz' dedi.

'Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya'

'Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya'

Şanlı bir maziye ve fatihlere sahip bir nesil olduklarını dile getiren ve bunu bilmek zorunda olduklarını anlatan Kahraman, Kadıköy'de Che Guevara tişörtü giyen Liseli Devrimci üyelerini gördüğünü belirterek şunları söyledi: 

'Che Guevara 39 yaşında öldürülen, kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya, Küba, Arjantin ve Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Benimle bağı yok. Köküm, tarihim bir değil. Benim kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. 

Fatih'i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak. Fatih Sultan Mehmet Han, Osmanlı Padişahları içerisinde en büyük askerdir. Askerlikte Yavuz, Kanuni ve Yıldırım ona erişmek için ona yaklaşmışlardır. Ama en büyük askerdir. En büyük devlet ve siyaset adamıdır. Kanuni ve Yavuz yine ona yaklaşan isimlerdir. Eşsiz bir kişiliği vardı. Fatihler, Yavuz'lar, Kanuniler, Abdülhamitler dururken benim genç liselim göğsüne Che Guevara yazacak. Bu olmaz. Emsal vermezseniz, anlatmazsanız tarihi sevdirmezseniz. Manevi önderleri ve milli kahramanları anlatmazsanız o genç yavrum ne yapsın?'

Sosyal medyadan tepkiler

Sosyal medyadan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmail Kahraman'ın açıklamaları, başta milletvekilleri olmak üzere çok sayıda kişinin tepkisi ile sosyal medyanın da gündeminde.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1057
625
273
137
57
47
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylül Kutlay

"Senin" gençlerinin Che'nin kim olduğunu bilecek kadar bile kültüre sahip olduklarından şüpheliyim.

fatih demir

Kardeş katili padişahla da ben övünmem.

gaucho

yıl olmuş 2016 hala şu benim insanım, benim gencim kafasından çıkamadınız. Ben senin gencin değil özgür bir bireyim. İstediğimi düşünür, istediğimi giyerim s... Devamını Gör