onedio
Görüş Bildir
Reklam
Reklam
2002 Yılının Sanatsever Milletimiz İçin Muhteşem Bir Yıl Olduğunun Kanıtı 5 Film, 5 Kitap, 5 Albüm ve 5 Dizi
2002 yılının televizyon, müzik ve edebiyat dünyası açısından nasıl geçtiğini merak ettik ve 2002 yılına ait dizi, film, albüm ve kitapları sizler için derledik. Aralarında izlemedikleriniz, dinlemedikleriniz ya da okumadıklarınız varsa bir an önce harekete geçmelisiniz. Keyifli okumalar!Film ve dizi konuları beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 
Büyüklerin de Okurken Çok Büyük Dersler Çıkartabileceği Son Yıllarda Yayımlanan En İyi 10 Çocuk Kitabı
Çocuk Edebiyatı’nın uzun serüveni, masallardan başlayıp Jules  Verne‘yi, Pinokyo’yu, Çizmeli Kedi’yi, Bremen Mızıkacıları’nı, Parmak Çocuk’u ve daha birçoklarını kapsar. Bu uzun yolculuğun özellikle 90'lı yıllarda hız kazandığını söyleyebiliriz. İşin içine rengarenk illüstrasyonlar, değişik tekniklerle yapılmış çizimler ve kolajların da girmesiyle; bugün çocuk kitapları, adeta birer düşsel evrene dönüşmüş durumda. İşte son zamanların en iyi 10 çocuk kitabı...
Reklam
Marquez Hayranlarına Müjde! Yüzyıllık Yalnızlık Netflix’e Geliyor
Yüzyıllık Yalnızlık 1982 Nobel Edebiyat Ödüllü, Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez'in 1967 yılında Meksika'ya ilk gidişinde yazdığı başyapıtı. Yazar çocukluğunun geçtiği Aracataca'yı Macondo adıyla fantastik bir kurguyla sunmuştur ve amacını ‘çocukluk günlerini sanatsal bir dille ardında bırakmak’ olarak açıklamıştır. Roman yayınlandığı tarihten beri edebiyat dünyasının en dikkat çeken eserleri arasında.
Hangi Kadın Masal Kahramanısın?
etiket
Hepimizin çocukluğu masallarla geçti ve hepimizin hayran olduğunu bir masal kahramanı mutlaka vardır. Peki sen hangi kadın masal kahramanısın?
Yazarların Farklı Sebeplerle Yarım Bırakmak Zorunda Kaldığı Başkaları Tarafından Tamamlanan Eserleri
Büyük yazarlar bazen romanlarını sağlık sorunları, vefatları ya da çok daha farklı sebeplerle tamamlayamıyor. Bu eserlerin birçoğu gün yüzüne çıkmıyor fakat bazıları ise başka yazarlar ya da yayımcılar tarafından bir şekilde tamamlanarak okurla buluşuyor. İşte o kitaplardan bazıları. Not: Açıklamaların bir kısmı kitapların tanıtım bültenlerinden alınmıştır.
Reklam
Reklam
Ankara Birinci Sırada: Türkiye'de En Çok Hangi Kitaplar Okunuyor ve En Çok Hangi İller Kitap Okuyor?
İdefix tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Türkiye’de en çok hangi kitapların okunduğu, en çok hangi illerin kitap okuduğu ve en çok hangi türlerin sevildiği ortaya konmuş. 2,08 okuma endeksi ile Ankara, Türkiye’nin en çok kitap okuyan şehirleri listesinde başı çekiyor. Ankara’yı 1,92 okuma endeksi ile İstanbul takip ediyor. Listenin 3. sırasında ise 1,54 okuma endeksiyle Eskişehir bulunuyor. İzmir, Tunceli, Muğla, Çanakkale, Karabük, Kocaeli ve Kırklareli de sırasıyla en çok kitap okuyan 10 şehir arasında yer alıyor. Ege, Marmara, Akdeniz Bölgeleri ve Anadolu Bölgesinin batı bölümü en çok kitap okuyan yerler olarak dikkat çekiyor.
Karanlığa Hapsolmuş Bir Hayat: Feminist Yazar Virginia Woolf'un Onu İntihara Sürükleyen Acılarla Dolu Yaşamı
etiket
Feminizm ve edebiyat tarihinin önemli isimlerinden Virginia Woolf'un, karanlığa hapsolmuş ruh hali, manik-depresif oluşu, yaşadığı sinir krizleri ve onu intihara sürükleyen bunalımları, şüphesiz ki yaşadığı karanlık ve bir o kadar da sancılı hayatın bir neticesiydi... İşte, Woolf'un ölümün kıyısında çokça gidip geldiği, onu defalarca kez intihara sürükleyen bulanık yaşamı...
Eski Kitapların Üzerine Yapılan Tasarımlarla Kendi Hikayelerini Anlattığı Bu Çalışmaları Mutlaka Görmelisiniz!
etiket
Sanatçı Terry Border günlük hayatta sıkça kullandığımız nesneler üzerine tellerle yaptığı tasarımlarıyla ünlü. Border şimdi de kitapçılarda ya da herhangi bir yerde bulduğu eski kitapları kendi tarzıyla yeniden yorumluyor. Tasarımların ilhamını direkt olarak kitapların kendi hikayelerinden alıyor. Böylece kitaplar bize doğrudan içerikleri hakkında bilgi vermiş oluyor. 📚
Reklam