Görüş Bildir

web Haberleri

web ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. web ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Evimizdeki veya İş Yerimizdeki Wi-Fi Kutularına Uzaktan Siber Saldırı Düzenlenebilir mi?
İsrail, Lübnan'da film sahnelerini aratmayacak bir siber operasyon gerçekleştirdi. Hizbullah mensuplarının iletişim cihazları ve telefonları hacklenerek eş zamanlı bir saldırı düzenlendi. Bu siber saldırı sonucu yüzlerce kişi yaralandı.Özellikle çağrı cihazları ve Wi-Fi kutuları hedef alınarak patlamalar tetiklendi. Lübnan'ın farklı bölgelerinde gerçekleşen bu saldırı sonucu en az 500 Lübnan vatandaşı yaralandı ve bazıları ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Peki Wi-Fi ağınıza uzaktan bir siber saldırı düzenlenmesi mümkün mü? Kaynak 1Kaynak 2
Flipboard'un Tasarımı Yenilendi, Haberler Ön Plana Çıkarıldı
Haberleri dergi tarzında okuma imkanı sunan Flipboard uygulaması kapsamlı bir değişiklikten geçiyor. Yepyeni bir tasarım ve 30 binin üzerinde yeni başlıkla birlikte kullanıma sunulan 3.0 versiyon numaralı yeni Flipboard aynı zamanda The Daily Edition olarak adlandırılan yeni bir günlük haber dergisini de kullanıcılara sunacak. Bu dergi içinde farklı kategorilerden derlenen haberler bulunacak.iTunes App Store’da yer alan açıklamaya göre Flipboard 3.0 aşağıdaki yeniliklerle geliyor:Flipboard’un 3. nesil sürümü çok daha kişisel bir deneyim ve telefon için yepyeni bir tasarım sunuyor.Dergilerine ne ekledikleri ile ilgili en son haberler için kişileri takip et. Elbette, yayıncıları, web sitelerini ve diğer kaynakları takip etmeye devam edebilirsin.– Capcanlı dergi kapakları, yeni sayfa düzeni ile daha kolay erişilebilir yorum ve bilgi görüntüleme dahil tamamen yenilenen tasarımın keyfini çıkar.Sadece telefonda:– Yepyeni bir görünüm ve his: Yeni üst sekme çubuğunu kullanarak Flipboard’un ile takip ettiğin şeyler, arama, bildirim ve profilin arasında hızlıca gezin.– Kolay erişim butonlarıyla favori haberlerini daha hızlı paylaş, beğen veya dergilerine ekle.Yeni tasarım ile özellikle akıllı telefonlarda, Flipboard kullanıcı kitlesinin yüzde 70’inin bağlandığı ortamlarda içeriklerin bulunabilirliğinin artırılması hedefleniyor. Başlık odaklı kullanıcı arayüzü sayesinde kullanıcılar ilgi alanlarına yönelik içerikleri daha hızlı bulabilecek. Yeni başlıklar bölümünün arkasındaki teknoloji Flipboard’un bu yılın başlarında satın aldığı, mobilde haber tavsiye servisi sunan Zite tarafından sağlanıyor.
LG G3′Ün Türkiye Fiyatı Belli Oldu
LG G2 efsanesinden sonra hızını kesmeyen ekip LG G3′ü çıkartarak lansmanlarına devam ediyor. Yurtdışında yayınlanan etiket fiyatı Türkiye fiyatını doğrular nitelikte. Güney Koreli teknoloji devi olan Life’s Good için önümüzdeki günlerde tanıtılacağı akıllı telefon LG G3 için birçok sızıntı gerçekleştirildi. Bugün ise LG G3′ün yurtdışı satış fiyatı yayınlandı. LG G3 için bugüne kadar yayınlanmış olan sızıntıları hakkında bilgi sahibi olduğumuz gibi, tasarımı hakkında tamamiyle bilgi sahibiyiz. LG G3 için tasarım ve teknik özelliklerinin yanı sıra akıllı telefonun Türkiye’de ne kadar fiyata satışa çıkartılacağı konusuydu. Bugün Güney Kore’nin önde gelen web sitesinde yayınlanan LG G3′ün etiket fiyatı belli oldu. Telefonun Güney Kore satış fiyatını karşılaştırdığımızda Türkiye fiyatı ortaya çıkıyor. “SNAPDRAGON’DAN VAZGEÇİLMEDİ” Yeni çıkacak olan akıllı telefon LG G3 için sadece fiyat değil, teknik özellikleri de yayınlandı. LG’nin Qualcomm’da yer alan hangi işlemciyi kullanacağı en merak edilen konulardan birisiyken, LG G3 için Snapdragon  801 işlemciden gücünü almaya devam edecek. Bu bilgiler Güney Korede yer alan web sitesinde de doğrulandı. LG G3 çıkış yapacağı tarihten itibaren Snapdragon 801 işlemci ile birlikte gelecek. Güney Kore’de yayınlanan fiyat 650.000 Won olarak belirlendi. Bu fiyatı TL’ye çevirdiğimizde 1.356 TL net rakam ortaya çıkıyor. Tabii ki LG G3 bu fiyattan satılmayacak, vergi ve giriş paraları dahil edildiğinde 1800 – 2000 TL arası rakamlar değişecek.
Davutoğlu'nun Bayram Mesajını IŞİD Mi Yükledi?
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM'ye ilettiği yazılı soru önergesinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun 11 Haziran'dan bu yana IŞİD işgali altında olduğunu, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil 49 kişinin de rehin olduğuna dikkat çekti.İşgal edilen Musul Başkonsolosluğu sitesinde bayram mesajı 'Türkiye Cumhuriyeti görevlileri, 11 Haziran 2014 tarihinden beri, Musul'daki başkonsolosluk binasına giremiyor. Aradan geçen 56 güne rağmen halen rehinelerimizin akıbetleri hakkında da bilgi alınabilmiş değildir' diyen Oran, yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti; 'Musul Başkonsolosluğu'nun resmi web sitesine bu tarihten itibaren herhangi bir mesaj yüklenemezken 28 Temmuz 2014 tarihinde Dışişleri Bakanı’nın Ramazan Bayramı mesajının yüklenmesi nasıl mümkün olmuştur? Yurt dışındaki tüm başkonsolosluklarının web siteleri Dışişleri Bakanlığı merkezinden, Ankara’dan mı güncellenmektedir? Başkonsolosluklarımızın web siteleri Ankara’dan güncellenmiyorsa Dışişleri Bakanı’nın Ramazan Bayramı mesajını Musul Başkonsolosluğu web sitesine kim ekledi? Bu web sitesini 11 Haziran'dan bu yana ISİŞ isimli terörist örgüt mü yönetmektedir. Dışişleri Bakanı'nın bayram mesajını web sitesine IŞİD mensupları mı yükledi? İşgal altındaki bir başkonsolosluk web sitesine, rehinelerle ilgili tek satır konulmazken, hiçbir şey yokmuş gibi bakanın özel mesajının yüklenmesiyle ortaya çıkan gayri ciddi durumun sorumlusu kimdir, bu uygulama talimatını kim vermiştir?
Dizisi Tutunca Kitabı Basılan 10 Yapım
''Bazı diziler o kadar tuttu, o kadar izlendi ki; kitabı basıldı!''Eğer edebiyatla aranız pek iyi değilse böyle düşünebilirsiniz bu kitapları gördüğünüzde. Eğer durum sizin için tam tersi ise; saydığımız diziler sizin için ''kitapta böyle bir şey yoktu ki'' diyerek izlenen hayret verici yapımlara dönüşüyor olabilir.Fakat her nasılsa diziler bu şekli ile de çok sevildi, çok söylendi. Hatta sırf bu yüzden uzun süredir tozlu raflara mahkûm edilmiş eserler yeniden hayatlarımıza, kitaplıklarımıza girdi...Biz de ''peki, öyleyse''dedik ve dizisi çekilmiş, filmi yapılmış bu eserleri bir web sitemizde bir seçki altında topladık. Bir kısmını sizlerle de paylaşmak istedik.İşte o diziler,işte o kitaplar....
Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur
İnternet üzerine yapılan aramalarda sizin yada firmanızın kolayca bulunması ve akılda kalıcı olması için satın alacağınız alan adı çok önemlidir.Alan adınız yapacağınız işin ciddiyetini gösterir.Satın alacağınız alan adı sizi veya firmanızı  yansıtmalıdır. Alan adı satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda sizleri bilgilendireceğiz.Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken 5 Unsur1.Anahtar kelimelerAlan adınız için, akılda kalıcı,anlamlı olabildiğince kısa ,kolay okunabilir olan 6-7 tane anahtar kelime seçmelisiniz.Seçtiğiniz bu kelimeleri bir yerlere not etmelisiniz.2.Alan adının yazımıEtkili bir alana adı isteyenler için  kolay anlaşılabilir kelimeler seçmeniz gerekir.Böylece sitenize ulaşmak isteyen web kullanıcıları, yaptıkları aramalarda sizleri rahatlıkla bulabilirler.3.Alan adı tescili ve tescil süresiAlan adı alırken  dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan birisi de alan adının süresidir.Çünkü uzun süreli tescil edilmiş alan adları arama motorları için büyük önem taşır.Alan adınızı güvendiğiniz firmalardan almaya dikkat emeniz gerekir.4.Telif hakkı ihlalinden kaçınmalısınızAlan adı alırken en çok yapılan hatalardan biridir.Telif hakkı ihlali yapmanız kuracağınız firmayı kuramadan kapanmasına ayrıca hukuken başınızın ağrımasına neden olur.5.Alan Adının UzunluğuAlan adınızı seçerken kısa, akılda kolayca tutulabilecek ve aynı zamanda yaptığınız işi yansıtacak kelimeler seçmelisiniz.Alan adlarınızda kısaltmalara yer vermemeye çalışın.Alan adınızın kısa olması arama motorlarında kolayca bulunmanızı sağlar.Sizde Alan Adı Seçerken Es Geçilmemesi Gereken unsurları bizimle paylaşabilirsiniz.
Twitter’dan Yeni Özellik: Tweet’i Alıntıla
Twitter, geçtiğimiz yazdan beri test ettiği Tweet’i yorum yaparak Tweet’leme özelliğini resmi olarak yayına aldığını paylaştı. Kısaca detaylandırmak gerekirse; Yorum yaparak Retweet’leme özelliği diyebileceğimiz Tweet’i Alınıtla özelliğinde kullanıcılar bir başka Tweet’e yer verebilecekler. Twitter’ın test ettiği dönemde URL’in kopyalanıp yapıştırldığı veya bir başka bir Tweet’in ekran görüntüsünü alarak üstüne yorum yapma yerine, kullanıcılar direkt olarak o Tweet üzerinden yorum yaparak Retweet atabilecekler.Bir başka açıdan baktığımızda Retweet’ler onay verdiğim manasına gelmez diye biyografi alanlarına yazan kullanıcılar içinse artık yeniden Tweet’liyorsan  yorumunu da alalım beklentileri takipçileri tarafından oluşacak görünüyor.Markalar için takipçiyle etkileşimi artıracağına ve eğlendiren işlerin çıkacağına kesin gözüyle baktığım özellikle ilgili Twitter’ın attığı Tweet’i aşağıda bulabilirsiniz.
Fransız Gazeteleri, Reklam Engelleme Yazılımlarına Karşı Kampanya Başlattı
Fransız gazeteler, reklam engelleyici yazılımlara karşı büyük bir savaş başlattı. Öyle ki kimi gazeteler, web sitelerine girmek isteyen kullanıcılara ön koşul olarak reklam engelleyici yazılımları silme şartı getiriyor.Çevrimiçi yayıncılar derneği olan GESTE öncülüğünde başlayan bu kampanyaya, Le Monde, Le Parisien ve L’Equipe gibi gazeteler ve çevrimiçi müzik servisi olan Deezer da katılmış durumda. Bir hafta kadar devam edeceğini bildiğimiz bu kampanya ile amaçlanan, okuyuculara sunulan hizmetlerin ve içeriklerin ücretsiz olmadığını ve reklamın vazgeçilemeyecek bir kaynak olduğunu hatırlatmak.Kampanya dahilinde olan kuruluşlar, kullanıcıların reklam engelleme yazılımı kullanmalarına karşılık farklı yöntemler uyguluyor. Le Parisien ve L’Equipe, internet sitelerine AdBlock ve benzeri yazılımlar yüklüyken erişimi engelliyor. Le Monde ve L’Express ise kullanıcılarının karşısına reklam engelleme yazılımı kullanmayı bırakmaları uyarısını gösteren mesajlar çıkarıyor.Bu ay yayınlanan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Fransa’da 10 internet kullanıcısından 3’ü reklam engelleme yazılımı kullanıyor ve bu rakam 16-24 yaş arasında yüzde 53’e kadar çıkıyor. Bu nedenle ekonomi dergisi Forbes ve Alman gazetesi Bild de daha önce reklam engelleme yazılımı kullananlara karşı önlemler almayı denemişti.
Google Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey
19 Ağustos 2004'te Google, hisse başına 85 dolardan Nasdaq'ta işlem görmeye başladı. O zamandan bu yana da şirketin hisseleri değer kazanmaya devam ediyor. Şirket yaklaşık iki hafta sonra halka arzının 10. yıldönümünü kutlayacak. İşte Google hakkında bilmeyebileceğiniz 10 önemli nokta Şirket gelirlerinin çoğunu reklamlardan elde ediyor. Google'ın AdWords, AdSense ve Checkout ürünleri gelirlerin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturuyor. Yakın çeyrekte şirket yaklaşık 16 milyar dolar gelir açıkladı. Bu gelirin çoğunluğu reklamlardan elde edildi. Silikon Vadisi'nde birçok kişi Google'ın halka arzı konusunda negatifti . Apple'ın ortak kurucularından Stephen Wozniak, Google'ın halka arzı öncesinde bu şirketin 'hisselerini almayacağını' söylemişti. Teknik sorunlar nedeniyle halka arz gecikmişti. Ayrıca ilk halka arz fiyatının 108 ila 135 dolar arasında gelmesi bekleniyordu ki bu bir teknoloji şirketi için astronomik bir rakam idi. Bu nedenle bazı yatırımcılar şirketin hızlı gelir büyümesinin yavaşlayacağından korkarak halka arza soğuk yaklaşmıştı. Google'ın ortak kurucuları Sergey Brin ve Larry Page hala şirketi kontrol ediyor. Google A sınıfı hisselerini 4 Nisan 2014'te ayırdı. Şirket bunun için yatırımcılara daha önce sahip oldukları A sınıfı her bir hisse karşılığı bir C sınıfı hisse verdi. Bu da şirketin o zaman 1000 doların üzerinde olan hisse fiyatını yarı yarıya indirerek küçük yatırımcıların bu hisseleri almasına olanak tanıdı. Ancak C sınıfı hisseleri oy hakkı vermediğinden Brin ve Page, şirkette azalan hisselerine rağmen Google'daki kontrollerini sürdürdü. Google'ın halka arzı sayesinde bin çalışan anında milyoner oldu. Google sayesinde milyoner olanların sayısını şu an kimse bilmiyor. Ancak şirketin ilk halka arzı sırasında bin çalışanın anında milyoner olduğu tahmin ediliyor. En azından kağıt üzerinde. Google, dünyanın ücra köşelerine de interneti taşımak istiyor. Şirket bunun için 180 adet yüksek kapasiteli uydu için 1 milyar dolardan fazla bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu uydular geleneksel uydulara kıyasla daha alçak mesafede dünyanın etrafında dönecek ve boyutları da daha küçük olacak. Google'ın ilk ofisi garajda idi. Hewlett-Packard ve Apple gibi, Google'da Susan Wojcicki'nin Santa Margarita'daki garajında dünyaya geldi. Susan Wojcicki şu an YouTube'un başında. Şirket ofisini 1999 Şubat'ında büyüterek Palo Alto'daki ilk resmi yerine taşındı. Larry Page'in babası Carl Page bilgisayar bilimin öncülerinden birisidir. Carl Page, bilgisayar bilimi ve yapay zeka alanında öncü araştırmacılardan birisi. 1965 yılında yeni yeni oluşan bilgisayar bilimi alanında doktora yaptı. Daha sonra Michigan Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi ile ilgili eğitim verdi. Google 60 trilyondan fazla web sayfasını endeksliyor. Ayrıca bu rakam her gün daha da büyüyor. 60 trilyon saniye 1.892.760 yıl yapıyor. Bu tarifi olmayan büyük bir rakam. Google'ın 90'larda nasıl olduğunu merak mı ediyorsunuz? Google'a 'Google in 1998' yazarak bir arama yapabilirsiniz. Böylece sayfanın ilk kurulduğu 1998'de nasıl göründüğünü görebilirsiniz. Bunun için buraya tıklayabilirsiniz. Google'ın ilk şirket köpeğinin ismi Yoshka. Bu köpek 1999 yılında Urs Holzle ile birlikte şirkete geldi. Holzle şu an Google'ın teknik altyapısından sorumlu başkan yardımcılığını yapıyor. Yoshka'nın ilk işi şirketin bahçesinde UPS'den gelen kuryeleri beklemekti.WSJ