Görüş Bildir
Haberler
ChatGPT'yi Unutun! İşte Chrome Üzerinden Kullanabileceğiniz Hayat Kurtarıcı 10 Yapay Zeka Uzantısı

ChatGPT'yi Unutun! İşte Chrome Üzerinden Kullanabileceğiniz Hayat Kurtarıcı 10 Yapay Zeka Uzantısı

Barış Toku
09.05.2023 - 16:11 Son Güncelleme: 09.05.2023 - 17:48

Yapabildikleriyle hepimizi hayran bırakmaya devam eden yapay zeka teknolojisi, dur durak bilmeden gelişmeye devam ediyor. Önceleri sadece ChatGPT ile ismini duyduğumuz yapay zeka araçları ise bu gelişmeden payını fazlasıyla alıyor. Bugün, çalışmak için herhangi bir uygulamaya veya web sitesine ihtiyaç duymayan, Chrome üzerinden kolayca kullanılabilen ve üretkenliği kat kat arttıran 10 adet yapay zeka temelli web uzantısını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Compose AI

1. Compose AI

Listemizin ilk sırasında yazı yazmaktan sıkılan ve fazla zaman kaybetmek istemeyen kişiler için bir yapay zeka uzantısı var. Compose AI isimli yeni araç, öncesinde yazdığınız herhangi bir metni otomatikleştirerek tekrardan yazmanıza gerek kalmamasını sağlıyor. Yapay zeka, buna ek olarak kendi kişisel yazma stilinizi zaman içerisinde öğreniyor ve yine yazdığınız bir metnin devamını getirebiliyor. Compose AI, bu özellikleri sayesinde yazma işlemleriniz için %40'lık bir zaman tasarrufuna olanak tanıyor.

2. SciSpace

2. SciSpace

SciSpace isimli yen araç, yapay zeka temelli programı sayesinde adeta bir araştırma uzmanı ve öğretmen gibi çalışabiliyor. 270 milyondan daha fazla makale, dergi ve kitaptan oluşan veritabanını elinde bulunduran program, Chrome için hazırlanan eklentisi sayesinde istediğiniz bir makaleyi anlık olarak açıklıyor ve daha basit hale getirebiliyor.

3. Glasp YouTube Summary

4. Volia AI

4. Volia AI

listenin belki de üretkenliği en çok arttıran yapay zeka aracına geldik. Volia AI ismi verilen ve aynı bir kişisel asistan ve öğretmen gibi çalışan program, içerik üreticileri ve yoğun iş görüşmeleri gerçekleştiren çalışanlar için birebir. Yazma stilinizi geliştiren yapay zeka ayrıca, profesyonel e-postalar ve orijinal içerikler oluşturmanıza yardımcı oluyor.

5. Wiseone

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ChatGPT Prompt Genius

6. ChatGPT Prompt Genius

Yapay zeka endüstrisinin en gelişmiş aracı olarak bilinen ChatGPT, her ne kadar sade ve kolay bir kullanıma sahip olsa da bazen kullanıcıların asıl istediği bilgiyi vermekte zorlanabiliyor. 'ChatGPT Prompt Genius' sayesinde ise ünlü yapay zekadan almak istediğiniz veriler için sormanız gereken soruları kolayca belirlenebiliyor. Buna ek olarak program içinde kullanılan temalar da Chrome uzantısı sayesinde değiştirilebiliyor.

7. Wordtune

8. UseChatGPT AI

9. Perplexity

9. Perplexity

Perplexity, araştırmacı özellikleri ile bilinen yapay zeka temelli kapsamlı bir uzantı. Genel olarak, listenin bir diğer üyesi SciSpace'e benzer şekilde çalışan Perplexity, verilen bir bilgiye ait web sitesini veya bilginin alıntılandığı kaynakları kolayca bulabiliyor ve kullanıcılara sunuyor.

10. Scribe

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: GPTGO

Bonus: GPTGO

Belki de bir web uzantısı olarak çalışmasa da işinize oldukça yarayacağını düşündüğümüz bir yapay zeka aracından da bahsedelim. GPTGO isimli program, ChatGPT'yi arama motorunun yanında kullanmanıza olanak sağlıyor. Araştırma verimini ve zaman tasarrufunuzu arttıracak GPTGO'yu da denemenizi tavsiye ediyoruz.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın