Görüş Bildir
Haberler
Kurumsal Blog | İnfografik

Kurumsal Blog | İnfografik

Web Sitesi Haberleri
28.02.2014 - 17:26 Son Güncelleme: 28.02.2014 - 17:30

Kurumsal Blog Yazmanın Getirileri

Blog yazmak, şirketinize çok önemli ölçüde değer katabilecek tanıtım yöntemlerinden biri. Amaç, ister yeni müşteriler kazanmak olsun, ister daha yüksek oranda ve kaliteli site trafiği edinmek olsun, blog yazmayı tanıtım stratejisine dahil etmek, küçük ve orta ölçek girişimler için %126 oranında bir büyüme sağlama potansiyeline sahip (ThinkCreative). Bu yazıda, blog yazmanın e-ticarete sağladığı altı faydayı sunuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'da daha üst sıralarda yer alın

Google'da daha üst sıralarda yer alın

Kurumsal sitenize bir blog eklemek, ve daha önemlisi onu değerli bilgilerle sürekli güncel tutmak, web sitenizin arama sonuçlarında daha sık yer almasını sağlar. Örneğin Google, özgün, alakalı ve güncel içerik bulunduran siteleri ödüllendirir ve arama sonuçlarında öncelik tanır. Bu bağlamda ilk 21-54 blog yazınız %30’a kadar daha fazla trafik almanızı sağlayabilir (TrafficGenerationCafe). Ayrıca blog yazılan siteler ortalama olarak %434 daha fazla dizine eklenen sayfaya sahip olurlar. (HubSpot).

Daha geniş bir kitleye ulaşın

Daha geniş bir kitleye ulaşın

İnternette gezilen sürenin %23'nün sosyal ağlara ayrıldığı düşünülürse (Dream Systems Media), ilgi çekebilecek içerikler sunmak, bu sosyal ağlarda gerçekleşecek paylaşımlar yoluyla tanınmanın en etkili yolu. Sosyal ağlar yoluyla kendi çevreniz dışında paylaşılan blog yazılarınız, yeni potansiyel müşteri gruplarına ulaşmanızda etkili olur.

Okuyucularınızla ilgilenin

Okuyucularınızla ilgilenin

Mevcut okuyucularınızın aktif kalmalarını sağlamak, en az yeni okuyuculara ulaşmak kadar önemlidir. Blog yazıları, okuyucularınızın yorum düşünce ve eleştirilerini paylaşmalarına imkan tanır ve böylece sizi takip etmeye devam etmeleri için bir sebep verir. Bu etkileşimin azımsanmayacak derecede önemli olabileceği, müşteri etkileşimli içerik bulunan sitelerin ziyaretçilerde %60 oranında daha olumlu bir intiba bırakmasından anlaşılabilir (Content Plus)

Sağlam ve sadık bir müşteri kitlesi oluşturun

Sağlam ve sadık bir müşteri kitlesi oluşturun

Sizin her an yanınızda olan takipçilerinizin olması girişiminizin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bir blog, site ziyaretçilerine bir topluluğun parçası oldukları hissini verip, sizinle kalmalarını sağlayabilir. Örneğin, tüketicilerin %78'inin, etkileşime girebildikleri şirketler hakkında, iyi müşteri ilişkilerine sahip oldukları kanısının bulunduğunu unutmayın (TMG Custom Media).

Şirketinize kimlik kazandırın

Şirketinize kimlik kazandırın

Müşterilerinize sizi ve ilkelerinizi tanıtacak her adım girişiminize değer katacaktır. Blog yazmak aynı zamanda bir markalaşma çalışmasıdır. Düzenli olarak yazdığınızda, okuyucu kitleniz giderek sizi daha çok merak edecektir ve tüketicilerin %68'i merak ettikleri marka veya şirketler hakkında birşeyler okumaya daha eğilimlidir (The CMA).

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alanınızda uzman konumuna gelin

Alanınızda uzman konumuna gelin

Blogunuzda, ilgi alanınızla hakkında bilgiler paylaşmak ve okuyucularınıza destek olmak, uzun vadede sizi alanınızda uzman konumuna getirecektir. Bu sayede, uzmanlık konumunuzu hem girişiminizi tanıtmak, hem de internetteki bilgi yığınları arasında okuyucularınıza yol göstermek için kullanabilirsiniz.

Kurumsal sitenizde blog yazarak girişiminizin başarılı olmasını sağlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0