Behçet hastalığı, vücudun belli bölgelerinde iltihaplar oluşturarak kendisini ortaya çıkaran, müzmin ve tedavisinin zor olduğu bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu zor hastalıkla ilgili bilmeniz gerekenleri bu yazıda topladık.
Zor Bir Tedavi Süreci Olan Behçet Hastalığı Nedir?
1. Bilin bakalım, adı neden Behçet?
2. 1937 yılında bilimsel olarak tanındı
3. Vücudun her noktasını etkisi altına alabiliyor
4. Bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalık
5. Bulaşıcı değildir
6. Nedenleri tam olarak bilinmiyor
7. Ağız bölgesindeki mikroplar ve uçuk da hastalığa sebep olabilir
8. Kimler Behçet hastalığı için risk grubunda?
9. 300 kişiden birinde görülüyor
10. Erkekler, kadınlara nazaran hastalığın daha çok hedefinde
11. İpek Yolu hastalığı da deniyor
Tabi ki, İpek Yolu...
İpek Yolu rotası üzerindeki ülkelerde Behçet hastalığının daha çok görülmesi sebebiyle bu hastalığa ipek hastalığı ismi de veriliyor.
12. Her hastada aynı belirtiler görülmüyor
12. Ağızda çıkan yaralar
13. Aft yaraları ismi verilir
14. Genital bölgede de yaralar oluşur
Genital bölgede oluşan yaralar, ağız yaralarındakinin aksi bir şekilde tam iyileşme göstermez. Hastalıktan kurtulsanız bile bazı izler o bölgede kalmaya devam edebilir.
15. Göz damarlarında iltihaplanma olur
16. Cildin diğer noktalarında da yaralar oluşabilir
17. Paterji testi ile tanı konur
18. Behçet hastalığının hala kesin bir tedavisi yok
Hayırlı günler kadir abi size nasıl eşekküretsem azdır bügün doktora gittim tahlillerim çok iyi çıktı 8 yıldır tedavi oluyordum gittikçe kötüye gitti sağlık durumum sizin gönder diğiniz nimetlerimi desem arı ürünlermi desem bir mucize tahlilerim çok iyi çıktı hiç bukadar sevinmemiştim kendimdende anlamıştım zaten sizi geneki tanımışım aramışım Allahıma şükürler olsun sizdende Allah razı olsun sizin gibi insanları Allahım eksik etmesin inşallah önce Allah sonra sizin sayenizde iyiyim çok şükür. Çok teşekkür ederim sag olunFeride Güngör İzmir
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun Allah hayırlı şifalar versin,Şunu unutmamak lazım Allah şifasnı yaratmadığı hiç bir hastalık vermemiştir.Burada dikkat edilmesi gereken husus,hiç bir hastlığın olmadığı gibi behçet hastalığınında modern tıpta kimyasal ilaçlarla tedavisi yoktur.Halbuki doğal tıp ta özelliklede Apiterapi de her hastalığın kalıcı tedavisi mümkündür..Mesela 8 yıl ilaç kortizon kullandığı halde dahada kötüye giden İzmir den F.Güngör adındaki hanımefendi,benim uyguladığım yöntemle 2 ay gibi çok kısa bir sürede kalıcı olarak iyileşti.Sağlık ve doğallık dolu günler diliyorum.>Kadir Onay 05050658499-05324063215
Behçet hastasıyım, 2009 yılında tanı kondu.. Sol bacakta toplar damar tıkanıklığı ile başladı, ölücez herhalde herkes gibi birgün. Umarım daha çok çektirmez..
Behçet hastalığı otoimmunel bir rahatsızlıktır, Modern tıp ta tedavisi yoktur,antibiotiklerle yapılan uygulamalar fayda dan çok telafisi Apiterapi de kalıcı,güvenilir tedavisi mümkündür. PROPOLİS; Mantar ve zor öldürülen virüs, bakteri ve mikropları yokeder. Behçet virüsü lezyonlarının tekrarını önler ve bu lezyonların iyileşmesini de hızlandırır. Yine virüsün şiddetini de azaltır. Ağrıyı %100, kaşıntıyı %85 geçirir. Lezyonların tekrarlamasını %90 önler. Propolis,enfeksiyonel ve ENFLAMASYONEL, tüm hastalıklar için doğadaki en üstün,güvenilir,kalıcı tedavi sunan doğal bir arı ürünüdür. Erzurum Ziraat Mezunu 34 yıllık Apiterapist ve İmmunoterapistim Organik sertifikalı ürün temini ve kullanım yöntemleri için 05324063215 ve 05050658499 nolu tl. ve Whatsapp tan ulaşabilirsiniz.Saygılarımla, Kadir Onay
Behçet hastası ve sağlıkçı olarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Gerçekten ataklarda çok zorluklar çekiyorum. 2 hafta yemek yemiyorum. Yutkunamıyorum bile. Dudaklarınızdan diş etlerinize kadar aftlar ve buna dil altınıda ekleyin.Bunlar sadece ağzımdakiler. Ne olursa olsun ellerim ayaklarım buz gibi. Parmak eklemlerime kadar ağrılarım oluyor. Ve çok zor bir sürecide gözümde yaşadım. Tamamı ile sol tarafımda görme kaybı oluştu. Bu hasta olduğumu öğrenmeden evveldi. Şuanda tedavim devam ediyor. Profesörümden aldığım bilgi ile tedavisi olmayan bir hastalık. Ancak erken teşhisten sonra düzenli ilaç kullanan bir hastada yıllar sonra bulgular tamamıyla baskılanıyor diye okumuştum. Ama ilacımı 1 hafta içmediğimde atak geçirdiğim bir hastalık. O nedenle ömür boyu ilaçlarımı kullanacağım.Daha görecek çok şeyim var. :D Onedio Ekibine de pek bilinmeyen bir hastalık hakkında bilgi verdikleri için teşekkür ve tebrik ediyorum. Teşhisi yeni konulan kişiler arzu ederse iletişime geçebilir. :)
Merhaba Buse hanım. 13 yaşındaki oğlum için, doktor tarafından bu hastalığın olma ihtimali söylendi. Yakın zamanda boğazında aft görüldü ve şuan geçti. Sıklıkla baş ağrısı ve bacaklarının eklem bölgelerinde ağrılar oluyor.Teşhisin doğru konulması için nereye yada hangi branşa gitmeliyiz ? bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Behçet hastalığı bir tür EPONİM'dir. Eponim nedir diye sorucak olursanız ? Eponim bilim insanlarının yeni keşfettiği hastalıklara verdikleri isimdir. Hemşir olarak bir bilgi vermek istedim :)
berke kardeşim yaşım 51 tam 10 yıldır sğrekli hiç geçmeyen ağrılarım var yumrtaların arasından prostata doğru hep sızı ağrı en iyi ürolojicilerede gittim fos çıktı erkekliğimide engelledi bu hain hastalık behçet olabilirmi bendeki bu geçmeyen hastalık teşekkür ederim kardeşim şimdiden
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın