Yiyecekleri Daha Uzun Süre Taze Tutmak İçin Yapılması Gereken 15 Saklama Önerisi
Hepimizin başına gelmiştir buzdolabından bozulan yiyecekleri teker teker atmak... Bazen yiyecekleri, yanlış yerde ve yanlış şekilde muhafaza ederek daha çabuk bozulmalarına sebep olabiliyoruz. Doğru şekilde ve doğru yerde saklayarak yiyeceklerin ömürlerini biraz daha uzatabilmeniz için saklama önerilerini Buzzfeed'den sizler için derledik...
1. Her şeyi buzdolabına koymuyoruz...
2. Domates oda sıcaklığı istiyor!
Domates, patates, soğan, kavun ve sarımsak buzdolabında değil de oda sıcaklığında saklanması gereken ürünler.
3. Enginarsa soğuktan hoşlanıyor...
Kereviz, bamya, enginar gibi sebzelerin kısa sürede bozulmasını önlemek için poşetinden çıkarıp buzdolabında saklamamız gerekiyor.
4. Elma soğuk yenir!
Elma, meyveler arasında soğukta kaldığında daha uzun süre taze kalabiliyor. Elmalarınızı, nemli bir beze sarıp buzdolabınızın çekmecesinde saklayarak ömrünü uzatabilirsiniz.
5. Meyve ve sebzeleri ayırmakta fayda olabilir...
Olgunlaşma aşamasında olan meyvelerin saldığı gaz sebzelerin bozulmasına yol açabileceğinden meyve ve sebzeleri ayrı arı saklamakta yarar olabilir.
6. Etlerinizi derin dondurucuda, saklama süresine dikkat ederek koruyabilirsiniz.
Her türlü etin paketlenme zamanına özen göstererek buzdolabının en soğuk bölümünde, bir poşetin içinde saklamanız öneriliyor. Eğer 2-3 günden fazla dayanıklı kalmasını istiyorsanız aluminyum folyoyla sararak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
7. Patates ve soğanları da farklı yerlerde saklayabiliriz.
Soğanlar da aynı meyveler gibi etilen gazı salgıladığından patateslerin daha çabuk filizlenmesini sağlıyor. Bu yüzden patates ve soğanları da ayrı ayrı saklamakta yarar var.
8. Fesleğeni oda sıcaklığında;
Demet şeklinde alınan otları çiçek gibi suya koyup bekletebilirsiniz. Fesleğeni oda sıcaklığında; maydanoz, tere, dereotu, nane gibi diğer ürünleri buzdolabında saklamanız öneriliyor.
9. Büyük demetler aldıysanız:
Büyük demetlerinizi daha uzun süre korumak için zeytinyağıyla birlikte buz kalıplarına alıp dondurarak saklayabilirsiniz. Bu ürünleri daha sonra çorbalarınızda ve yemeklerinizde tat vermesi açısından kolaylıkla kullanabilirsiniz.
10. Avokadolarınıza bir fırça yağ sürebilirsiniz.
Avokadoları zeytinyağıyla çok ince bir tabaka şeklinde fırçalayarak saklayabilirsiniz. Bu avokadonun yeşil tabakasının havayla temas ederek oksitlenmesini azaltabilir.
11. Kıymayı kavurup derin dondurucuya...
Kıymanızın daha uzun süre dayanması için kavurup buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
12. Yiyeceklerin saklanma yerleri önemli...
Hepimizin yanlış yaptığı şeylerden biri de yumurta ve sütü buzdolabı kapağında saklamak oluyor. Buzdolabı kapağı sürekli açılıp kapandığından, buzdolabının iç bölmesinden daha sıcaktır. Düşük ısıda daha uzun süre dayanabilen yumurta ve sütü buzdolabının iç bölmelerinde saklamak daha yararlı olabilir.
13. Cam kaplar daha sağlıklı olabilir.
Cam şişeler karton kutulara göre daha az hava geçirdiğinden ve sütü daha soğuk tutacağında, sütünüzü cam şişelerde saklamanız öneriliyor.
14. Havuçlarınızın yeşil kısımlarından kurtulabilirsiniz.
Havuçlarınızı poşete koyup buzdolabına koymadan önce yeşil kısımlarını kesmeniz öneriliyor.
15. Muzları da birbirlerinden ayırarak saklayabiliriz.
Aynı demette dahi olsa, her muzun olgunlaşma süresi farklı. Ve muzlar da etilen gazı salgıladıkları için diğer muzları etkilememesi adına birbirlerinden ayrılıp streç filme sarılarak saklanmaları öneriliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın