Görüş Bildir
Haberler
Yeni Şafak Yazarı Öztürk: 'Bir Felaketin Tam Ortasındayız, Vaka Sayılarını Açıklayamıyoruz Bile!'

Yeni Şafak Yazarı Öztürk: 'Bir Felaketin Tam Ortasındayız, Vaka Sayılarını Açıklayamıyoruz Bile!'

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, 'Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti. Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile!' dedi. Öztürk ayrıca alınan tedbirlerin de yeterli olmadığını vurguladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, uzmanların sonbahardan itibaren koronavirüs salgınının büyüyeceği yönündeki uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. 

Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti. Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile..! diyen Öztürk, şöyle devam etti:

Ağır hasta sayımız katlandı. Hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri ağzına kadar doldu.Vakaların çoğu evde filyasyon ekiplerinin kapılarını çalıp “ilaçlarını” vermesini bekliyor. Evlerindeki pozitif vakalarımız her gün “iyiyim” ya da “bugün durumum daha kötü” diye yakınlarına haber salmakta.

"Alınan önlemlerin yeterli olmadığını hükümet de biliyor"

"Alınan önlemlerin yeterli olmadığını hükümet de biliyor"

Hükümetin aldığı yeni tedbirlerin bugünden itibaren uygulamaya konulacağını belirten Öztürk, yazısını şöyle sürdürdü:

'Ama soru şu: Alınan yeni “kapanma tedbirleri” yeterli mi?

Aslını sorarsanız yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Hükümetin yetkili organları da biliyor. Ne ki “Ekonominin kapanması; Türkiye’yi kapatır” gerçeği ile de karşı karşıyayız. O yüzden iktidar vatandaşın sorumluluklarını hatırlatıyor sürekli. Bir ülkenin vatandaşı olarak üzerimize bir ödev olan sorumluluklarımızı…

Maske, mesafe ve temizlik” diyerek başlayan cümleler, “Toplu düğünler, toplu yemekler, toplu taziyeler yapılmamalı” diye verilen öneriler hep vatandaşa “ödevi”ni hatırlatmak maksatlı. Ne var ki vatandaşlarımızın epeyce bir kısmının “vurdum duymazlığı”, bir kısmının ise “zorunlulukları” pandemiden korunmak için yeterli olmuyor!

Sabah fabrikadaki işine toplu taşıma aracıyla gidecek bir işçimiz kendini ne kadar koruyabilir? (Bakınız dünkü Metrobüs görüntülerine)

Yakınını kaybetmiş bir vatandaşımız, cenaze taziyesine gelenleri nasıl engelleyebilir? Kapalı ortamda masa başında çalışmak zorunda olanımız, 2 saatte bir kapının önüne hava almaya çıkmak istediğini “yönetime” nasıl izah edebilir? Bakın sorular peş peşe geliyor. Bu nedenle vatandaşın “ödevleri”ni hatırlatan uyarıların çoğumuz tarafından bir karşılığı olmuyor.'

"Acı reçete şart"

"Acı reçete şart"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs pandemisinde sonbahar ile birlikte tsunami başladığını ve daha da büyüyeceğini ifade eden Öztürk, yazısını şöyle noktaladı:

'Vatandaşımızın “ödevleri”ni hatırlatmak ya da sorumluluk sahiplerinin sorumluluğunun gereğini yapması artık yeterli değil.

Onun için pandemide “acı reçete” şart. Tedarik zinciri kırılmadan, ekonominin çarklarını durdurmadan kısıtlamaların kapsamını genişletmek gerekiyor. Bir de denetleme ve ağır caydırıcı cezalar…

Yoksa yakın bir gelecekte pandemi hepimizi kırıp geçirecek!

Yanılıyor muyum?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
26
12
7
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Damat ve ailesi Reise savaş açmış anlaşılan.

Pasif Kullanıcı

Pardon dağıtımını Turkuvaz medya yapıyormuş.

Halil Değerli

Tüm liderler dıştan değil.... Içten yıkılmıştır.... ..... Bu da Patrona Damat Efendi İsyanı... .... 🤪😡🐧

Halil Değerli

Yurtdışına kaçmak için şimdiden vapur ayarlasınlar..... ..... 🤪😡🐧