Yargıtay, Kadir Şeker'in Cezasını Onadı!
Yargıtay, Kadir Şeker'in 10 yıl 10 aylık hapis cezasını onadı. 12 yıl 6 ay verilen hapis cezası daha önce, yeniden yargılanmanın gerçekleştirilmesi için Yargıtay tarafından bozulmuştu.
Kadir Şeker yeniden yargılama sonucu 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yargıtay mahkemenin verdiği bu karar onadı.
Ne olmuştu?
Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi, Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.
Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran, hastanede hayatını kaybetmişti.
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası 'haksız tahrik' nedeniyle 15 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.
Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.
Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.
Yorum Yazın
Bu tür olaylar bize ne olursa olsun karışmamamiz gerektiğini hatırlatıyor, olan bize olacak arada kaynayan yanacak. bazen insani duyguları bı kenara bırakara... Devamını Gör
boşver çakma kayracim ekmeğine bak sen
Olması gereken olmuş. Kadir adamı kelebek bıçağı ile öldürmüş ifadesinde tespih çeker gibi oynamak için aldım demiş. Adamı kalbinden bıçaklayarak öldürmüş ha... Devamını Gör
kadir şeker katildir, bunu ceza genel dersi almış herkes bilir. ülkemizin saygın ceza profesörlerinden izzet özgenç ve ilhan üzülmez hocalarımız da kadirin k... Devamını Gör