onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Veteriner Hekimler Kadro Bekliyor

Veteriner Hekimler Kadro Bekliyor

Baytar İzm
19.08.2014 - 14:47 Son Güncelleme: 19.08.2014 - 17:42

Veteriner Hekimlerkediköpek, kuş gibi evcilleştirilmiş hayvanlar, keklik, yaban domuzu, ceylan gibi vahşi hayvanlar, koyun, keçi, sığır gibi küçükbaş-büyükbaş hayvanlar ve tavuk, hindi, ördek gibi kümes hayvanlarının üretimi ve tedavileri, hayvan ırklarının ıslahı ve yetiştirilmesi, verimliliklerinin artması, sağlıklarının korunması, hastalıkların tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, iguana, bukalemun, şempanze gibi egzotik hayvan yetiştiriciliği ve tedavileri,et, süt, bal gibi hayvansal ürünlerin insan sağlığına uygunluğunun denetimi, gıda hijyeni ve kontrolü, hayvansal ürünlerde kirlenme ve çevre kirliliği konularıyla ilgilenirler.

Veteriner Hekimlik; insan sağlığını doğrudan ilgilendiren; sağlıklı hayvancılık ve hayvansal üretim, tüketim, hayvan, gıda, insan, çevre ve ülke için oldukça önemli bir meslektir.

Veteriner Fakülteleri 5 yıl eğitim verirler. Son yıl intörn eğitimi alan öğrenciler, yüksek lisans derecesiyle mezun olurlar. Oldukça zor bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, hayvan sağlığı ve daha önemli olarak da insan sağlığını korumak üzere, bu bilinç ile meslek yemini ederek mezun olurlar. 

Son yıllarda ülkemizi ve dünyamızı tehdit eden salgın hastalıklar; kuş gribi, domuz gribi, Kırım Kongo kanamalı ateşi ve yine uzun yıllardır süregelen tehlikeli salgın hastalıklar; şarbon ve kuduz ile mücadele için Veteriner Hekimler kilit noktada bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Bu tablo AB ye girmeye çabaladığımız şu yıllarda, çok acı bir gerçek olup, Veteriner Hekimlere yeterince önem verilmemesinin sonucudur. Bu acı tablonun önüne geçebilmek;yeterince Veteriner Hekimin kamuda istihdam edilmesi ile mümkün olabilir ancak. 

Kırsal kesimlerde hayvancılık halen, tabiri caizse “babadan, dededen görme yöntemler” ile devam etmekte. Bunun neticesinde verim düşüklüğü, ıslah yetersizliği, bakım yanlışları, hastalık müdahalelerinde yanlışlıklar ile hayvancılık pek gelişme gösterememekte. Kırsal kesimdeki hayvancılık ile uğraşan çiftçimize gerekli bilgilerin verilmesi, bakım ve besleme şartlarının iyileştirilmesi, daha doğru yöntemlerin öğretilmesi için taşraya-kırsal kesime Veteriner Hekim istihdamı şarttır.

Ülkemizde halen Veteriner Hekimin olmadığı, ulaşamadığı yüzlerce köy bulunmaktadır. Bunun neticesinde salgın hastalıkların çıkması, hayvancılığın gerilemesi içten bile değildir. Bizler, Veteriner Hekimler olarak, ülkemiz hayvancılığının gelişmesi için, sağlıklı hayvancılık ve hayvansal üretim için, sağlıklı gıda, sağlıklı insan, sağlıklı çevre için çalışmaya hazırız. 

Bizler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan boş kadroların doldurulmasını istiyoruz. Ülkemize, geleceğimize hizmet edebilmek için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımızdan Veteriner Hekim kadrolarına onay bekliyoruz.  #GTHB10BİN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
baytarizm.blogspot.com twitter.com/Baytarizm facebook.com/baytarizm
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam