Ülkesine Yeni Bir Umut Gibi Doğan Japonya İmparatoru Naruhito Hakkında Hiç Bilinmeyen 19 İlginç Gerçek
Ülkesine Yeni Bir Umut Gibi Doğan Japonya İmparatoru Naruhito Hakkında Hiç Bilinmeyen 19 İlginç Gerçek
Teknolojisine ve ekonomisine imrendiğimiz Japonya'nın hala imparatorlukla yönetildiğini biliyor muydunuz? Sembolik olarak dahi olsa Japonya'da imparatorun değişmesi, yeni bir tarihi çağın açılmasına neden oluyor. 2019 yılında tahta çıkarak yeni dönem 'Reiwa'yı başlatan Japonya İmparatoru Naruhito'yu gelin yakından tanıyalım... 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dünyanın en gelişmiş teknolojileri ve ekonomilerinden birine sahip olan Japonya hepimizin imrendiği bir ülke. Japonya’nın ayrıca dünya üzerinde monarşik olarak hala ‘İmparator’ unvanını kullanan tek ülke olduğunu biliyor muydunuz?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sembolik olarak da olsa, Japonya tamı tamına 1500 yıldır imparatorlukla yönetiliyor. Babadan oğula geçen imparatorluk sistemi ile tahta en son geçen imparator ise Naruhito!
1. Naruhito (Japonca: 徳仁), 23 Şubat 1960 tarihinde Tokyo İmparatorluk Sarayı’nın hastane olarak kullanılan bölümünde dünyaya geldi.
2. Naruhito'nun ebeveynleri; kendisinden önce 30 sene boyunca imparator olan Akihito ile 1959 yılında evlendiği eşi Michiko.
3. Naruhito, gerçek annesi tarafından emzirilen ilk kraliyet üyesi! Kraliyet ailesi normalde çocukları emzirmesi için süt anneleri kullanıyordu ancak imparatorun annesi Michiko, Naruhito ve diğer çocukları emziren ilk kraliyet üyesi oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
4. Anne Michiko, bebek Naruhito’ya bakarken birçok kez yolculuğa çıkması gerektiği için tüm püf noktalarını not etti.
5. Michiko’nun bakıcılar için bıraktığı bu not defterinin içinde “günde en az bir kez sarılın” ve “aynı anda sadece bir oyuncakla oynamasına izin verin” gibi maddeler yer alıyor.
6. Annesinin bıraktığı tüm bu notlar kitap haline getirildi ve “Naru-Chan Kenpo” başlığı altında yayınevlerine dağıtıldı. Üstelik en çok satılan kitaplar arasına girdi!
7. Küçük yaştan itibaren imparatorluk sarayının eğitimini alan Naruhito keman ve viyola çalmayı biliyor. Ayrıca kendisinin hobileri arasında yürüyüş ve dağ tırmanışı gibi aktiviteler bulunuyor.
8. Naruhito yükseköğretimine 1983 yılında Tokyo'daki Gakushuin Üniversitesinde başladı. Bunun ardından Thames Nehri’nde ulaşımı konu alan yüksek lisans tezini yazmak üzere Oxford’a gitti!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
9. Okumak için gittiği İngiltere’deki ilk haftasını İngiliz Kraliyet Ailesi ile geçiren Naruhito, özellikle Kraliçe Elizabeth’in davranışlarına epey şaşırmış!
10. Naruhito şu an evli olduğu eşi Masako Owada ile aslen 1986 yılında İspanya’da tanışmış ancak ikilinin yıldızı ilk anda barışmamış. Hatta Naruhito senelerce Owada’nın peşinden koşmuş!
11. İmparatorluk yetkilileri, genç prensin Owada ile birlikteliğine karşı gelmelerine rağmen Naruhito’yu durduramamışlar ve tanıştıklarının ardından gelen seneler boyunca toplam 3 kez evlenme teklifi etmiş…
12. Bu yıllarda Naruhito’nun büyükbabası yani İmparator Hirohito vefat etti. Japonya yeni İmparatoru Akihito’yu selamlarken aynı zamanda tarihinin en uzun dönemini kapattı…
13. Bu sırada Naruhito, babasının tahta geçmesiyle beraber Veliaht Prens seçildi!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
14. Uzun uğraşların ardından 1993 yılının Haziran ayında hayatının aşkı ile dünyaevine giren Naruhito’nun Tokyo’daki törenine Avrupa’daki kraliyet üyeleri de dahil olmak üzere 812 kişi katıldı.
15. Naruhito ve Masako, ilk ve tek çocukları Prenses Aiko’yu 2001 yılında kucaklarına aldı. Ancak Japonya İmparatorluk kurallarına göre taht sadece babadan oğula geçtiği için prensesin geleceği uzun süre tartışma konusu oldu.
16. Takvimler 2012 senesini gösterdiğinde, İmparator babası Akihito acilen bypass ameliyatına alındığı için tahttaki yerini geçici olarak Naruhito doldurdu. Bu görev
17. 55. doğum günü için basın ile bir toplantı düzenleyen Naruhito'nun II. Dünya Savaşı hakkında söylemleri dünya çapında gündem oldu.
18. Akihito'nun yüzlerce yıllık geleneği bozarak kendi isteğiyle tahttan inmesinin ardından, oğlu Naruhito 1 Mayıs 2019 tarihinde tahta geçti ve Japonya için yeni bir tarihi dönem başlamış oldu: Reiwa.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
19. Yeni dönemin adı gibi ülkesine düzen ve harmoni getirmek isteyen Naruhito, Japon halkı için her ne kadar umut veren yeni bir lider olarak görülse de pandemi süreci ve bu sırada gerçekleşen Tokyo Olimpiyatları, halkın bazı zor zamanlar yaşamasına neden oldu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Japonlar işini bilir.
O uzun yanımda öyle dursa ne yapabilirim ki