Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Vejetaryen Nüfusun En Çok Arttığı 7. Ülke

Türkiye Vejetaryen Nüfusun En Çok Arttığı 7. Ülke

Euromonitor tarafından en son yayınlanan Küresel Tüketici Trendleri raporuna göre Türkiye, 2016 ve 2017 yılları arasında vejetaryen nüfusun en çok arttığı 7. ülke oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vejetaryenlik küresel bir tüketim eğilimine dönüştü

Vejetaryenlik küresel bir tüketim eğilimine dönüştü

DHA'nın haberine göre, Euromonitor tarafından en son yayınlanan Küresel Tüketici Trendleri raporuna göre 2016 ve 2017 yılları arasında vejetaryen nüfusun en fazla arttığı ülkeler arasında Türkiye 7. sırada yer aldı.

Küresel et endüstrisi geçtiğimiz yıl 1 trilyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşmış olsa da, gelişmekte olan ülkelerde vejetaryen ve vegan nüfusun oranı özellikle genç, orta ve üst gelir kesiminde artıyor.

'Vejetaryen beslenme, doğru yönetilmesi gereken bir beslenme programı'

'Vejetaryen beslenme, doğru yönetilmesi gereken bir beslenme programı'

Vejetaryen beslenmenin, doğru yönetilmesi gereken bir beslenme programı olduğunu söyleyen diyetisyen Aslıhan Altuntaş, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

''Özellikle protein örüntülerine dikkat edilmesi gereken beslenmelerden bir tanesidir. ‘Ben vejetaryen beslemeyi tercih ediyorum ve hayatımı böyle yaşamak istiyorum’ denildiği noktada öncelikle mutlaka tahlillerinin ve tetkiklerinin bir hekim ve diyetisyen kontrolünde yapılıyor olması gerekiyor. Bu tarz beslenmelerde B12 eksikliği sık görülen rahatsızlıklardandır. Vejetaryen beslenme benimsenecekse özellikle B12, kalsiyum, magnezyum değerlerine bakılıyor olması gerekir''

'En büyük yanlış, sürekli sebze ve meyve ile beslenme kanısı'

'En büyük yanlış, sürekli sebze ve meyve ile beslenme kanısı'

'Vejetaryen beslenmede en büyük yanlışlardan biri de sürekli sebze ve meyve ile beslenilmesi gerektiği gibi bir düşünce ile ilgili' yorumunda bulunan Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Beslenmede proteinin eksik kalmamasına dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudumuz karbonhidrat, protein ve yağlardan oluşuyor. Dolayısıyla bizim bunları günlük olarak belli dozlarda alıyor olmamız gerekiyor. Özellikle B12 eksikliği sinir sistemi harabiyetlerine, kansızlığa yol açacağı için yorgunluk, halsizlik, ileri yaşlarda görülen demans ve Alzheimer’ın daha erken bir döneme çekilmesine sebep olacaktır. Kas kayıpları en korktuğumuz şeylerden biridir. Yeterli proteini almadığımız takdirde kas kayıpları oluşmaya başlayacaktır. Eklem ve kemik rahatsızlıkları oluşmaya başlayacaktır. Eğer süt grubunu da tüketmek istemiyorsak kalsiyum da eksik kalacaktır. Kalsiyumun eksik kalmasıyla kilo vermede problem yaşarız, kemik erimelerine, obeziteye davetiye çıkarırız demektir.''

'Vejetaryen beslenmeyi ülkemize uyarlayacaksak biraz daha balık, tahıl ve baklagil ağırlıklı bir tarz, Türk insanı için uygun'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
51
30
20
10
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berat Özkan

bence et alacak para yok ondandır aslında birinci sırada olmamız lazım

profnigga

vejetaryen beslenme etten daha maliyetli emin ol aklın yok fikrin var

Hüseyin Kara

vejetaryen beslenmede balık tüketimi nedir yaa?. balık canlıdan sayılmıyor mu? Balık acı çekmiyor mu?

Pasif Kullanıcı

Et pahalı, sebze ve meyve pahalı... Biz vejetaryen bir millet değiliz. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek zorunda kalıyoruz.