Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Bir Zamanlar Oldukça Popülerken Bir Anda Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışan Markalar

Türkiye'de Bir Zamanlar Oldukça Popülerken Bir Anda Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışan Markalar

raskolnikov
15.08.2020 - 09:16

Zaman zaman mağazaların kapandığını, faaliyetlerin iptal olduğunu ya da durdurulduğunu görürüz. Önceleri Türkiye'de var olup artık olmayan markaları sizin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. PayPal:

1. PayPal:

İnternet üzerinden çalışan ve online ödeme sistemi olarak geçen PayPal aslında oldukça kullanışlı. İnternet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yaparken kredi kartınızı kullanmak da tamamen kendi insiyatifinizde. Ayrıca bu sistemin en kullanışlı özelliklerinden biri de istediğiniz kişiye yalnızca bir e-posta aracılığıyla para gönderebilmeniz. Ancak ne yazık ki PayPal 30 Mayıs 2016 tarihinde resmi İnternet sitesinde yayımladığı bildiri ile Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğu açıkladı. Faaliyetlerini durdurmasının sebebi ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi.

2. La Senza:

2. La Senza:

Çalışma prensibi ve konsept olarak Victoria's Secret 'ı benimseyen La Senza iç giyimin yanı sıra günlük giyim ve aksesuar konusunda da oldukça başarılı bir marka... Kanada ve Amerika dışında bayilikler veren çalışma modelini benimseyen marka ithalata gelen ek vergilere ve yükselen kura boyun eğerek Türkiye'den çekildi.

3. C&A:

3. C&A:

Hollandalı uluslararası bir giyim perakende zinciri olan C&A, Türkiye'de ürün kalitesi ve çeşitliliği açısından oldukça seviliyordu. Pek çok ülkede mağazaları bulunan marka, 2016 tarihinde Türkiye'den çekilme kararı aldı ve Türkiye mağazalarını DeFacto firmasına devretti.

4. Rock'n Coke:

4. Rock'n Coke:

İlki 2003 yılında İstanbul'da düzenlenen festival, Coca Cola sponsorluğunda düzenleniyordu. Dünya'dan ve Türkiye'den birçok ünlü sanatçı ve grup yer almasından ve gençlerin ilgisinden dolayı Türkiye'de her sene düzenlenen festivallerin en büyüğüydü. Cuma gününden açılan kamp alanına çadırlar kurulurdu. Kamp alanında gelenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yerler de bulunurdu. Festivalin ana sponsorları, 5 Şubat 2010'da bir açıklama yaptı ve festivalin 2 yılda bir düzenleneceğini duyurdu. 2015 yılından sonra da ne yazık ki en büyük festivalimize bir daha hiç gidemedik...

5. Thopshop:

5. Thopshop:
images.businessoffashion.com

İngilizlerin çok uluslu bir markası olan Topshop, dünyada kadın giyim, ayakkabı, makyaj malzemeleri ve aksesuarları konusunda oldukça sevilen bir marka. Türkiye'de de oldukça seviliyordu. Ancak bu, mankenlerinin zayıflığından tutun da Rihanna'nın fotoğrafının kullanılmaması için dava açmasına kadar pek çok konuda sıkıntı yaşadığı gerçeğini de değiştirmiyor tabii. Beklenen ciroya ulaşamayan Topshop, alışveriş merkezlerindeki mağazalarını kapatmak zorunda kaldı. Açık kalan tek mağazası ise Nişantaşı'nda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uber:

6. Uber:

Mobil cihazlarda  kullanılan bir uygulama olan Uber, gitmek istediğiniz noktaya; lüks araç, tekne ve uber taksileri kolaylıkla çağırabildiğiniz güvenli bir oluşum. Çağırdığınız araçların uygulama üzerinden nerede olduğunu kontrol edebilmenize imkan tanırken aynı zamanda da sürücü ile irtibat halinde olabiliyorsunuz. Dünya genelinde 83 ülkede faaliyet gösteren, kredi kartı ile ödeme yapabilmenize imkan tanıyan bu uygulama ne yazık ki geçtiğimiz yıl Türkiye'de faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

7. Rifle:

7. Rifle:

1998-1999 yılları arasında Fenerbahçe'ye forma sponsoru olan Rifle, İtalyan bir kot markasıdır. Doğu Avrupa ülkelerinde oldukça başarılı reklam çalışmaları gerçekleştirmiştir. Ancak Türkiye'de rakipleri karşısında tutunamayan Rifle, tarihin tozlu sayfalarına karıştı.

8. Glovo:

8. Glovo:

Glovo, 2015 yılında Barselona'da kurulmuş bir İspanyol şirketi. Sipariş ettiğiniz ürünleri sizin için alıp, kapınıza kadar getiren bir sistemi var. Mobil uygulama üzerinden devam eden bu sistem, kuryeler ile teslimi sağlıyor. Ancak geçtiğimiz yıllarda şirketin kurucusu Türkiye ile birlikte dört ülkede çalışmalarını durdurdu. Sebebini de istenilen düzeyde bir kâr elde edilememesi olarak açıkladı.

9. Hard Rock Cafe:

9. Hard Rock Cafe:

Hard Rock Cafe, klasik restoran anlayışından uzak, dünyaca ünlü starların kostüm ve aksesuarlarının sergilendiği, kendine özgü yemekleri ve kendi kültürünü yansıtan giysi ve aksesuarların satıldığı butiğiyle hizmet veren cafeler zinciri...Hard Rock Cafe'ler sözleşmeleri gereği bir ülkede açacağı ilk mekanını başkentlerde açtı. Bu yüzden Türkiye şubesi 27 Mayıs 1998'de Ankara'da açıldı ancak 8 Şubat 2002 tarihinde kapandı.

10. Booking.com:

10. Booking.com:

Konaklama rezervasyonları için çevrim içi bir seyahat acentesi olan sitede 28 milyondan fazla liste var. Bu listelerden konaklama için en uygun konaklama yerlerini filtrelemeler yardımıyla bulabilmeniz mümkün. Türkiye'de de oldukça sevilen ve kullanılan bir uygulamaydı. Ancak Booking.com'un faaliyetleri Mart 2017'de mahkeme kararıyla, Türk Rekabet Yasası'nı ihlal ettiği için durduruldu. Booking.com, engelleme emrine uyarak Türkiye'deki Türk kullanıcılara yönelik kullanımı engelledi. Ancak web sitesi ve uygulama, yurt dışından Türkiye'deki otellerde rezervasyon yapmak için hala kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lush:

11. Lush:

'Dikkat, yemeyin!' sloganı ile satılan doğal sabun markası Lush, Türkiye'den elini eteğini çeken markalar arasında... İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Hollywood starlarına kadar pek çok kişinin müdavimi olduğu Lush ürünleri, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, Kylie Minouge, Halle Berry, John Malkovich, Russel Crowe, Jude Law gibi birçok yıldız tarafından kullanılıyor. 250'yi aşkın ürün çeşidiyle Lush ürünleri, tamamen doğal ve organik maddelerden oluşuyor. Katkı maddesi kullanmamak adına Lush ürünlerinin büyük kısmı katı olarak üretiliyor. Ancak ürünlerinin fiyatının yüksekliği nedeniyle bir türlü istediği cirolara ulaşamayan marka Türkiye'deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

12. Douglas:

12. Douglas:

Uluslararası faaliyet gösteren bir parfümeri zinciri olan Douglas, 26 ülkede birçok şubesiyle Avrupa'da önde gelen bir kuruluş. Ülkedeki ilk mağazasını 2006’da açan Avrupa’nın pazar lideri Alman Douglas, Türkiye’deki payını artıramadığı için ülkedeki faaliyetlerini durdurdu.

13. River Island:

13. River Island:

Başta İngiltere olmak üzere Birleşik Krallık'taki en popüler giyim markalarından biri olan River Island, hem şık hem uygun fiyatlı kıyafetleriyle Türkiye'de oldukça sevilen bir markaydı. Ancak rakiplerinden geride kalan bu güzel marka, biz tadını çıkaramadan Türkiye pazarından çekildi.

14. Debenhams:

14. Debenhams:

Kıyafet, ev eşyaları ve mobilya gibi ürün yelpazesi oldukça geniş olan şirket, 18. yüzyılda Londra'da tek bir mağaza ile kuruldu. İngiltere, İrlanda ve Danimarka genelinde 178 noktada mağazaları bulunuyor ve 1993 yılından bu yana tam ismiyle 'Designers at Debenhams' olarak biliniyor. İngiliz mağaza zinciri Debenhams operasyonlarını daha kârlı hale getirmek amacıyla mağazalarını kapatarak Türkiye'den çekilen markalar kervanına katıldı.

Sizin Türkiye'den çekilmesine üzüldüğünüz başka şeyler var mı? Yorumlara bekliyoruz!

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
38
16
13
13
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın