Sorunlu Bir İlişkide Olduğunu ve Koşarak Uzaklaşman Gerektiğini Gösteren 15 Önemli İşaret
Yaşadığımız ilişkiler nasıl olursa olsun, başlangıçların da bitişlerin de zorluğunu farklı şekillerde yaşıyoruz. Lakin ayrılığın getirdiği süreç, başlangıcın sürecinden çok daha sancılı geçiyor. Bu süreci daha da zorlaştıran bir diğer etmen de sevmene rağmen yaşadığın sorunlu ilişki olabilir. Buzzfeed bu sorunlu ilişkiler konusunda 15 işaret hazırladı. Eğer bu maddeler sizin ilişkinizde de geçerliyse hemen oradan uzaklaşma vaktiniz gelmiş demektir.
1. Normal konuşmalar boyunca size kendinizi hiçbir şey anlamıyormuşsunuz veya yanlış anlıyormuşsunuz gibi hissettirirler.
2. Onlarla aynı fikirde olmadığınızda “Sen çıldırmışsın.” , “Bütün bunlar senin kafanda.” şeklinde söylemlere maruz kalırsın veya her şeyi büyütüyor olursun.
Buna manipülasyon deniyor. Kendinizde gerçeklik algısını sorgulamanıza sebep olduğu için bu da duygusal bir sorundur.
3. Hayatınızı ve seçimlerinizi kontrol etme hakları olduğunu düşünürler.
Giyim tarzınızı değiştirmenizi isteyebilirler veya kırmızı rujunuzu silmenizi isteyebilirler. Veya gideceğin yerlere kadar kontrol etmeye çalışabilirler. Kıskançlık, sahiplenme, davranışlarını kontrol etme sizi şiddetli bir ilişkiye sürükleyen işaretlerdir. Bu ayrıca maddi sorunlara kadar ilerleyebilir. Faturalarınızı kontrol ederler, kıyafetlerinize karışırlar, harcadığınız paranın hesabını bile tutabilirler.
4. Düşüncelerinize karşı nasıl tepki vereceklerini bilmediğiniz için korkudan ötürü istemediğiniz şeyler yaparsınız.
Veya sen seks sırasında “hayır” demene rağmen senin isteklerini göz önünde bulundurmadan hareket ederler. Seks gibi hissetmezsin ama ısrar etmeye devam ederler. Veya uğraşmaktan vazgeçersin çünkü partnerini memnun etmek istersin. “Cinsel istismar da ilişkiler içerisinde görülür. Kendini suçlu hissetmene veya onu memnun etmek zorunda olduğunu hissetmene sebep olurlar. Ve esas tecavüz gerçekleşir; mesela seks sırasında zorla gerçekleşen anal seks. “ diyor Ganzarolli.
5. Sana asla “vurmazlar” ama onların sebep olduğu yaraların vardır veya “seni sakinleştirmek için” fiziksel güç uygularlar.
Fiziksel sorun her zaman tokat veya itişmek olmak zorunda değildir. Tartışırken cimcikleyebilirler veya yanlarında bulunmak istemediğin zaman seni sıkı sıkı tuttukları için vücudunda izler bırakabilirler.
6. Seni senden başka kimsenin sevmeyeceğini söylerler veya seni her zaman yanlarında isterler. Bu da psikolojik şiddetin bir diğer çeşididir.
“Eğer bunu yaparsan beni sevmiyorsun demektir.” ve “Eğer bunu yapmazsan seni terk ediyorum.” şeklindeki cümleler de psikolojik şiddetin bir diğer yansımasıdır.
7. Başarılarına veya hayatında olan güzel gelişmelere karşı iyi bir tutum sergilemezler, takdir etmezler.
Bir başarı elde ettiğinde onu kutlamaya gideceğiniz gün, ufacık bir sebepten ötürü kavga ediyor olmanız kesinlikle tesadüf değildir. Yeterince iyi olmadığınız yönünde sizi ikna etmeye çalışırlar ve kendi değerinizi sorgulamanıza sebep olmaya çalışırlar.
8. Özellikle yanınızda olmadıkları zaman başka insanlarla konuşmandan hoşlanmazlar veya dinlemen gereken tek fikrin onların fikri olduğuna inanmanı sağlamaya çalışırlar.
Ve bu soyutlanma durumu ailenden arkadaşlarından uzaklaşmana kadar gidebilir. Dolayısıyla bu ilişkide onlar da sana yardım edemezler.
9. Öfkelerinin ve saldırganlıklarının nedeni olarak kendinizi suçlamanıza sebep olurlar.
Bu tarz ilişkilerin en büyük yalanlarından biridir. Onların hareketlerinden ötürü suçlanacak kişinin siz olmadığınızı hatırlayın. Bunu istemiyorsunuz siz sonuçta. Onları siz çıldırtmıyorsunuz. Kendi eylemlerinden kendileri sorumlular, siz değilsiniz. Asla kendinizi suçlamayın.
10. Onların hareketleri kendinizi kötü hissetmenize neden olur veya normal olan şeyleri bile sorgularsınız.
Hislerinizden şüphe etmeyin ve sizi asla yargılamayacak bir arkadaş gibi güvendiğiniz biriyle konuşun. Bazen neler olduğunu fark etmeyiz ve birileriyle konuşmak durumu daha iyi anlamanıza yardımcı olur. “Bir kadın durumu tanımladığında veya onun hakkında konuştuğunda, bunun normal veya doğal olmadığını fark eder.
11. Başkalarının sizin aranızdaki kavgalara veya sorunlara dahil olmaması gerektiğini söylerler.
“Eğer buna istatiksel olarak bakarsak, aile ilişkileri ile veya bireylerin kendileriyle ilgili bir sorun olmadığını görürüz. Bu daha çok toplum sağlığı ve eğitimle ilgili bir durumdur. Kadının yaşadığı, komşusunun yaşadığı, sokaktaki kadının yaşadığı, bir başka semtte olan başka bir kadının yaşadığı problemler aynıdır. Bu da demektir ki kadın erkek fark etmeksizin herkes şiddete maruz kalabilir.' diyor Ganzarolli.
12. Sana zarar vermezler ama saldırganlıklarını duvarlara, masalara, kapılara vurarak atmaya çalışırlar.
Bu da aslında şiddetin bir başka şeklidir. Güç gösteridir bir nevi ve sıradaki sen olabilirsin mesajı verir.
13. Sana bağırırlar.
Unutmayın şiddet yalnızca fiziksel değildir. Şiddet şiddeti doğurur. Bir kere bağırmayla başlayan şiddet eğilimi, kolaylıkla fiziksel şiddete dönüşebilir.
14. Vururlar.
Gayet açık bir şekilde ortada ama bir kez daha söyleyelim. Bu durumun suçlusu sen değilsin, sen bunu hak etmiyorsun. Bu doğru olan ya da olması gereken değil.
15. Genellikle saldırgan ve şiddet yanlısı olurlar fakat her seferinde bunun son olduğuna söz verirler.
Ganzarolli, şiddet eğilimlerinin balayı olarak bilinen dönemden hemen sonra gelişmeye başladığını söylüyor. Pişmanlık belirtilerini burada göstermeye başlarlar. Değişeceklerine söz verirler, sana hediyeler alırlar, seni ne kadar sevdiklerini söylerler, ne kadar takdir ettiklerinden defalarca bahsederler, seni dinlerler ve sana harika davranırlar. İşte bu noktada da kurban şikayetçi olmaktan vazgeçer. Birey partnerinden kurtulmak istemez. Şiddetten kurtulmak isterler. Diyor Ganzarolli.Bu dönem boyunca her şey yolunda görünür. “Fakat şiddetin yeniden hayatınızda belirmesi saatler, günler, bir ay, bir yıl içinde gerçekleşebilir.”
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Ha bu kız icinmii,,ondan ona tekrar sana,,midenizde kaldiriyo valla pess,,yazik olaylara bak!!!!