Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesi İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?

Saç Dökülmesi İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?

Elif Ateş
12.10.2021 - 08:30

Hemen herkes de görülen saç dökülmesi pek çok faktörden kaynaklanabilir. Kalıtım, birtakım hastalıklar, çevresel faktörler, psikolojik durum, beslenme düzeni, vitamin ve mineral eksiklikleri gibi durumlar saçlarda dökülmeye neden olabilmektedir. Kadınlara nazaran erkeklerde daha sık görülen saç dökülmesi, aniden gelişebileceği gibi yavaş yavaş da ortaya çıkabilir. Özellikle erkeklerde bu genetik daha müsait olduğu için ilerleyen yaşlarda kellik  görülebilmektedir.  Eğer her gün 50 ila 100 arası saç dökülmesi yaşanıyorsa bu normal kabul edilir. Ancak uzun süreli dökülmelerde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Peki, saç dökülmesi için hangi bölüme/ doktora gidilir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Normalde saç dökülmesi saç sağlığı için olması gereken bir durumdur. Zayıf olan saçlar kendilerini yenilemek için dökülür ve saç köklerinden yeni, sağlıklı saçlar çıkar. Fakat bunun ortalama bir düzeyde olması gerekmektedir. Saç dökülmesinin sağlıksız olarak görülebilmesi için dökülen saç teli oranın yüzde onluk dilimi geçmesi gerekir. Günlük yapılan rutin temizlikler saç dökülmesini engelleyebilir. Aynı zamanda saçlar çok sık yıkanmamalı ve saça zarar verecek kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Bu yüzden kafa derisi belli aralıklarla, yumuşak hareketlerle yıkanmalıdır. Saçların daima temiz olması da oldukça önemli bir durumdur. Ayrıca saça yapılan fön gibi saç derisinin ısıya maruz kaldığı işlemler, uzun bir süre sonra deriye zarar vererek, dökülmelere neden olur. Hem kişinin psikolojisini hem de sağlığını etkileyen saç dökülmeleri için hangi bölüme gidilmesi gerektiğini sizler için derledik...

Saç Dökülmesine Neden Olan Durumlar

Saç Dökülmesine Neden Olan Durumlar

Saç dökülmesinin birçok nedeni bulunur. Hormonal problemler, demir eksikliği, mevsim geçişleri, kimyasal maddelere maruz kalma, stres gibi durumlarda saç dökülmesi görülebilmektedir. Saç dökülmesine yol açan bazı durumlar ise şunlardır:

  • Genetik faktörler: Kadınlarda ve erkeklerde görülen anrogenetik alopesi, genetik faktörlere bağlı olarak gelişir. Genellikle saçın olduğu tepe bölgesinde veya ön çizgisinde görülür.

  • Beslenme alışkanlığı: Sağlıksız ve dengesiz beslenme saçlarda dökülme yapabilir. 

  • Hormonal problemler: Kadınlarda adet düzensizliklerine, aşırı kiloya ve tüylenmeye sebep olan hormon dengesizliği, aynı zamanda saç dökülmelerine de yol açan etkenlerden biridir.

  • Deri problemleri: Egzama, sedef ve mantar gibi deri hastalıkları ciltte kaşınma ile beraber saç dökülmesi de yapabilmektedir.

  • Doğum: Gebelikte oldukça gür olan saçlar, doğumla birlikte özellikle 4 aydan sonra dökülmeye başlayabilir. Bu dökülme normal kabul edilir, fakat vitamin veya mineral eksikliğine de bakılması gerekilir.

  • Kemoterapi: Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi saç dahil, kaş ve kirpiklerde de dökülmeye yol açabilir. Dökülmeler tedavi bittikten sonra durur ve saçlar tekrar çıkar.

Saç Dökülmesi İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?

Saç Dökülmesi İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?

Saç dökülmesi yaşayan kişiler sağlık kuruluşlarında bulunan dermatoloji uzmanlarına muayene olmaları gerekir. Dermatoloji bölümü sadece ciltle ilgili problemlerde değil, saç dökülmesi ve saç derisinde oluşan sorunlarla da ilgilenir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın