onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Ortodonti Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Ortodonti Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Ortodonti Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Ortodonti ve braketler hakkında birçok yanlış bilgi bulunuyor. Bu konularda tedavi gören hastalar genellikle kendilerine uygulanan yöntemin herkese uygulanacağını düşünerek çevresine yanlış bilgilendirmede bulunuyor.

Bu yazımızda size ortodonti ve braketler hakkında doğru sandığınız yanlış bilgiler hakkında açıklama yapacağız.

Braket taktırmak için tüm dişlerin çıkması gerekir. Süt dişler varken tedavi uygulanamaz.

Bu düşünce tamamen yanlıştır. Braket takımı tamamen hastanın durumuna göre değişir. Bazı zamanlarda erken yaşta süt dişleri mevcut iken işlem uygulanmak zorunda kalabilir. Bazı zamanlarda ise süt dişlerinin değişmesi sonrasında uygulamayı yapmak daha doğru olacaktır.

Çarpık dişlerin düzelmesi için bazı dişlerin çekilmesi gerekir.

Belli bir yaşın üstündekilerde diş darlığı problemi varsa diş çekimi uygulaması gerekli hale gelir. Ancak bu sorun küçük yaşlarda tespit edilirse, dişlerin çekilmesine gerek kalmadan farklı yöntemler denenerek çarpıklık düzeltilebilir.

Braket sadece çocuklara takılır.

Braket her yaşta kullanılabilir. Braket uygulamak için tek gereken koşul dişleri saran destek dokusunun sağlıklı olmasıdır.

Ortodontik tedaviler çok uzun sürer.

Yıllar önce bu söylenen doğru olabilirdi. Çünkü 15 yıl önce ortodontik tedaviler 2 seneye kadar uzayabiliyordu. Ancak teknolojinin ilerlemesi ile bu tedavi süresi 1 yılda bitmektedir.

Ortadontik diş tedavisi sonrası çıkan yirmilik dişler, tekrar diş yapısında bozulmalara neden olur.

Hayır, yirmilik dişler asla diş yapısının bozulmasına neden olmaz. Çünkü yirmilik dişler diş etine gömülü durumdadır ve diş yapısına herhangi bir etkisi söz konusu değildir.

Braket takıldıktan sonra dişler çürür, teller de dişlerin dökülmesine neden olur.

Braketler ve diş telleri asla dişlere zarar vermezler. Diş tedavisi için kullanılan malzemelerin dişe zarar vermesini düşünmek oldukça yanlıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın