Görüş Bildir
Haberler
Son Atamaları Anlama Rehberi

Son Atamaları Anlama Rehberi

adem kara
09.01.2014 - 11:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyondan 'Merkez'e!

Ergenekon'dan Balyoz'a kadar birçok önemli operasyonu yöneten isimler dahil, 15 il emniyet müdürü pasif göreve atandı.

İstanbul ’daki büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında başlayan emniyetteki görevden almalar dün de il emniyet müdürü düzeyine ulaştı. Resmi Gazete ’de dün yayımlanan kararnameyle 15 il emniyet müdürü merkeze çekilirken, 24 ile yeni emniyet müdürü atandı. Pasif göreve alınanlar arasında Ankara , İzmir, Hatay, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Gaziantep il emniyet müdürleri de yer aldı. Merkeze alınan birçok müdür, Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi önemli operasyonları yönetmişti.

Diyarbakır’daki açıklaması tartışma yaratmıştı

Merkeze alınan Recep Güven, istihbarat kökenli polis şefi olarak görev yaptı. ‘Ergenekon Şeması’nı hazırlayan kişi olarak tanındı. Operasyonun başlangıcında aktif rol üstlendi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandıktan sonra sıradışı çıkışlarıyla gündeme geldi. Diyarbakır’a ilk atandığında “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz…” sözlerine Başbakan Erdoğan , “Yerimizi iyi bileceğiz, görevimizi yapacağız. Eline silah alan çocukları iyi çocuklardı diyerek mazur gösteren anlayışa prim vermedik, onları da savunamayız. Kalkıp da birilerini memnun etmek için böyle ifadeler kullanamayız” yanıtını vermişti.

TIR’lar iki müdür götürdü

Merkeze alınan Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, TIR operasyonlarıyla gündeme oturdu. Gürkan, Suriye’ye götürülen ve içinde 970 roket ile havan başlığının bulunduğu TIR’a yönelik operasyon emrini vermişti. TIR operasyonunun götürdüğü ikinci müdür ise Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç oldu. Kılıç’ın Hatay İl Emniyet Müdürlüğü döneminde Gezi Parkı olaylarında Abdullah Cömert’in ölümü tartışılmıştı. Reyhanlı’da 54 kişinin öldüğü bombalı saldırı da Kılıç’ın müdürlüğü döneminde yaşanmış ve istihbarat zaafiyeti gündeme gelmişti. MİT’e ait olduğu ve Suriye’ye mühimmat götürdüğü iddia edilen TIR’ın durdurulmasıyla başlayan tartışmalar ise ortalığı karıştırmıştı.

Âlâ’nın işaret ettiği müdür

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın, “Güneyde bir ilimizde vali, siyasi parti il başkanları altı ay boyunca yasadışı dinlendi. Bunu tespit ettik” sözleriyle işaret ettiği Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de merkeze alınan isimlerden oldu.

Ankara Emniyeti’nde atamaları imzalamamıştı

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ise 17 Aralık operasyonundan sonra başlayan görevden almalar esnasında sıkıntılı günler yaşadı. Müdür Ay, 23 şube müdürünün görevden alınması, 350 amir ve memurun yerinin değiştirilmesine itiraz etti. Ay izindeyken kararnameyle görevden alındı.

İzmir’de jet hızıyla...

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, son ‘liman’ operasyonuyla iktidarın tepkisini çekti. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Operasyonun zamanı manidar” açıklamasıyla tepkisini dile getirmişti. Operasyonu yapan birimleri önceki gün öğleden sonra görevden alan Bilkay, geceyarısı da kendisi merkeze alındı.

Ergenekon’da aktif görev almıştı

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 2007 yılında yapılan Ergenekon Operasyonu’nu yöneten isimler arasındaydı. İstanbul’da İl Emniyet Müdür Yardımcısı olmadan önce terör, mali suçlar, güvenlik ve organize şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti.

FEVZİ KIZILKOYUN | Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/ope...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0