Görüş Bildir
Haberler
Nazi Almanyası'nı Konu Edinen Birbirinden Etkileyici 19 Film

Nazi Almanyası'nı Konu Edinen Birbirinden Etkileyici 19 Film

11.09.2021 - 09:30

Nazi yönetimindeki Almanya'da geçen ve o dönemi konu edinen birbirinden sağlam ve etkileyici 19 filmi sizin için listeledik. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lore (2012)

1. Lore (2012)
www.beyazperde.com

İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanyası'nda Nazi güçleri faaliyetlerini durdurmuş, ülke artık müttefik kuvvetlerin işgali altına girmiştir. Genç Lore, anne ve babasının yaşadıkları yeri terk etme üzerine tartıştıklarını duymuş, babasını kimi belgelerini ateşe verirken görmüştür... Vakit evlerini terk etme vaktidir. Bu kaçışta Nazi görüşlü anne ve babası karşıt güçler tarafından tutuklandığında, Lore ve dört küçük kardeşi bu acımasız atmosferde yapayalnız kalırlar. Genç kız anne ve babasının öğrettiği şekilde dört kardeşini de yanına alarak büyükannesinin Hamburg'taki evine ulaşmaya çalışacaktır. Hamburg'a giden yol tehlikelerle doludur ve bu tehlikelerden korunabilmek için gizemli bir Yahudi'yle işbirliğine gitmek zorunda kalacaktır.

IMDb: 7,1

2. Valkyrie (2008)

2. Valkyrie (2008)

İkinci Dünya Savaşı esnasında, aralarında anlaşan bir grup Alman subayı Adolf Hitler’e suikast yapmayı planlarlar. Ayrıca savaşa son verme adına da güçlerini kullanmaya başlayıp bir takım gizli görüşmeler yürütürler. Valkyrie adı verdikleri operasyon neticesinde Nazi iktidarına karşı bir isyan başlatmayı başarırlar. Operasyonun başında olan Albay Claus von Stauffenberg, başarılı aktör Tom Cruise tarafından canlandırılıyor. Tarihte de önemli bir yer etmiş olan Albay Stauffenberg, bu uğurda her şeyi göze almaya hazırdır.

IMDb: 7,1

3. Race (2016)

3. Race (2016)
www.sinemalar.com

Jesse Owens (Stephan James) ailesinde üniversiteye gitme şansı bulan ilk kişi olmuştur. Ohio State Üniversitesi'nde atletizm antrenörü Larry Snyder'ı (Jason Sudeikis) hızıyla kısa sürede etkilemeyi başaran Owens, ABD'nin de boykottan vazgeçmesiyle 1936'da Berlin'de yapılacak Olimpiyatlar'a katılma şansını bulur. Ancak Adolf Hitler önderliğindeki Almanya, hem bütün branşları domine etmeyi, hem de Ari ırkın üstünlüğünü tüm dünyaya göstermeyi planlamaktadır.

Filmde ABD ve spor tarihinin en büyük atletleri arasında gösterilen ve 1936 Berlin Olimpiyatları'na kazandığı 4 altın madalyayla damgasını vuran Jesse Owens'ın gerçek öyküsü anlatılıyor.

IMDb: 7,1

4. Lili Marleen (1981)

4. Lili Marleen (1981)
www.sinemalar.com

Lili Marleen, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman askerleri arasında çok popüler olmuş olan bir şarkının icracısıdır. Film 1938 yılında başlayıp savaşın sonuna kadar uzanan bir dönemi Lili Marleen’in yaşadıkları ışığında anlatmaktadır. Şarkının yazarı, Lili’nin Robert adındaki Yahudi asıllı sevgilisidir ve savaşın başlamasıyla birlikte Robert direnişçilere katılır. Lili Almanya’da kalarak çalışmaya devam eder ve şarkı o denli ünlenir ki Lili Marleen, Hitler’e özel konser vermek zorunda kalır. Diğer yandan Robert son bir kez Lili’yi görmek için Berlin’e sızmaya çalışır.

IMDb: 7,1

5. Mother Night (1996)

5. Mother Night (1996)
www.sinemalar.com

Bir hain mi, bir kahraman mı, yoksa her ikisi de mi? Amerikan oyun yazarı Howard W. Campbell Jr. (Nick Nolte) ve Alman bir aktris olan güzel eşi Helga (Sheryl Lee), 2. Dünya Savaşı öncesi Berlin’inde yaşamlarını sürdürmektedirler. Campbell, Amerikan ve Yahudi düşmanlığının prim yaptığı bu günlerde sözü geçen bir konuşmacı olarak ün salmıştır. Karısının, gerçekte Campbell’in casuslukla ilgili bir takım gizli görüşmeler içerisinde olduğundan ve yakalanması halinde Amerika’ya uzanan tüm bağlarını reddedeceğinden haberi yoktur.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hannah Arendt (2012)

6. Hannah Arendt (2012)

1960 yılında Arjantin'de yakalanıp Mossad ajanları tarafından İsrail'e götürülen Nazi subayı Adolf Eichmann'ın davasını haberleştiren, 'kötülüğün banalliği' tabirinin mucidi (ve aynı adlı meşhur kitabın da yazarı) Hannah Arendt'in hayat hikayesini konu edinen film, savaşın bitiminden yıllar sonrasında geçse de Nazi Almanyası'nı anlamak için izlenmesi gereken sağlam yapıtlardan biri. 

IMDb: 7,1

7. La caduta degli dei (1969)

7. La caduta degli dei (1969)

Usta yönetmen Luchino Visconti'nin filmi, köklü ve zengin bir Alman ailesinin 'Üçüncü Reich'ın yükselişi esnasındaki maddi, manevi ve ahlaki çöküşünü konu ediniyor.

IMDb: 7,5

8. The Book Thief (2013)

8. The Book Thief (2013)
www.beyazperde.com

Liesel Meminger, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya’da henüz dokuz yaşındayken bir ailenin manevi kızı olur. Çok sevdiği ailesi ve evlerinde kalan sığınmacı Max sayesinde okumayı öğrenen ve çok seven Liesel kitaplarla derin bir bağ kurar. Max ve cesur Liesel için çevrelerinde dünyada yaşanan tüm kötülüklerden uzaklaşmanın tek yolu, kitapların ve kelimelerin ikisine sunduğu hayal dünyasıdır. Fakat bodrum katında saklanan Yahudi Max, sürekli diken üstündedir… 

IMDb: 7,5

9. Europa Europa (1990)

9. Europa Europa (1990)
www.sinemalar.com

Solomon Perel, İkinci Dünya Savaşı'nın kanlı atmosferinde, hayatta kalabilmek uğruna gerçek kimliğini saklayarak Hitler gençliğinin arasına karışır. Yahudi olduğunu gizlemesi ve umulmadık bir şekilde orduda gösterdiği başarı, birdenbire savaş kahramanı olarak görülmesine neden olsa da, içinde yaşadığı trajedi tüm hayatını etkileyecektir. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, parçalanan hayatlar ve savaşın böldüğü aileler üzerine yapılmış etkili çalışmalardan biri.

IMDb: 7,6

10. Fury (2014)

10. Fury (2014)
www.beyazperde.com

Fury, 1945 yılının Nisan ayında, İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde geçiyor ve Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, 300 düşman askeriyle karşılaştığı ve tüm imkansızlıklarla savaşmak zorunda kaldığı 24 saati konu alıyor. Beş askerden oluşan küçük ekip, zırhlı tanklarıyla, Almanya'da savaşın ortasında kalır ve bu ekip bölgede kalan son Amerikan ordusu askerlerinden oluşur. Birlik az sayıda askerden oluşmasının yanı sıra cephane anlamında da bir hayli zor durumdadır. Gruba komuta eden Çavuş Wardaddy'nin Avrupa'nın tamamını yıkıma uğratan bu savaştaki son görevi, askerlerini Nazi birliklerinin kuşatması altında olan bu bölgeden sağ salim çıkarabilmektir. 20. yüzyılın en kanlı senelerinden biri olan 1945 yılında geçen ve müfrezenin geçirdiği bir günü ele alan savaş dramının yönetmeni ve senaristi David Ayer. Filmin başrollerini ise Brad Pitt, Shia LaBeouf ve Logan Lerman paylaşıyor.

IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Conspiracy (2001)

11. Conspiracy (2001)
www.sinemalar.com

Nazi subayları ve SS liderleri Yahudi sorununa kesin bir çözüm getirmek için 1942 Wannsee Konferansında bir araya gelirler. Uzun tartışmaların ardından, tarihi Yahudileri Avrupa'dan sürme planını hayata geçirmeye karar verirler. Kararları, insanlık tarihinin en korkunç ve utanç verici olaylarından birine gebedir.

IMDb: 7,7

12. A Time to Love and a Time to Die (1958)

12. A Time to Love and a Time to Die (1958)
www.sinemalar.com

Yönetmenliğini melodram türünün ustası Douglas Sirk'ün üstlendiği 'A Time to Love and a Time to Die', 1944 senesinde Rus cephesinde savaşan Alman asker Ernst Graeber'in izin alıp Almanya'daki ailesini ziyarete gelmesini ve Almanya'nın o zamanlarda içinde bulunduğu durumu konu alıyor.

IMDb: 7,7

13. Mephisto (1981)

13. Mephisto (1981)
www.sinemalar.com

Hendrik Hoefgen, çok başarılı bir tiyatro sanatçısıdır. Dünyanın hızla yeni bir dünya savaşına savrulduğu 1930'lu yıllarda, büyük kitleleri coşkuyla tiyatro salonuna çeken temsillerde rol almakta ve büyük başarılar elde etmektedir.

Nazi partisinin iktidara gelmesi sonrası ülkede yaşanan kargaşa ve dikta rejiminde, pek çok arkadaşı ve sevdiği insan Nazi terörüne maruz kalırken Hendrik, sadece kariyerini düşünerek çok politik bir tavır alır. Ama zaman ilerledikçe içinde yaşadığı baskıcı ortam sanatına da müdahale etmeye başlar ve sanat, politika, bireysellik ve hayatı üzerine önemli sorgulamalara girer.

IMDb: 7,8

14. Die Ehe der Maria Braun (1979)

14. Die Ehe der Maria Braun (1979)
www.beyazperde.com

Genç ve güzel bir kadın olan Maria, eşini İkinci Dünya Savaşı'nda kaybeder. Kocasının ölümünün ardından, Almanya'nın yaşadığı ekonomik bunalımı atlatabilmek için para kazanması gereken Maria bunun için aklını ve kadınlığını kullanacaktır.

Fassbinder'in Batı Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı sonrası ekonomik durumuna odaklanan 'BRD Üçlemesi'nin ilk halkası olan Bir Evliliğin Öyküsü (Maria Braun’un Evliliği) 1980 yılında da 'En İyi Yabancı Film' dalında Altın Küre'ye de aday olmuştu.

IMDb: 7,8

15. Jojo Rabbit (2019)

15. Jojo Rabbit (2019)
www.beyazperde.com

Tavşan Jojo, annesinin evlerinde bir kızı sakladığını öğrenen bir gencin hikayesini konu ediyor. Hitler'in gençlik kamplarında yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.

IMDb: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Stalag 17 (1953)

16. Stalag 17 (1953)
www.beyazperde.com

İkinci Dünya Savaşı sırasında Luftwaffe bölgesinde konuşlanan bir Nazi kampında çeşitli milletlerden insanların yanı sıra onlarca Amerikan askeri de esir tutulmaktadır. Esir düşen Amerikan askerleri aralarında bir kaçış planı yaparlar ve ilk adım olarak Manfredi ve Johnson isimli asker bir gece firar eder. Ancak tünelden ilerledikleri sırada ateşli taarruzla karşılaşıp hayatlarını kaybederler. Bu olay sonrasında, aralarında Almanlar'a haber sızdıran bir muhbir olduğundan şüphelenmeye başlayan askerler bu şaibeli durumu aydınlatmaya çalışacaklardır.

Usta yönetmen Billy Wilder ve Edwin Blum tarafından yönetilen film aynı isimli Broadway oyunundan uyarlanmıştır.

IMDb: 8

17. Ivanovo detstvo (1962)

17. Ivanovo detstvo (1962)
www.sinemalar.com

İkinci Dünya Savaşı'nda köyü Naziler tarafından yerle bir edilen on iki yaşındaki İvan esir kampından kaçmayı başarır. Sovyet ordusundan Yüzbaşı Kholin ve diğer subaylar bu ateşli çocuğa sahip çıkarlar. Normal bir çocuk gibi okula gönderilmek istenen İvan'ın niyeti ise askercilik oynamaktır. Küçücük boyuyla düşman hatlarından cephe gerisine sızmaya ve casusluk yapmaya başlar.

IMDb: 8,1

18. Der Untergang (2004)

18. Der Untergang (2004)
www.beyazperde.com

İkinci Dünya Savaşı’nda son günler yaşanmaktadır ve Berlin artık işgal altında bir kenttir. Ama Hitler kenti terk etmeyi kabul etmemektedir. ''Çöküş''te Hitler’in son günleri özel sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılır. Yenilgiyi kabul edemeyen ve düşmana teslim olmak istemeyen Führer, intihar etmeden önce Eva Braun ile evlenir ve birlikte intihar ederler. Führer’in peşinden yıllarca gitmiş bir çok insanın durumu da farklı değildir. Faşist Goebels de 'Führer'ine sadakatini göstermek için, önce çocuklarını sonra da kendisini telef edecektir.

IMDb: 8,2

19. Nuit et Brouillard (1956)

19. Nuit et Brouillard (1956)

Yıl 1955. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin üstünden on yıl geçmişken, İkinci Dünya Savaşı Komitesi yönetmen Alain Resnais'den Nazi toplama kamplarıyla ilgili bir belgesel çekmesini ister. 'Nuit et Brouillard' (Gece ve Sis) ile Orianenbourg, Auschwitz, Dachau, Ravensbruck, Belsen, Neuengamme, Struthof kamplarında geçmişin hayaletinin izini sürerken, kamplara gönderilenlerin yaşadıkları korkunç ve trajik olaylara dış ses ve Jean Cyrol'un arşiv görüntüleri eşliğinde tanıklık ediyoruz.

IMDb: 8,6

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
15
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın