Nasıl Daha Fazla Para Harcıyorlar? Harcama ve Yatırım Tercihleri Ailede Saklı!
Nasıl Daha Fazla Para Harcıyorlar? Harcama ve Yatırım Tercihleri Ailede Saklı!
Büyük şehirlerin ofis çalışanları arasından gizli rekabetler vardır. Plaza çalışanlarının birbirlerine tatilleri, kıyafetleri, evleri, arabaları üzerinden çaktırmadan bir hava attıkları görülür. Bir kesim bunu doğal bir durum olarak görürken, bir kesim de sürekli bir yetişme çabasındadır. Aynı konumda olan iş arkadaşlarının sosyal medyadaki postlarını, hikayelerini izleyerek nasıl yaşanıldığı anlaşılmayan hayatları olabilir. Bunların ailenizin ekonomik ve sosyal durumundan kaynaklı olduğunu hiç düşündünüz mü?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bazı insanların hayata 1-0 önde başladığını düşünürsünüz. Bu fark daha büyük de olabilir. Aynı konumda yer aldığınızı düşündüğünüz bir iş arkadaşınız, okuldan arkadaşınız gibi olgularla siz eşit olduğunuzu sanırken, nasıl yaşandığını anlamadığınız bir hayat yaşıyor olabilirler. Bu nasıl mı mümkün oluyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Farklılıklar ailedeki sosyal, kültürel ve ekonomik farklılıklarla başlıyor. Bir taraf daha eğitimli ve maddi anlamda sorun yaşamayan bir ailede doğarken, belki de bakıcı değil de dadı ile büyürken, erken dönemde eğitim kavramları değişiyor.
Diyelim ki eğitim hayatında koşullar eşit, yine de kelime dağarcığı yüksek olan çocuğun algısı daha açık olabiliyor. Bunlar kişisel olarak değişen olgular olsa da dezavantajlar eğitim takviyeleri ya da özel eğitim olgularıyla avantaja dönüştürülebiliyor.
Eğitim bitti iş hayatına geçtik. Aynı eğitim alındı aynı yerde iş bulundu diyerek bir şekilde fırsat eşitliğini sürdürüyoruz.
Değişen harcama tercihleri ilk etapta görülen en büyük farklılık oluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Tasarruf tercihleri de burada devreye giriyor.
Özellikle yatırımlarda, girişimcilikte öne çıkan risk alma tercihleri, halka arasında "para parayı çeker" söylemine neden olan temel sebep büyük farklılık gösteriyor.
Risk tercihler, varlık ve sorumluluklar yatırım yaparken, tercihleri farklılaştırıyor.
Varlık seviyelerinin eş seçiminde de etkisi olduğunu biliyor muydunuz?
Eş seçimi çocuk yetiştirmede de etki ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sosyoekonomik seviyesi yüksek yetişen bireyler daha lüks, alternatif sosyal aktivitelerde bulunabilirken, diğer bireylerin hem kültürel hem ekonomik nedenlerle daha geleneksel sosyal aktivitelerde bulundukları biliniyor.
Eğlence, gidilen mekan tercihleri de doğal olarak anlayış, çevre ve bütçeyle de değişiyor.
Başka nasıl farklılıklar olabiliyor? Siz hangisisiniz? Yorumlara bekliyoruz.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Kısaca fakirler ölsün diyoruz