onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Mide Koruyucu Aç Karnına mı İçilir?

Mide Koruyucu Aç Karnına mı İçilir?

Şebnem Sucu
17.03.2022 - 10:18

Sindirim sistemi organlarından biri olan mide, yiyeceklerin emilimini sağlayarak bağırsaklara iletilme görevine sahiptir. Sağlıksız beslenme, stres ve bilinçsiz ilaç kullanımı gibi pek çok neden mide hastalıklarına zemin hazırlayabiliyor. Başta reflü olmak üzere ülser ve gastrit en tehlikeli mide hastalıkları arasında yer alıyor. Mide hastalıkları ve daha pek çok ciddi hastalığın tedavisinde kullanılan mide koruyucu ilaçlar ise mide asit salgısını azaltıyor. Peki, mide koruyucu aç karnına mı içilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Mide koruyucu ilaçlar pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığından günümüzde yaygın kullanılan ilaç grupları arasında yer almaktadır. Mide koruyucu midedeki asit salgısı yapan hücreleri baskılayarak mide asidini azaltmaya yardımcı olur. Bir çeşit asit baskılayıcı ve proton pompa inhibitörleri olarak da ifade edilen mide koruyucular, mevcut hastalığın tedavisine göre belirtilen dozlarda ve belirtilen gün sayısı kadar alınması gereken bir ilaçtır. Uzun dönemde kullanıldığında hastalıklara yol açmaktadır. Kullanım oranı giderek artan mide koruyucu ilaçlar hakkında merak edilen soruların başında ilacın aç mı tok mu içildiği gelmektedir. Peki, mide koruyucu ilaçlar aç karnına mı içilir? İşte cevabı…

Mide Koruyucu İlaçlar Aç Karnına mı İçilir?

Mide Koruyucu İlaçlar Aç Karnına mı İçilir?

Herkes kullandığı ilaçlardan verim alabilmek ve çabuk etkisini görmek ister. İlaç vücut tarafından ne kadar çabuk emilirse o kadar hızlı ve ne kadar iyi emilirse de etkisini o denli güçlü gösterir. Tam da bu nokta da ilacı aç ya da tok karnına alma kavramı karşımıza çıkmaktadır. Mide koruyucu ilaçların kullanımı hakkında doktorunuz en doğru bilgiyi verecek olsa da bu ilaçlar sabah kahvaltıdan 30-60 dakika önce alınması gereken ilaçlardır. Mideyi korumak ve asit salgısını azaltmak için güne mide koruyucu ilacınızı alarak başlamanız gerekir.

Uzun Süre Mide Koruyucu Kullanmanın Riskleri

Uzun Süre Mide Koruyucu Kullanmanın Riskleri

Mide hastalıklarının yanı sıra tansiyon, şeker ve kalp gibi kronik hastalıkların tedavisinde kişiler ek olarak mide koruyucu ilaçları da kullanırlar. Genelde büyük zararlar vermemekle birlikte mide koruyucu ilaçlar özellikle 1 yıl ve daha uzun süre kullanıldığında bağırsak ve akciğer enfeksiyonlarına, kemik erimesine (kemik yoğunluğunda azalmalara) ve B12 ve magnezyum gibi vitaminlerin eksikliklerine yol açabilirler. Bu sebeple asit baskılayıcı mide koruyucuların hekim kontrolü altında, kısa süreli ve düşük dozlarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın