Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

adem kara
29.03.2014 - 09:12 Son Güncelleme: 29.03.2014 - 10:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Günlük Raporlar - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile akşam saatlerinden itibaren doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden itibaren ülke genelinde yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğleden itibaren yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.TOZ TAŞINIMI UYARISI; Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 13

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 13

TEKİRDAĞ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 12

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 14

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı15USAKParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 14

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Göller Yöresi'nde kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı19

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 14

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile öğle saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölge genelinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 14

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

NIĞDE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), Sinop çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

KARABÜK Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

GİRESUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 11

ORDU Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 10

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 10

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 10

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, kuzeydoğusu ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.ELAZIGParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile akşam saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı 11

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 16

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt ile öğleden sonra bölgenin kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 22

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 19

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 20

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 23

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtına, Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, akşam 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de; kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, öğle 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, zamanla 3,5 ila 4,5m, Görüş: orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 6 ila 8, Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan, akşam kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle 3,0 ila 3,5m, Görüş: orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, akşam 5 ila 7, Doğu Akdeniz'de; batı ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, zamanla 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.meteor.gov.tr/tahmin/gunlu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0