Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Caner
05.07.2014 - 09:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; bugün (Cumartesi)Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı çevrelerinde, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Cumartesi)Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı çevrelerinde, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s), Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: bugün (Cumartesi) İç Anadolu’nun güneyi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı doğusu çok bulutlu, İstanbul, Kocaelİ, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.En Düşük (°C)En Yüksek (°C)

BALIKESİR Parçalı bulutlu 29 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 28 

ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışl 27 

YALOVA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

EGE

Kıyılarının az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), kıyı kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı zamanla çok bulutlu 27 

İZMİR Az bulutlu ve açık 31 

MANISA Parçalı ve az bulutlu 32 

USAK Parçalı bulutlu 28

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu 32 

ANTALYA Az bulutlu 39 

MERSİN Az bulutlu 32 

OSMANIYE Az bulutlu 32

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 

KIRIKKALE Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 

KIRSEHIR Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27 

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22 

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23 

KARABUK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 29 

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun başta olmak üzere Samsun çevreleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

CORUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25 

GUMUSHANE Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.25 

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.24 

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu gece saatlerinden itibaren batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.25

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu; bugün (Cumartesi) kuzey kesimleri ile Bitlis ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

BINGOL Parçalı ve çok bulutlu 35 

ELAZIG Parçalı bulutlu 38 

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cumartesi) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra kuzeydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.25 

SIRNAK Parçalı bulutlu 34

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve az bulutlu 41 

DIYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 40 

GAZIANTEP Parçalı ve az bulutlu 36 

SANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 40

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0