Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 5 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den 5 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
16.04.2014 - 08:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Batıda güney ve batı, doğuda güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla Trakya kesiminin parçalı bulutlu, öğleden sonra Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21

İSTANBUL Az bulutlu ve açık 22

TEKİRDAĞ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

YALOVA Az bulutlu ve açık 23

  • EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla Kıyı Ege'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık 19

İZMİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

MUĞLA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu19USAKAz bulutlu ve açık 19

  • AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı 26

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 21

BURDUR Parçalı ve az bulutlu 19

MERSİN Parçalı bulutlu24

  • İÇ ANADOLU

Doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Sivas, öğleden sonra Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

ESKİŞEHiR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

KARAMAN Parçalı bulutlu 18

KONYA Parçalı ve az bulutlu 20

  • BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık 23

BOLU Az bulutlu ve açık, öğle saatelerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 21

KASTAMONU Az bulutlu ve açık, öğle saatelerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 21

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinin sağanak ve yer ye gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ÇORUM Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 17

SAMSUN Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli 17

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 16

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı 14

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

VAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Mardin ve Batman, öğle saatlerinde Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.19

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; doğu ve güneydoğudan, öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan, batısı ilk saatler güneydoğudan 2 ila 4, batısı 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 5 ila 7, güneyinde 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,0m ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.Yağış anında orta.

Kaynak: http://www.meteor.gov.tr/tahmin/gunlu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0