Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te HSYK Kavgası: Fırlatılan iPad'ler ve Uçan Tekme!

Meclis'te HSYK Kavgası: Fırlatılan iPad'ler ve Uçan Tekme!

adem kara
11.01.2014 - 14:51 Son Güncelleme: 11.01.2014 - 15:26

Adalet Komisyonu'nda Kavga: Zeyid Aslan'dan uçan tekme...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Komisyonu'nda tabletler havada uçuştu...

Uçup kafaya gelen iPad GIFi

Uçan Tekme GIFi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Komisyonu'nda Kavga

Zeyid Aslan masanın üzerine çıkarak uçan tekme attı.

HSYK Kanun teklifinin görüşüldüğü sırada Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz almak ve yürüdüğü sırada AK Partili Milletvekilleri duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine AK Parti ve CHP'li milletvekilleri tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce milletvekilleri birbirlerine diz üstü bilgisayarlarını ve tabletlerini fırlattı. Bu sırada AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na masanın üzerine çıkarak uçan tekme attı. Bu andan itibaren komisyon salonu iyice gerildi ve kavga büyüdü. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.

Hayatının ilk dayağını burada yediğini belirten Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 'Olayla ilgili hukuk yollarını kullanacağım.Ben burada yargının sivil örgütü olarak bulunurken tekme yiyorsam, konusturulmadan bu yasa çıkartılmak isteniyorsa, demekki yasa çıkınca bütün yargı ve savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar. Yargı nasıl linç edilecek. Bana atılan tekme yargıya atılan tekmedir. Bu bunu göstermiştir.Ben burada yargının sivil örgütü olarak buradayım. Divan başkanlığına yargıdaki görüşmelere katılmak için söz almak iiçin birinci sıraya giderek dilekçemi bilgiye sunun karara bağlayın ifadesinde bulundum. Sonra olanlar oldu' dedi.

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...

Meclis'te Yine HSYK Kavgası

HSYK Kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu katılmak için söz almak isteyip ilk sıraya yürüyünce TBMM Adalet Komisyonu'nda tekme tokat kavga çıktı. Erkek vekillerin yanı sıra kadın vekiller de birbirlerinin üzerine yürüdü ve kavga etti. Eminağaoğlu, ''Hayatımın ilk dayağını yedim'' diye açıklama yaptı.

EMİNAĞAOĞLU KAVGASI

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine 'Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin' diye yürüyen AK Partili vekilleri ile Eminağaoğlu ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AK Partili Zeyid Aslan, Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı. Komisyona ara verildi. CHP, savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı aldı..

KAVGA NASIL ÇIKTI?

Komisyon ikinci gün görüşmeleri için 14.00'te toplandı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'dan komisyona katılmak için izin istemek ve dilekçesini vermek için Eminağaoğlu yerinden kalktı ve kürsüye yürüdü. AK Partili vekiller yerlerinden fırlayarak, 'Sen Meclis'in kürsüsüne böyle yürümezsin. Provokatör' diye bağırdılar. CHP'li vekillerin de müdahalesi ile salon karıştı. AK Partililer, CHP'liler ve Eminağoğlu arasında itiş kakış oldu. AK Partililer, 'Atın bunu dışarı' diye bağırdılar. AK Partili Harun Karaca ise Eminağaoğlu'nun kolunu çekince Eminağaoğlu sendeledi

EMİNAĞAOĞLU: HAYATIMDA İLK DAYAĞI YEDİM

Eminağaoğlu Komisyon'da Hürriyet dünyasına şöyle dedi:

'Hayatımda ilk dayağı, tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum. Yargı için bunlara katlanırım. Ben burada yargının sivil örgütü adına bulunurken tekme yiyorsam konuşturulmadan yasa çıkartılmak isteniyorsa demek ki, yasa çıkınca bütün yargıç savcılar nasıl tekme tokat altında kalacaklar. Yargı nasıl linç edilecek. Bana atılan tekme yargıya atılan tekmedir. Bütün hukuki yollara başvuracağım.''

Eminağaoğlu, yediği dayak yüzünden dava açacağını da söyledi.

KOTAN'DAN MÜDAHALE

Eminağaoğlu'nun, 'Hayatımda ilk tekme tokadı Meclis'te yiyorum. Eğer bu Meclis'te demokrasi böyleyse çıkmıyorum” sözlerine AK Partili Fatma Salman Kotan müdahale etti. Kotan, 'Demokrasiyi siz bize öğretemezsiniz. Burada basın açıklaması yapamazsınız' dedi. Eminağaoğlu ise 'Sadece konuşuyorum' dedi.

KADIN VEKİLLER DE BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Salonda AK Partili ve CHP'li erkek vekiller arasındaki kavga kadın vekillere de sıçradı. AK Partili Fatma Kotan, Öznur Çalık ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında kavga çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen kadın vekilleri, erkek vekiller güçlükle ayırdı. AK Partili Öznur Çalık, 'Herkes haddini bilecek' diye bağırdı. CHP'li Yılmaz, 'Terbiyesiz sizsiniz' dedi.

SARI'NIN KAFASINA TABLET

Kavga sırasında Adalet Bakanlığı bürokratlarından birinin tableti fırlatıldı. Fırlatılan tablet bilgisayar CHP'li vekil Müslüm Sarı'nın başına isabet etti.

ARA SONRASI TOPLANILDI

13.10'da ara verilen komisyon 14.55'te yeniden başladı. CHP'li vekiller, 'İnsaf kim olursa olsun bir insanın yüzüne tekme atılır mı insaf' diye tepki gösterdiler.

CHP'Lİ VEKİL TWITTER'DAN ANLATTI: KAFAMIZA iPAD ATTILAR

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, kavga sırasında AK Partililerin kendilerine iPad fırlattığını öne sürdü.

Sarı, Twitter'da yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Kafamıza iPad'ler fırlatıyorlar.Komisyonda can güvenliğimiz yok. Meclis başkanını derhal göreve çağırıyoruz.Bütün vatandaşlar bilmeli ki mecliste AKP kaba kuvvet uyguluyor. Ama asla vazgeçmeyeceğiz.Adalet bakanlığının bürokratlarının ıpad'i kafamda patladı. Halkın adaleti de onların kafasında patlayacak.''

Oya ARMUTÇU / ANKARA - Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyonda Büyük Kavga

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yargı paketi teklifini görüşmek için saat 14.00'te toplandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk soruşturmasının ardından iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim tırmanırken; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını köklü biçimde değiştiren yasa teklifi nedeniyle Meclis'te Ak Parti ile CHP arasında şiddetli kavgalar yaşanmaya başlandı. Adalet Komisyonu'nun bugünkü toplantısında çıkan kavgada, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu yumruklandı. Eminağaoğlu, kendisine Tokat milletvekili Zeyit Aslan'ın yumruk attığını söyledi. Aslan, daha öncede Meclis'te küfretmesiyle gündeme gelmişti.

HSYK'nın, Danıştay'ta görüşüldüğü sırada adli kolluk yönetmeliğiyle ilgili yaptığı açıklamaya, iktidardan sert tepki gelmişti. Bunun üzerine HSYK'nın yapısını büyük ölçüde değiştiren yasa teklifi hazırlandı. 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 6087 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair yasa teklifi, dün saat 15.00'ten itibaren Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınmaya başlandı. Dünkü toplantıda da Ak Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıkmıştı.

TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ilişkin düzenlemelerin yer aldığı yargı paketi teklifini görüşmek için saat 14.00'te yeniden toplandı. Eski YARSAV Başkanı, Yargıçlar Sendikası Başkanı Eminağaoğlu, sivil toplum temsilcisi olarak komisyona katılmak için dilekçe verdiğini belirterek, el kaldırarak söz istedi. Bu gelişmenin ardından iktidar ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı. Pet şişeleri, laptop ve çantalar havada uçuşurken, büyük bir arbede yaşandı. Yumruklanan Ağaoğlu'na Meclis sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

Bahar Atakan - Türker Karapınar /Ankara | Milliyet

Kaynak: http://siyaset.milliyet.com.tr/komisy...

AKP'li ve CHP'li Vekiller Birbirine Girdi

HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda kavga çıktı. CHP'li ve AKP'li vekiller birbirine girdi. Kavga öyle bir hale geldi ki yumruklar tekmeler havalarda uçuştu. Hatta bazı vekillerin kafasına iPad geldiği söyleniyor.

'KAFAMIZA iPAD'LER GELİYOR'

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine, 'Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin' diye yürüyen AK Partili vekillerle Eminağaoğlu ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AK Partili Zeyid Aslan Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı. Eminağaoğlu, 'Hayatımın ilk dayağını yedim' diye açıklama yaptı. Bazı AKP'li milletvekillerinin Ipad'lerini CHP'liler attığı öğrenildi, komisyona ara verildi.

CHP'li Müslim Sarı kavgayı Twitter'da 'Kafamıza iPad'ler fırlatıyorlar' diyerek duyurdu!

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/Haber/59...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0