Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
04.10.2016 - 16:47 Son Güncelleme: 04.10.2016 - 16:54

Uzun bir ara ve Meclis'in yeni yasama yılına başlamasının ardından liderler her salı olduğu gibi partilerinin grup toplantısında konuştu, gündemi değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli: 'El âlem Jüpiter'in uydusunda su olup olmadığını tartışıyor, biz Lozan'ı masaya taşıyoruz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 93 yıl önce imzalanan Lozan Antlaşması'nın 'zafer mi hezimet mi' olduğu üzerine yapılan tartışmaları anımsattı ve şöyle konuştu: 

'El âlem uzayı tarıyor, yeni keşifler yapıyor, Jüpiter'in uydusunda su olup olmadığını konuşuyor, biz bunları çoktan hallettiğimizden olsa gerek, başka işimiz yokmuş gibi Lozan'ı masaya taşıyoruz. Eski defterleri aralayan bir insan eğer müfsid değilse, kesinlikle müflisdir. Atatürk ile 2. Abdülhamid arasında husumet çıkarmak, birini diğerine tercih etmek o denli zeka özrü, şuur eksikliğidir. Tarihi şahsiyetlerimizi çatıştırmak emin olun düşmanları tebessüm ettirecektir. Biz ne Atatürk’ten vazgeçeriz, ne de 2. Abdülhamid’i ihmal ve inkar ederiz. Biz Lozan Antlaşması’nı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve hukuki senedi olduğunu kabul eder, hezimet ithamlarını reddederiz.'

Ayrıca Bahçeli, Meclis'te grubu bulunan dört partinin katılımıyla KHK Komisyonu kurulacak olmasının makul ve isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Yıldırım: 'FETÖ'cülerin korunduğu iddiası fitnenin ta kendisidir'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü grup toplantısında AK Parti teşkilatına FETÖ ile ilgili uyarılarda bulundu.

Yıldırım, 'FETÖ'nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum' dedi ve ekledi:

'Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ'nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar. Bu demek değildir ki eksikler, hatalar yoktur. Elbette insanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez.'

Bu arada Türkiye'nin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşu Moddy's'e de tepkisini sürdüren Yıldırım, 'Biz notumuzu milletten alırız. Hesabını da millete veririz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: ‘Meclis'te iki parti var, HDP ve diğerleri. Hepsi Saray'ın önünde süt dökmüş kedi gibi’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin sorun yumağından yaşanmaz hale geldiğini, Meclis'in açıldığını ancak ilk dakika yapılan işin 'savaş tezkeresi' çıkarmak, ardından da OHAL'i uzatmak olduğunu dile getirdi ve şöyle konuştu:

'Parlamentoda iki parti var. HDP ve diğerleri var. Bizden başka direnen yok, başka umut yok. Hepsi Saray’ın önünde süt dökmüş kedi gibi. Bir araya gelmiş milliyetçi, Türkçü, ulusalcı, ne kadar dinci, mezhepçi anlayış varsa ittifak kurmuşlar, adını da 'Yenikapı ruhu' diye bir şey koymuşlar; bildiğiniz faşizmin ruhunu sokaklarda, parlamentoda dalgalandırarak oradan bir yeni Türkiye icat edeceklermiş.'

'Darbenin bir senaryo olmadığını ama buna karşı alınan tedbirin büyük bir senaryo olduğunu' söyleyen Demirtaş, 'Büyük bir operasyon ve bu operasyona muhalefet partileri de dâhil olmuştur. O yüzden Saray'da, Yenikapı'da biz yokuz, onlar var' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Yenikapı ruhu' eleştirilerine yanıt: 'Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile görüştüğü Yenikapı mitinginin ardından oluşan 'Yenikapı ruhu'nu bozmakla eleştirildiğini anımsatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilere yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, 'Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhunun özü, adalettir' dedi ve şöyle devam etti:

'Yenikapı'ya gittim, hamaset yapmadım. 12 maddede anlattım. Çıkıp itiraz etmediler. Ne söyledik; camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın. Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim dedik. 'Rabbim ve milletim affetsin' diyor. Bu bir özeleştiri değildi. Kandırıldım diyor. Bu bir özeleştiri değildir. Gereğini yapacaksın. O koltukta oturamazsın. Devlet sisteminde liyâkatı esas alalım dedik. Şimdi sadece kendi yandaşlarını öğretmen almak istiyorlar, bu doğru değil. Soruyorlar, 'Reis deyince aklınıza ne geliyor' diye... Bizim aklımıza Piri Reis geliyor. 'Gezi'de ne hissettiniz' diye soruyorlar, 'Özgürlük' hissettik.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dünyanın en kısa anayasasını yazmak üzere üç bilge bir araya gelirler. İnsanın hareket ve davranışlarıyla ilgili en güzel kanunu kim söylerse ‘en bilge kişi ... Devamını Gör