Görüş Bildir
Haberler
Kerim Ökten Toprağa Verildi

Kerim Ökten Toprağa Verildi

Fatih UZUN
12.04.2014 - 15:30 Son Güncelleme: 12.04.2014 - 17:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerim Ökten Toprağa Verildi

Çanakkale’de motosiklet üzerindeyken yıldırım çarpması sonucu ölen EPA foto muhabiri Kerim Ökten İstanbul’da toprağa verildi. Tabutunu eşi Aybige Mert Ökten omuzunda taşıdı.

42 yaşında hayatını kaybeden European Pressphoto Agency (EPA) foto muhabiri Kerim Şevket Ökten’in cenazesi Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde kılındı.

Cenaze törenine, Ökten'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

Camide taziyeleri Ökten'in eşi Aybige Mert Ökten ile annesi Prof. Dr. Ayşenur Ökten kabul etti.

Murat Ökten’in tabutunu omuzlayanlar arasında eşi Aybige Mert Ökten de yer aldı.

Cenaze namazının ardından Kerim Ökten'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

10 yıldan uzun süredir EPA için fotoğraf çeken Ökten’in fotoğrafları TIME, Newsweek, Independent, Spiegel, Natioanl Geographic, Le Figaro, New York Times gibi uluslararası gazete ve dergilerde yayınlandı. Bu fotoğraflardan çoğu kapakta yer aldı.

'İyi bir foto muhabiri, iyi bir arkadaştı'

Ökten’in cenazesinde konuşan EPA’dan mesai arkadaşı ve fotoğrafçı Gero Breloer, 'İyi bir foto muhabiri ve arkadaştı. İnsan olarak, arkadaş olarak çok iyi bir insandı. Beraber Formula 1 fotoğrafları çektik. Çok kötü bir kaza sonucunda kaybettik. Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum' diye konuştu.

Yine EPA fotoğrafçılarından Tolga Bozoğlu da Ökten'in ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade ederken, 'Onun foto muhabirliğini konuşmaya dahi gerek yok. Ancak insanlığı üzerine söylenecek çok söz var. Ölümü haberi duyulduğunda dünyanın her yerinden insanlar üzüntülerini dile getirdi' dedi.

Yılın en iyi fotoğraflarını çekti

İstanbul'da 1972 yılında doğan Kerim Şevket Ökten, Galatasaray Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü'nde 1 yıl, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde 4 yıl eğitim gördü.

Ökten, 1 Numara Yayıncılık Dergi Grubu (Aktüel, Time Out vs), Yeni Yüzyıl Gazetesi, NTV (Doğuş Yayınları) Dergi gruplarında foto muhabirliği ve serbest fotoğrafçı olarak çalıştıktan sonra EPA, ardından da ise Associated Press'te serbest fotoğrafçı olarak görev yaptı.

EPA'da 2001 yılında kadrolu çalışmaya başlayan Ökten, 2003 yılında EPA Türkiye Sorumlusu oldu. Ökten, 2011 yılından itibaren EPA'nın Londra'daki merkezinde kıdemli fotoğrafçı olarak görevlendirildikten sonra İngiltere'den sorumlu Şef Foto Muhabiri olarak görev yaptı.

2011, 2012 ve 2013’te çektiği fotoğraflar TIME, Newsweek, Stern, NBC, The Guardian ve CNN tarafından ‘Yılın En İyi Fotoğrafları’ arasında gösterildi.

  • aljazeera.com.tr/
Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/kerim-o...

Cenazesini Eşi Omuzladı

Çanakkale’de motosikletine düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden foto muhabiri Kerim Ökten, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede Aybike Ökten, eşi Kemal Ökten’in tabutunu omuzlayarak cenaze arabasına kadar taşıdı.

Çanakkale’de motosikletine düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden foto muhabiri Kerim Ökten, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede Aybike Ökten, eşi Kemal Ökten’in tabutunu omuzlayarak cenaze arabasına kadar taşıdı.

European Pressphoto Agency’ın (EPA) Türkiye temsilcisi Kerim Ökten için öğle vakti Levent Afet Yolal Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eşi Aybike Ökten, annesi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşenur Ökten ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan başta olmak üzere çok sayıda seveni, arkadaşları ve meslektaşı katıldı. Eşi Aybike Ökten ile annesi Ayşenur Ökten sürekli gözyaşı dökerken, oldukça duygusal anlar yaşandı. Kılınan namazın ardından Ökten’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenazede konuşan mesai arkadaşı foto muhabiri Tolga Bozoğlu, “Onun fotoğrafçılığına söylenecek bir şey yok. İnsanlığı hakkında söylenecek çok şey var. Kazanın olduğu andan itibaren Amerika’dan Çin’e kadar yüzlerce insan arayıp üzüntüsünü dile getirdi. Kerim’in bu dünyada tanışıp da kötü olduğu bir kimse yok. Bize her zaman destek olmuş bir insandı. Onu çok özleyeceğiz” dedi.

EPA’daki mesai arkadaşlarından Sedat Suna da, oldukça duygusal anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Suna, “Şunun için çok mutluyum. Bu işin ahlakını Kerim gibi birinden aldım” diye konuştu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi de olan Ökten’e, önceki gün Ezine ilçe girişinde yıldırım isabet etmişti. Sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ökten, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

(İHA)

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/cenazes...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0