Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Kel Başa Şimşir Tarak! Tarih Boyunca İnsanların Saç Çıkartmak İçin Kulladığı 14 Akılalmaz Tedavi Yöntemi
Antik Mısır'dan günümüze kadar insanlar kelliğe ilaç bulmak için çabalamış ve birbirinden garip tedavi yöntemleri denemişler. Bunları not almışlar kuşaktan kuşağa aktarmışlar. Dünya'nın farklı yerlerinde farklı zamanlarda uygulanmış dökülen saçları yeniden çıkartacağına inanılan o ilginç tedavileri sizler için derledik.
1. Antik Mısır'da milattan önce 1550 yıllarında yazıldığı tahmin edilen Ebers Tıp Papirüsü'ne göre kelliğin çözümü hayvan yağlarında saklıymış.
2. Antik Yunan'daki insanlar ise afyon, yaban turpu, güvercin dışkısı, kırmızı pancar ve baharatlarla kelliğe çözüm bulmaya çalışmışlar.
3. Kleopatra'nın özel tarifine göre ise kelliğin çözümü fare, at dişi ve ayı yağı karışımında gizliymiş.
4. Roma İmparatorluğu'nda eşek cinsel organını alıp yakarak kül haline getirip sonra kişinin idrarıyla karıştırarak uygulanırmış.
5. Viking efsanelerine göre bir parça kaz dışkısını saç derisine uygulayarak kellikten kurtulmak mümkün.
6. Kelt rahiplerin kellik ilacı için öncelikle bir kuzgun yakalayıp onu yakmak gerekiyor. Elde edilen külleri koyun iç yağıyla karıştırınca tedavi hazır.
7. İrlandalılar ve İngilizler yüzyıllar boyunca kelliğe çözüm olarak saç derilerini soğanla ovalamışlar.
8. Saç ansiklopedisine göre 8. yüzyılda Çin'de aspir yağı, biberiye ve ezilmiş hayvan testisleri karıştırılarak kellik ilacı yapılırmış.
9. Hindistan'da insanlar zor bulunan malzemeler yerine çok basit bir yöntem denemişler. Yapmanız gereken şey çok basit; Sadece baş aşağı durarak saçların yeniden çıkacağını ummuşlar.
10. Bazı Amerikan yerlileri tavuk ve inek dışkı lapasının kelliğe iyi geldiğine inanıyorlardı. Bazıları ise aloe vera suyu, su yosunu ve yaban turpu gibi daha lezzetli şeylerin kelliğe faydalı olduğunu düşünüyorlardı.
11. Kral 8. Henry köpek ve at idrarını karıştırarak başına sürüp dökülen saçlarının yeniden çıkmasını bekliyormuş.
12. İnsanlık, müziğin inanılmaz tedavi edici etkisinin saç dökülmesine de iyi geleceğini düşünmüş.
1896 tarihli bir dergiden alıntı: 'Telli çalgılar saç dökülmesini önleyip kontrol ederken, saçın üzerinde en çok zarar verici etki pirinç aletlerdir. Piyano ve keman, özellikle piyano, şüphesiz koruyucu bir etkiye sahiptir... Aksine, pirinç enstrümanlar içler acısı sonuçlar verir.'
13. Emile Coue pozitif düşüncenin her şeyi düzeltebileceğine inanan biri olarak bunu bir tedavi yöntemine dönüştürmüş.
Pozitif düşünmenin saç köklerinin elastikliğini geri kazanmasını ve normal şekilde salgılanmasını sağlayarak saçın bir kez daha uzamasını sağlayacağına inanıyormuş.
14. 1988'de The Sun gazetesi, İsviçreli çiftçi Gerhardt Flit tarafından kelliğin ilacının bulunduğunu yazdı.
O ilaç yarasa sütüydü ve 30 mililitresi için fiyat tam 3500$'dı.
Kovid-19 salgınından sonra ise hiç satmadığına eminiz.
Siz nasıl buldunuz bu yöntemleri? Yorumlara yazın!
Yorum Yazın