Görüş Bildir
Haberler
Kayserispor'da Yolsuzluk İddiası

Kayserispor'da Yolsuzluk İddiası

Batuhan
27.01.2014 - 17:56

Kayserispor'da Yolsuzluk İddiası

Kayserispor Kulübü için şok bir yolsuzluk iddianamesi hazırlandığı ileri sürüldü.

Kayserispor Kulübü için şok bir yolsuzluk iddianamesi hazırlandığı ileri sürüldü. Gazeteci Taner Karaman Kayserispor yönetim kurulu hakkında savcılıkça hazırlanan iddianamenin mahkemeye ulaştığını vurguladı.

Karaman'ın verdiği bilgiye göre savcı Kayserispor'da 30 yöneticinin görevi kötüye kullanma ve yüz kızartıcı suçlardan yargılanmasını talep ediyor.

Söz konusu iddiaya gerekçe olarak transfer faaliyetleri ve reklam anlaşmaları gösteriliyor.

TrabzonAjans.com'un yaptığı araştırmaya göre konuyla ilgili olarak yaklaşık 1 yıl önce Avukat Halil İbrahim Yolcu tarafından suç duyurusunda bulunulduğu ve savcılığın bunun üzerine harekete geçtiği belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunun kapsamının “Transferde Yolsuzluk.. Vergi Usulsüzlüğü.. Sahte Senet Düzenleme.. Kayserispor’a gelen paraların akıbetinin bilinmemesi...” gibi konulardan oluştuğu belirlendi.

Avukat Yolcu’nun o dönemde hazırladığı şikayet dilekçesinde, Başkan Recep Mamur, yöneticiler Şaban Miraboğlu, Türker Horoz, Ali Çamlı, Yücel Şahin ve Genel Menajer Süleyman Hurma’nın yolsuzluğa karıştığı iddiası yer aldı.

Şikayet kapsamında Gökhan Ünal'ın Trabzonspor'a, İlhan Parlak, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal’ın Fenerbahçe'ye transferlerinin ne kadara yapıldığı, bu rakamların ne kadarının kulüp kasasına girerek resmi kayıtlara yansıtıldığı gibi konular bulunuyor.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na iletilen şikayet dilekçesini işleme alan ve soruşturma açan savcılık şikayet dilekçesinde ismi geçen kişilerin ifadesine başvurarak, Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Piyango İdaresi, yayıncı kuruluş Digitürk, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) ile Trabzonspor ve Fenerbahçe kulüplerinden ödenen paralar hakkında resmi belgeler istediği öğrenildi.

Bu konularda Kayserispor eski yöneticilerinden Şahin Akarsu ile Necmi Yıldız’ın da bilgisine başvurulduğu öne sürüldü.

Ayrıca yine yaklaşık 1 yıl önce Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve bazı yöneticiler hakkında “sahte senet düzenlendi” iddiaları Kayseri basınında yer almış, bu yönde suçlamalar yapılmış, senet üzerindeki imzaların kime ait olduğunun tespit edileceği dönemde de Kadir Has Tesisleri’nde yangın çıkması suretiyle, tüm evrakların yandığı iddia edilmişti.

Konuyla ilgili olarak bahsedilen dönemde kulüpten yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verilmişti: ''Kulübümüzden satışı yapılan futbolcularımızdan Mehmet Topuz, Gökhan Ünal ve İlhan Parlak'ın satış bedellerinin kayıtlarda gösterilmediği veya eksik gösterildiği yönünde şikayet ve basın yolu ile iftiralara maruz kaldık. Aynı kişiler, daha önce de benzer iftiralar atmış ve yargı önünde gerekli cevapları almışlardı. Kulübümüz, iftiralarda adı geçmeyen oyuncuların da satış bedellerini paylaştık. Kulübümüz tüm kayıtlarını da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edecektir''

Açıklamada ayrıca, İlhan Parlak'ın transferinden nakit 1 milyon avro alındığı, Mehmet Topuz'un transferinden 9 milyon avro, Gökhan Ünal'ın transferinden 6 milyon 250 bin avro, Alexander Amısulashvili'nin transferinden 3 milyon avro gelir elde edildiği, Serdar Kesimal'ın 4 milyon 750 bin avroluk transfer ücretinin 2 milyon 750 bin avrosunun tahsil edildiği, 2 milyon avroluk çekin de kulüpte mevcut olduğu bilgileri dile getirilmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın