Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Kendinizi Adeta Filmin İçinde Hissedeceğiniz Görselliğiyle Aşık Olunası 13 Harika Film

İzlerken Kendinizi Adeta Filmin İçinde Hissedeceğiniz Görselliğiyle Aşık Olunası 13 Harika Film

Vestel
08.11.2021 - 12:22

Tarihte çekilen ilk senaryolu film Aya Yolculuk da dahil olmak üzere “özel efektler” sinema sektörünün vazgeçilmez ihtiyacı. Amaç, izleyicinin inanılmaza inanmasını sağlamak. Hazırladığımız bu liste size en gelişmiş efektlerle çekilmiş filmleri değil; çekildiği döneme göre yaratıcı ve sınırları zorlayan efektlerin kullanıldığı filmleri ele alıyor.

Çekildiği dönemde görsel efektlerin sınırlarını zorlayan, izleyici inanılması güç dünyalara inanmasını sağlayan 13 filmi sizler için derledik!

1. Avatar (2009)

1. Avatar (2009)

James Cameron'ın görsel efektleriyle sinema sektöründe yeni bir çağı başlatan filmi Avatar, bizleri Pandora'ya götürmüştü. Şu sıralar filmin devam serileri çekiliyor. Önümüzdeki yıllarda Avatar serisinin sinema sektöründe ne gibi yenilikler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

2. The Walk (2015)

2. The Walk (2015)

Film, Dünya Ticaret Merkezinin iki kulesi arasında ip üzerinde yürüyen Philippe Petit’i konu alıyor.  Ağız uçuklatan yükseklikte yürüyen Petit gibi izleyicilerde film boyunca gelişmiş özel efektler sayesinde adeta aynı ipte yürüyor. 😀

3. La La Land / Aşıklar Şehri (2016)

3. La La Land / Aşıklar Şehri (2016)

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir.

4. Mad Max: Fury Road (2015)

4. Mad Max: Fury Road (2015)

George Miller’ın 150 milyon dolar bütçeli filminde, mükemmel renkleri ve sorunsuz bilgisayar üretimi imgelerin manzaralarını;  toz ve alevlerle harmanlıyor. Fury Road, çağdaş özel efekt gösterisinin zirvesi.

5. Dawn Of The Planet Of The Apes (2014)

5. Dawn Of The Planet Of The Apes (2014)

Serinin 3. filminde dijital ortamda üretilen maymunların saçları, derisi ve hareketleri adeta mükemmel efekt kullanımının bir göstergesi.

6. The Grand Budapest Hotel (2014)

6. The Grand Budapest Hotel (2014)

'Büyük Budapeşte Oteli' 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçmektedir. Hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar.

7. Doctor Strange (2016)

7. Doctor Strange (2016)

Şüphesiz ki Hollywood’un en çok gişe yapan filmleri çizgi roman uyarlaması süper kahraman filmleri. Doctor Strange bu kategoriden hayatımıza girerek son dönemin en iyi görsel efektlerini bize sundu.

8. Gravity (2013)

8. Gravity (2013)

Dış mekan fiziğini tasvir etmede gelinebilecek en iyi seviyelerden biri olan Gravity’de görsel efektler bizi dünyadan çıkartıp uzay boşluğuna çekmeyi başarıyor.

9. Avengers: Endgame (2019)

9. Avengers: Endgame (2019)

Marvel Sinematik Evreni'nde bir dönemi kapatan film olan Avengers: Endgame, görsel efektler konusunda da doruk noktasına ulaştı. Sayısız kahramanın Thanos'a karşı mücadelesini izlediğimiz film, bunu muhteşem görsel efektlerle doldurdu.

10. Inception (2010)

10. Inception (2010)

Vizyona girdiği 2010 yılında birçok kafa karışıklığına sebep olan Inception, görsel efektlerle zaman kavramını şekillendirmeyi başarıyor. Nolan, görüntülerle bir rüya, yoğunluğuyla ise gerçeklik hissini yaratmayı başarmış gibi görünüyor.

11. The Curious Case Of Benjamin Button (2008)

11. The Curious Case Of Benjamin Button (2008)

Benjamin Button, izleyiciye tersten başlayan bir yaşamın görüntülerini sunuyor. Brad Pitt’in efekt ve makyajlarla film boyunca akıl almaz değişimi filmin gerçek-dışı hikayesini bir kez daha gerçekçi kılmayı başarıyor.

12. Pan’s Labyrinth (2006)

12. Pan’s Labyrinth (2006)

Guillermo del Toro’nun filmi, ayrıntılı üretim tasarımı ve özel efektler içeriyor. Pan’ın Labirenti, yönetmen için yaratık tasarımı, pratik ve dijital efektler açısından kişisel olarak en iyi film.

13. Kış Uykusu (2014)

13. Kış Uykusu (2014)

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın, o günden sonra vaktini, gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçirir. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır. Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

Tüm bu filmleri izlerken, filmin görselliğinin %100 ekrana yansımasını sağlayacak Vestel OLED TV ile tanıştınız mı?