İstedikleri Kadar Eleştirsinler: Sadece Canınız İstediğinde Telefona Yanıt Veriyorsanız Sonuna Kadar Haklısınız!
Onların aramaya hakkı varsa sizin de telefonu açmama hakkınız var. 😎
Herhalde 10 yıl öncesine kıyasla teknoloji gelişirken telefon görüşmelerimiz de yerini WhatsApp'a bıraktı.
Peki arayan kişinin gözünden durum böyleyken hayatının akışında her gelen aramayı yanıtlamayan, bunun için de sorumlu hissetmeyenleri hiç dinledik mi?
Telefonuna yapışık yaşamak zorunda hissetmeyen bu insanlardansanız sizi de anlatacak bazı bilgiler vermek şart oldu. Öncelikle birine ulaşılamadığı durumlarda akıllara hemen o kişinin bilinçli olarak telefonunu yanıtlamadığı gelmesin, belli başlı kuvvetli ihtimaller var, onları not etmek şart.
Aranan kişi duşta olabilir, telefonu sessiz modda olabilir, aradığınızı fark etmemiş olabilir...
Uyuyor olma ihtimali de var, tabii başkasıyla vakit geçiriyor da olabilir. Ya da herhangi başka bir şeyle uğraşıyordur. Bu sonuncusu çok sık rastlanmakla beraber herhalde herkesin eleştirisi de kişinin başka şeylerle uğraşırken telefonunu yok sayması.
Yani arayan kişi aramayı istiyor olabilir fakat aranan kişinin telefonu yanıtlamaması kabalık olarak algılanıyor. Saçma değil mi?
Birini istediğiniz zaman arıyorsanız onun da sizinle sadece istediği zaman konuşma hakkı olduğunu unutmamak gerek.
Acil durumlar haricinde bu tutumun eleştirilebilir yanı da yok, görüşmeyi istemediğimiz bir kişi bizi sinemaya davet ettiğinde ondan hoşlanmıyor olsak da davetine olumlu yanıt veriyor muyuz? Vermiyoruz.
Benzer bir durum.
Ayrıca olay sadece istekten ibaret olmayabilir, önemli bir durum da olabilir. Bu durumda yapılacak şey basit.
Aradığınız kişiyi ikinci kez arayın, bu durumda önemli bir durum olduğunu mutlaka anlayacaktır, şayet ikinci arayışta da açmıyorsa muhtemelen aradığınızı fark bile etmemiştir. Şayet önemli bir durum yok ise zaten o an görüşmemiş olmanız da büyük kayıp yaratmaz.
Bu ekstrem durumları bir kenara bırakacak olursak çoğu telefon görüşmesi aslında hiçbir yere varmaz, iki tarafa da hiçbir şey katmaz.
Hele ki sürekli aynı konuları, özellikle de negatif yönde olanları anlatmayı adet haline getiren biri arıyorsa o telefonun açılması ile açılmaması arasında hiçbir fark yoktur. Kişisel hayatındaki problemleri anlatan ama fikirlerinizi dinlemeyen bir dostun sızlanmalarını bin kez dinlediniz zaten.
Sürekli birileriyle konuşmanın, iletişim halinde olmanın kendini değerli hissettirdiği sanrısına kapılmayanlar da bu tip görüşmelerden kaçınmayı tercih edebilir.
İnsanların gözündeki değerimiz onlarla ne kadar iletişim içinde olduğumuzdan ziyade bu iletişimin kalitesiyle belli olur.
Modern teknolojilerin bizi kıskacına aldığı bu çağda biraz olsun ulaşılmaz olmaktan zarar gelmez, bu esnada kendimize ayıracağımız kıymetli vakti artırmak için fırsatımız olur, bu fırsatı değerlendirmediğimiz her an zaman ellerimizden kayıp gidiyor.
O yüzden aradığınızda anında açmayan insanlara kızmak yerine bunları bir düşünün deriz.
Yorum Yazın
Bi de "niye aramadın"lar var.. Olm senle konuşmayı istesem telefonunu açarım.. Yoksa mevzuyu niye bu kadar uzatıyım.. Yok "beni niye çağırmadın"lar.. Ulan ya... Devamını Gör
4-5 kereden fazla da çaldırmayın. Bazı mallar otomatik kapatıncaya kadar çaldırıyor
Ara, açmıyorsam ve önemli değilse geri dönmemi bekle. Ara, açmıyorsam ve önemli ise SMS at. Hemen geri arayayım. (Görmüşsem tabi) -> Hep uyguladığım yöntem.